SehosCURAÇAO – Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is door de voorzitter van de Tweede Kamer gevraagd informatie te geven over de verscherpte onder toezichtstelling van het Sehos. De Kamer was in de veronderstelling dat dit toezicht was ingesteld vanuit de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Schippers legt in haar antwoord aan de voorzitter uit dat het toezicht is ingesteld door Inspectie Volksgezondheid van Curaçao en niet die van Nederland, de IGZ. “De Inspectie Volksgezondheid te Curaçao neemt op basis van haar eigen oordeel en conform de op Curaçao geldende wetgeving haar beslissingen en maatregelen.”

Niet informeren
Aangezien zowel de Inspectie Curaçao als het Sehos volgens de minister niet onder haar ministeriële verantwoordelijkheid vallen, kan zij de voorzitter niet verder informeren. “Dit is de verantwoordelijk van de minister Gezondheid, Milieu en Natuur van Curaçao zelf.”

4 reacties op “Schippers kan Kamer niet informeren over toezicht Sehos”

  1. @curacaocacaoboon: nee, gewoon een import-macamba met de juiste kennis, ervaring en achtergrond, hij is niet “uitgezonden”.

  2. @ Zorro. Beetje rare reactie. Als Nederland dat heeft besloten, is er toch geen item Sehos meer. Ze vliegen gewoon de andere kant op met de BES patiënten. Waarschijnlijk een besluit van hetzelfde ministerie dus.

  3. Dan is de heer Huurman hulpsinterklaas of zoiets???

  4. Het is natuurlijk wel zo, dat Nederland heeft bepaald geen BES-patienten naar het Sehos te sturen, maar dat valt wellicht onder een ander ministerie.