CURAÇAO – De politie was gisteren druk met alle gevolgen van de hevige regenval. Op verschillende plaatsen moest het korps assistentie verlenen, omdat straten onder water waren gelopen. Ook moesten een aantal gebieden tijdelijk afgesloten worden door extreme wateroverlast.

De straten van onder meer Pietermaai, Saliña, Piscadera en Skalo waren onbegaanbaar geworden door de regen, die de hele dag met bakken uit de hemel kwam vallen. Bewoners konden zich moeilijk verplaatsen.

Afgezet
De wateroverlast bracht nog meer gevolgen met zich mee, waardoor de politie sommige gebieden geheel moest afzetten. Zo vielen er bij St. Jago, San Hose en Dokterstuin bomen om, die het verkeer blokkeerden. Bij het SEHOS moest het personeel twee patiëntenkamers evacueren, omdat het natte plafond naar beneden dreigde te komen. Twee stegen nabij Landhuis Pannenkoek waren door de regen getransformeerd in diepe kanalen.

35 reacties op “Grote wateroverlast door regenval”

 1. @Ongerust en Zorro,

  Dat jullie angst als reden gebruiken om met een nickname te komen is gewoon laf. Maar dat verklaard denk ik ook wel julllie liefde voor Nederland. Want de gemiddelde Nederlander heeft altijd een uitgesproken mening, maar zijn zo bang als het maar kan.

  Ik zou meer vrede hebben met een antwoord als: Een nickname voegt niks toe aan een discussie, maar de inhoud van de discussie wel.

  Ik begrijp echter waarom jullie beide dat bovenstaande niet als reden gebruiken, want jullie inbreng is zeer selectief, vol met vooroordelen en vaak alleen maar op de man (vrouw). Moet ik wel zeggen dat het bij Ongerust wat minder is, maar qua niveau schat ik je sowieso niet hoger in dan een Zorro.

  En Zorro je bent wel op je plek gezet, want eerst vraag je om zn achternaam (wat die gedaan heeft) en vervolgens kom je weer met een flauwe reactie bla bla bla reactie zeg maar…

  Ken jij Mark Rutte? Beloofde geen geld meer naar griekenland…. en hij heeft inmiddels een 3e belangrijke verkiezingensbelofte gebroken…. Jij bent precies zo… eerst A zeggen, maar met B probeer je het weer te nuanceren (vaak door op de man (vrouw) te spelen)…

  Zorro je kan wel het vaakst reageren hier op VP… maar ik denk dat je een ieder een gunst bewijst door juist wat minder te reageren!

 2. Graag even terug naar het onderwerp en ja, ik gebruik ook een nickname en daar heb ik zo mijn redenen voor!
  De wateroverlast is zeker een discussie waard en ik heb juist de indruk dat men in de afgelopen weken vele rooien heeft ontdaan van overtollig struikgewas en rommel. En dat het bijvoorbeeld in Saliña net niet grondig is aangepakt! Later die dag reden we namelijk over de rotonde en er was geen water meer te zien! Het stroomde dus wel weg, maar net te langzaam. Te laat dus voor de buurtbewoners, die prompt foto’s plaatsten op Facebook van ondergelopen keukens.
  Als men in dit tempo doorwerkt met het reinigen van alle afvoerkanalen, dan hoeft de volgende hoosbui niet meer gevreesd te worden. Maar het blijft ook discutabel dat het laaggelegen Saliña (het was toch ooit een zoutpan) nu volstaat met huizen en bedrijven. En dan heeft men ook nog het Amstelterrein in het vizier, waar straks een drijvend ziekenhuis wordt gebouwd. Dat is echt handig…

 3. Wat een stelletje puberale viswijven zijn jullie.
  Rita heeft gelijk.
  Grow up.

 4. @hans tastelijk: in de eerste plaats een zeer suggestieve nickname, zeker op Cur, maar los daarvan, als ik/wij onze eigen namen gaan gebruiken in deze blog, dan hebben we binnen een week een afgehakt paardehoofd aan onze voordeur hangen of we worden aangereden door iemand die niet wist dat hij iemand raakte of ineens worden we “beroofd” of . . . . maak het verhaal zelf af en kleur de plaatjes, hans.

 5. @philippe: helemaal mee eens, gelukkig is er tegenwoordig een subsidie-regeling voor het aanleggen van reservoirs.

 6. @ikke: “begin bij jezelf”, hoe bedoel je? Moeten we nu dan maar zelf de water-afvoer gaan regelen?? Waar betalen we nou eigenlijk nog belasting voor?

 7. @hans: iedereen is bang voor Rita en haar soortgenoten. Ik ben ook bang voor schorpioenen en valse honden. . .

 8. @ Hans Tastelijk. Je reageert 3 minuten na jouw eigen reactie

  Dus ook dat kan je niet volgen. Het wordt steeds erger met je. 🙂

 9. @ Hans Tastelijk. maar het ging mij meer omdat jij die Frank ergens van beschuldigd en vervolgens komt hij met ziijn volledige naam en daar reageer je niet meer op.

  In de eerste plaats heb ik frank nergens van beschuldigd en in de tweede plaats heeft hij me niet op m’n plek gezet en in de derde plaats heb ik wel degelijk gereageerd op zijn volledige naam en wel als volgt: Het heeft niets met dapperheid te maken, maar met een bewuste moverende keuze, die iedereen heeft te respecteren en jouw aanvankelijke keuze was gewoon niet slim en mogelijk nadelig voor anderen. Verder interesseert het me niet wat je van anderen vindt en welke gegevens over jezelf je nog meer hebt. Zodra je een soort Cooper of Schotte wordt verandert de zaak. Ik vermijd misschien slechts een discussie, als dat niet duidelijk door de ander is aangegeven dan wel dat ik het geen discussie waard vindt en dat is mijn voorrecht. Volgens mij reageren Ongerust, Abraham Mossel en ik het vaakst dus wat heb je te klagen. Als je alles goed gaat leren lezen en begrijpen rammel dan even met die emmer. Weet je nog wat je andere nickname is/was?

