• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) behandelt iedere maandag de ‘Hato-zittingen’, oftewel drugskoeries die terecht staan voor het transport van drugs. Gisteren stonden in totaal tien mannen en vrouwen terecht voor hun daden.

 
Hierbij een kleine greep van de vonnissen die werden uitgesproken. De 34-jarige G.E. werd conform de eis van het OM veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor de import van 440 gram hasj via de luchthaven. E. had de drugs verstopt in chocoladerepen.

Smokkel
Bij de volgende zaak stond de 41-jarige S.E. terecht. E. wilde via Hato 360 gram vervoeren die eveneens verstopt zaten in chocoladerepen en sigaretten. De smokkelaar kreeg zes maanden waarvan drie voorwaardelijk. De eis van het OM was een geheel onvoorwaardelijke straf.

Drugs in kleding
Vervolgens stonden twee vrouwen terecht voor de export van 1.180 gram cocaïne via Hato. De 31-jarige J.H. en 22-jarige P.M. hadden de drugs verstopt in het ondergoed van M. Beide dames zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf. H. kreeg als opdrachtgever/organisator 18 maanden opgelegd waarvan negen voorwaardelijk. M. kreeg een hogere straf voor het plegen van de misdrijf. Zij heeft een gevangenisstraf gekregen van 24 maanden waarvan twaalf voorwaardelijk met de verplichting om na detentie via de reclassering begeleiding te krijgen. Tevens hebben de vrouwen een proeftijd van drie jaar. Het vonnis was nagenoeg gelijk aan de eis van het OM.

3 reacties op “OM behandelt Hato-zittingen”

  1. @ferdi

    ben het helemaal met je eens

  2. whahaha ferdi daar zullen we echt niks nada van merken van de rommel en met het verwerken daarvan kost het ons alleen maar meer geld or no ??

  3. Geef ze een flinke taakstraf, er valt genoeg rommel op te ruimen op Curacao. Dit levert ook nog wat op voor het eiland.