CURAÇAO – Een Duits echtpaar is zaterdagnacht beroofd. Het paar liep vanaf een uitgaansgelegenheid via het viaduct van Scharloo terug naar hotel The Ritz. Bijna bij het hotel aangekomen werden zij verrast door twee mannen met een vuurwapen. Dit bevestigt Reginald Huggins, woordvoerder van de politie.

Het echtpaar is voor een week op vakantie op ons eiland, op de tweede dag werden zij overvallen. De tas van de vrouw met daarin een camera en twintig dollar werd afgenomen door de overvallers. De man had drie dollar in zak en ook dat bedrag is door de mannen meegenomen. De politie heeft het Curaçao Tourist Board (CTB) op de hoogte gesteld van dit voorval. Het CTB biedt in dit soort gevallen waarbij toeristen zijn betrokken, hulp aan. De politie onderzoekt de zaak.

25 reacties op “Duitste toeristen beroofd voor 23 dollar”

 1. Ik heb best begrip voor de argumenten van Heerenveen, maar ik heb de laatste tijd gezien hoe schandalig slecht Insel Air haar klanten behandelt en kan nu alleen maar zeggen dat ik alle tegenwerking van Insel Air toejuich.

  Een maatschappij als Insel Air die geen enkel respect heeft voor haar klanten zie ik liever gisteren dan morgen ten onder gaan.

  Forsa DAE!

 2. @Tristu Mes,
  Curacao is van de Hollanders. Nederlands grondgebied. Eerlijk veroverd op de Spanjaarden, zonder hulp van Afrikanen. Wees maar blij dat je hier getolereerd wordt. Hollanders zijn heel tolerant, zijn ze bekend om. Jij mag zelfs in Holland gaan wonen, maar vergeet niet dat daar ook Nederlands grondgebied is. Dus gedraag je netjes, zowel in Holland als hier op Curacao, dat Nederlands grondgebied is.

 3. Het is erg dom om je steeds te blijven verschuilen achter het slavernijverleden. Kijk liever naar de huidige situatie. Macamba en ydc leven nou eenmaal samen en dat gaat meestal goed. Zoals altijd zijn er rotte appels.

  Zo’n overval is gewoon triest! Net als dat de slavenhandel triest was en onderscheid maken tussen macamba’s en ydc ook triest is.

  En het excuus dat het in Nederland gebeurt is ook echt dom. Dat praat toch niets goed. In Nederland is het ook triest als er een overval is. Het verschil is dat Curaçao het voornamelijk van toerisme moet hebben en je zo dus uiteindelijk uit je eigen portemonnee steelt. Of uiteindelijk uit die van je (klein)kinderen omdat die niet kunnen profiteren van hoe Curaçao zou kunnen worden/zijn.

  Bekijk elke situatie als een situatie op zich en reageer er ook zo op.

 4. @triste mes
  gaat werken man je overgroot vader is verkocht door de leiders in afrika om hier te werken en nl ers gaven ze eten zodat uit deze harde werkers een leeghoofd zoals jij hier geboren kon worden wees blij anders was je daar
  en nu ga jij vertellen dat de nederlanders hier niet kunnen of mogen worden haahahahaha niks nut
  stem op wiels alle makambas weg hahahahahaahaha en wat doet hij hij gaat er mee regeren wat zijn jullie dom wiels maak er goed gebruik van weet precies wat een hersenloze wil horen
  succes jongen onder je boom

 5. @ Tristu Mes, ja het is in en in tristu vooral het door jou erbij halen van die sekspiraten en moest even denken aan het volgende redactioneel artikel een paar dagen geleden : CURAÇAO – De 34-jarige D.B. is gisteren veroordeeld voor het misbruiken van zijn twaalfjarige stiefdochter. D.B., geboren in Suriname, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
  En dit schijnt dus hier op Curaçao gebeurd te zijn !

 6. Dit is triest voor de toeristen en curacao , het is tijd voor escadron de la mort

 7. @lambert sieben: dat mag zo zijn, maar het toerisme als economische peiler is in NL van geen enkel belang, dus dat is nogal een verschil in impact, zou ik zo zeggen. Op Cur moeten we het hebben van toerisme, in NL is het op zijn best leuk meegenomen.

 8. Het is allemaal waar, maar helaas niets anders dan wat in Nederland ook op zeer grote schaal gebeurt.

 9. @Tristu mes:
  Jij bent dommmmmmm!!!!! Iq van:…. vul maar in.

