CURAÇAO – Stichting Fundashon Kas Popular (FKP) zal  haar huurders de volle pond moeten laten betalen indien de overheid niet met geld over de brug komt. Dit zegt FKP-directeur Arthur Con. De huurders zijn gezinnen met een lager inkomen die dit waarschijnlijk niet kunnen betalen en dus op straat komen te staan.

De FKP is eigenaar en beheerder van verschillende sociale woningbouwprojecten en overheidswoningen. Dit wordt in principe gesubsidieerd door de overheid, maar de overheid heeft een betalingsachterstand wat inmiddels boven de 100 miljoen gulden komt. Directeur Con zegt met demissionair interim-minister Dominique Adriaens in overleg te zijn en hoopt dat er deze week nog een oplossing komt.

FKP-directeur Arthur Con in gesprek met radiopresentator Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

12 reacties op “FKP moet waarschijnlijk de volle pond vragen”

 1. Hoe zielig ook en hoe tragisch ook, Idina heeft hier inderdaad zijn eigen electoraat te pakken. Hoop dat ze er iets van leren en dat ze dus de volgende keer NIET meer op deze dictator stemmen, maar op een “gewone” politieke partij. Boontje komt om z’n loontje, wat dat betreft. De soprano’s en mfk aanhangers dachten dat ze die paar, over het algemeen niet arme, Nederlanders bij de ballen hadden of de PAR aanhangers? Nee hoor, ze hebben zichzelf bij de ballen, want ze mogen straks op straat gaan slapen!

  Let op dat het hier niet bij blijft, want Cur kan zich geen sociaal vangnet veroorloven! Volgende klap is de gezondheidszorg. De PPP kaarten en de relatief lage SVB premie kunnen we straks echt wel vergeten, daar hebben de interims al voor gewaarschuwd! Dan slaap je dus ook nog eens slecht of onverzekerd op straat. Goed gedaan jongens! Jullie zijn echt een voorbeeld voor je kinderen (die straks niet meer gratis naar school kunnen, overigens). . .

 2. We gaan toch geen handel in kartonnen dozen krijgen?

 3. en volgens mij zitten veel soberanos in deze woningen. ze hebben hun eigen galgje gemaakt.

 4. inderdaad, we moeten nou onze grondstoffen maar aan wenden om dit soort verliezen te kunnen compenseren.
  Dus Wiels, laat de boortorens maar komen………..

 5. Wellicht is het raadzaam ook de post directiesalarissen eens te bekijken. Directeur Con heeft zelf op Sunset Heights een huis neergezet dat qua hoogte het WTC in New York benadert.

 6. Wordt tijd dat we de olie gaan boren.

 7. En dat wil dan Wechi volbouwen, zonder subsidie voor mensen die het niet kunnen betalen.

 8. Verbeterde versie, zie woorden in hoofdletters:
  CURAÇAO – Stichting Fundashon Kas Popular (FKP) zal haar huurders HET volle pond moeten laten betalen indien de overheid niet met geld over de brug komt. Dit zegt FKP-directeur Arthur Con. De huurders zijn gezinnen met een lager inkomen die dit waarschijnlijk niet kunnen betalen en dus op straat komen te staan.
  De FKP is eigenaar en beheerder van verschillende sociale woningbouwprojecten en overheidswoningen. SOCIALE WONINGBOUW wordt in principe gesubsidieerd door de overheid, maar de overheid heeft een betalingsachterstand DIE inmiddels boven de 100 miljoen gulden UITkomt. Directeur Con zegt met demissionair interim-minister Dominique Adriaens in overleg te zijn en hoopt dat er deze week nog een oplossing komt.

 9. Alweer zo een situatie die maar is toegelaten/toegestaan/genegeerd/politiek niet opportuun bevonden, kortom het zoveelste zooitje op deze klip.

 10. fkp, sehos, monumentenzorg etc. zij zijn de dupe van een overheid die niet betaalt. toch hebben heel veel mensen op dit eiland geen idee hoe dit soort dingen werken, ze denken dat alles wel wordt geregeld, dat ze goedkoop kunnen wonen en dat wonen dus ook goedkoop is net als gezondheidszorg. het geld moet ergens vandaan komen. dat zijn geen populaire maatregelen maar crisismaatregelen zijn wel heel hard nodig anders stort alles nog veel harder in.

 11. HOPI BON !!

 12. Wordt vervolgt/////////////???????????????????