CURAÇAO – Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Henk Pasman zijn kijk op de wateroverlast, die het eiland de afgelopen dagen in zijn greep hield.

Een dag behoorlijke regenval heeft weer eens de plaatsen onder water gezet die we allang wisten en waar maar niets aan gedaan word. Ex minister Cooper heeft op TeleNotisia uitgelegd dat hij allerlei plannen heeft achter gelaten voor zijn opvolger. De overlast na Thomas op 1 november 2010 is nu twee jaar geleden!

Na het rapport van het ingenieursbureau, op eigen initiatief en niet in opdracht van Cooper, zoals hij het nu doet voorkomen, was de reactie van Cooper dat hij eerst alle dammen zou laten uitdiepen, aangezien dat volgens hem het probleem was. Nu ineens is hij het wel eens met het rapport!

Als het maandag ook de hele dag geregend zou hebben dan was Trupial Inn, Advent ziekenhuis, alle bedrijven rondom Salinja en Groot Davelaar plus de nodige woonhuizen weer onderwater gelopen, alleen maar omdat Cooper niet de juiste maatregelen in deze afgelopen twee jaar heeft genomen. Van het gepresenteerde plan hoefde hij in eerste instantie uitsluitend en alleen de bottleneck op te lossen  en dat is de duiker onder de Rijkseenheidboulevard en dat kost in orde grote een half miljoen gulden. Dit ten opzichte van de miljoenen schade na Thomas!

Vervolgens plan je het totale voorgestelde infrastructuur project! Ex-minister Cooper heeft een olifantshuid en denkt ons kiezers voor de gek te kunnen houden! Gelukkig komt er een tussen minister die wel deze bottleneck voortvarend zal oplossen, zodat velen rustig kunnen slapen bij hevige regenval. Tussen haakjes willekeurig welk gebouw neergezet wordt op het voormalige Amstel terrein, dit kan alleen als de bovengenoemde bottleneck is opgelost. Voor alle genoemde gebouwen zou het juist een voordeel zijn als het nieuwe ziekenhuis daar komt, aangezien dan wel de bottleneck meteen wordt verholpen.

 

5 reacties op “Ingezonden: wateroverlast”

  1. Meneer Pasman is weer eens op de negatieve toer. Hij snapt nog steeds niet, dat meer vliegen vangt met honing dan met azijn. Heer Pasman, neem een sabbatical!

  2. Tja dat het flink regen in curacao research 6 jaar geleden

  3. Hallo Rita??????

  4. @ rita. Begrijp je het nu allemaal een beetje?
    @ Henk. Een grotere bottleneck is geld ook voor een tussenminister of kunnen we het in het totale kostenplaatje van NHN stoppen, als dat op het Amstelterrein wordt gebouwd?

  5. ach , toen een paar jaar geleden iemand op het zebrapad bij de goisco werd doordgereden, pakte hij het probleem voorvarend aan door het zebrapad weg te laten schrapen en vervolgens elke poging tot verhoging van de veiligheid van voetgangers , bruggen, tunnels, stoplichten te torpederen. Op het moment dat er een foto gemaakt kan worden met vers asfalt, staat ie vooraan, maar als er echt een probleem moet worden opgelost ligt hij dwars, of geeft niet thuis…., maar dat wisten we dus al veel langer.