 10. Dit gebeurt ook in Nederland dus….. Schei uit

 11. @ tristy mes ik moest jouw bericht 3x lezen om te geloven wat jij schreef en begreep wat je bedoelde. Ik schat jouw EQ niet erg hoog in maar als je bekend dat je kinderporno op je computer kijkt spoor je echt niet en wordt het tijd dat ze je oppakken viezerik.

 12. Gigastraffen in het vooruitzicht stellen voor dit soort DOMme idioten. Laten ze maar vliegen gaan vangen, want DIE overvallen mij de hele dag, grrrr.

 13. @tristu mes
  als je zoveel weet over de nederlandse geschiedenis, is het misschien iets voor je om leraar te worden 😉
  kun je alle kinderen hier haat inzaaien

  komop man kijk vooruit en blijf niet zeiken over wat de nederlanders vroeger deden

  het gaat hier om een overval op toeristen!! verschrikkelijk is dat voor die mensen

 14. @tristu mes: weer een nieuw politiek systeem van fuhrer Idina geleerd soms: “de verkiezingen stelen”. Is dat net zoiets als een takenkabinet en zetelroof??? Maar misschien heb je gelijk, misschien waren deze criminelen wel Nederlandse stagiaires die door hun geld heen waren of Haitiaanse tuinlieden, zonder klanten, whahahahah, dream on brother. . .

 15. tristu mes@
  iK BEN nederlander en getrouwd met ydk en voel mij ook curacaoenaar.Ben jij ook een PS stemmer ,want je haalt als gewoonlijk het slavenverleden er weer bij.Misschien was het en ydk,een Jamaicaan,Colombiaan whatever .Haal niet gelijk alle wereld problemen erbij.

  Het blijft gewoon slechte reclame voor het eiland

 16. @fechai: op welke andere eilanden ben jij geweest? Ik heb genoeg mensen gesproken die hier echt nooit meer gaan komen, om allerlei redenen (berovingen, infrastructuur, shabby landschap, plastic zakken in de struiken, noem maar op). We kunnen wel net doen alsof het hier geweldig is, maar de gemiddelde toerist gaat uiteindelijk toch liever naar Aruba of St Maarten.

 17. @tristu, nee hoor jullie waren gewoon te koop gezet door eigen mensen. is eerlijk voor betaald!

 18. De kip met de gouden eieren wordt nu ook geslacht. Waren het eerst de bolletjesslikkers die de vlucht van en naar Curaçao verpestten, nu zijn de straatrovers de toeristen zelf aan het plukken. Oh island in the sun, nog even in je stranden en hotels blijven leeg, leuk voor de dagjesmensen maar slecht voor de economie.

 19. @martijn Hoe weet je dat ze Curacaonaars waren? Zijn alle nederlanders hatelijk? Goed zo! In een paar maanden kunnen jullie hier niet meer wonen. Ga maar naar Bonaire waar jullie de verkiezingen hebben gestolen. Dat doet me denken. Ja hoor! Nederlandse piraten waren dieven van goud, tot en met mensen. Weet je nog? Kijk eens naar “Dutch injustice” op youtube, dan zie je sex piraten op kleine kinderen in Holland. Tja, dat moet je niet verrassen toch?

 20. Mensen het is al vervelenddat het gebeurd is. JAMMER

  Mensen het is al vervelend dat het gebeurd is hier op ons dushi Korsow.
  Wat we allemaal weten dat het overal gebeurd in de wereld. Kunnen we het sarcasme achter laten want ik weet zeker dat iedereen die hier geweest is het een heerlijk eiland vind.

 21. die sukkels kan het helemaal niks schelen dat het toerisme eronder lijdt, ik denk niet dat ze dat denkvermogen hebben, tupack heeft er nooit over gerapt

 22. Geweldige reclame voor ons eiland, stelltje onbenullen die zoiets doen realiseren zich niet dat ze de inkomsten van het eiland schade toebrengen. Uit de kring van dit echtpaar komt niemand meer naar Curacao.

 23. Goed zo! We zullen die moffen leren! Lekker zo door gaan Curaçaoënaars, en jullie belangrijkste inkomstenbron wordt om zeep geholpen: toerisme. Amerikanen zijn helemaal allergisch voor dit soort verhalen…

 24. Tja, eerst 10% minder NL-se toeristen en schrap nu ook maar weer 10% Duitse toeristen.

 25. Dit echtpaar zal dus graag terugkomen op het eiland en ook een hoop reclame maken.