 10. Je kan mensen niet verwijten dat ze te laag opgeleid zijn en daaruit verkeerd of nalatig handelen, het was niets, het is niets en het zal nooit wat worden. En helaas kan je beter onder een pseudoniem je mening geven dan onder je eigen naam. Dat duidt slechts op nadenken in deze wereld van persoonlijke bedreigingen en aanslagen.

 11. Zorro,

  Je reageert 3 minuten na jouw eigen reactie 😉 lekkere Azijnzeikerd!

 12. Allerslimste Zorro,

  Ik weet niet waarom je die 7 minuten en Rita erbij haalt, maar het ging mij meer omdat jij die Frank ergens van beschuldigd en vervolgens komt hij met ziijn volledige naam en daar reageer je niet meer op.

  Zorro je hebt al veel vaker discussies vermeden…. dus maw je bent al vaak genoeg op je plek gezet. Maar blijf selectief reageren zo lijkt het alsof je tenminste nog altijd iets te zeggen hebt.

  Maar hoe dan ook je doet je nickname geen eer aan…

 13. @ Hans Tastelijk. Als iemand Zorro op zn plek zet

  Whahahahaha. Die moet hier nog geboren worden.

 14. @ Hans Tastelijk. Als iemand Zorro op zn plek zet, dan negeert hij het gewoon.
  Frank wen er maar aan… Zorro is gewoon een azijnzeikerd 1e klas maar het liefst met een vermomming….

  7 Minuten na de reactie van rita begin je al te zeuren, dat ik moet reageren. Denk je echt, dat ik me in jouw reactie herken en wie zou dat wel kunnen. Ik reageer met waarheden/feiten en kan onmogelijk op alle leugens en nonsens reageren en als er veel reacties zijn mis ik wel eens wat, want ik kan niet 24/7 aanwezig zijn. Vaak is een antwoord al veel eerder gegeven en ga ik dat natuurlijk niet herhalen, als ik het niet belangrijk genoeg vindt. Als je wilt corresponderen neem dat contact op met Domboklad.

 15. @ rita. Wat zijn jullie toch een stel verwijfde viswijven, hoe willen jullie die man (Cooper),
  verwijten en wetende dat Cooper iets meer dan 2 jaar door jullie de kans kreeg,

  Waar was je 2 jaar lang toen PAR van alles de schuld kreeg ook van de sneeuw. Cooper krojgt tenminste echte verwijten.

 16. Als iemand Zorro op zn plek zet, dan negeert hij het gewoon.

  Frank wen er maar aan… Zorro is gewoon een azijnzeikerd 1e klas maar het liefst met een vermomming….

 17. Is er eigenlijk wel een concreet deskundig plan van aanpak voor een definitieve OPLOSSING?

 18. Als water te snel wordt afgevoerd om geen overlast te hebben, zakt het niet in de bodem raakt mijn deelwell leeg en stroomt het nog sneller naar het oude Amstel terrein. In het oude Kmher rijk in Cambodia hadden ze al reservoirs uitgehakt om water te verzamelen voor droge tijden. Waarom combineren we dus niet het nuttige met het aangename? Het water valt gratis.. Osmose is duurder..

 19. dit gaat nog veel voorkomen, veel. er is geen geld beste mensen, dus we moeten geduldig zijn…..

 20. je hebt een punt in het onderstaande kan ik je volgen.

  “dat Cooper iets meer dan 2 jaar door jullie de kans kreeg,
  om de straten van Curacao, die Par en Godett hebben achtergelaten,nu moest toveren,
  in gladde en perfecte auto en loopwegen?”

  maar het ophitsen wordt metname door andere mensen waaronder politieke leiders. hopen dat daar snel verbetering in komt en dat iedereen de handen in een slaat voor een beter Curaçao……. en niet vergeten begin bij jezelf.

 21. @ rita. Cooper heeft veel langer dan 2 jaar de scepter over verkeer en vervoer gezwaaid en er is al geschetst waar zijn verkeerde prioriteiten lagen. Daarover mogen we tenminste klagen. Daarnaast heeft hij de principes van de MAN verkwanseld zelfs zo erg, dat de oprichter de partij heeft verlaten. Veel goeds blijft er niet over om te memoreren. Get your facts straight.

 22. @ Rita goed zo.

 23. @rita, Cooper heeft voor Godett ook deze de straten onder zijn handen gehad en toen heeft hij ook niets gedaan. dus wel bij de les wezen!

 24. Zo Zorro,

  En nu jij weer 🙂 kom uit je vermomming… of ben je ook bang voor Rita?

  @ Rita,

  Verwijfde viswijven? Let uit 🙂

 25. Wat zijn jullie toch een stel verwijfde viswijven, hoe willen jullie die man (Cooper),
  verwijten en wetende dat Cooper iets meer dan 2 jaar door jullie de kans kreeg,
  om de straten van Curacao, die Par en Godett hebben achtergelaten,nu moest toveren,
  in gladde en perfecte auto en loopwegen?
  Wees nu een man, en help waar jullie het over hebben. Zorro wat ben jij toch een viese engerd.Ophitsen en maar klagen. S U C C E S.

 26. @ frank. Het heeft niets met dapperheid te maken, maar met een bewuste moverende keuze, die iedereen heeft te respecteren en jouw aanvankelijke keuze was gewoon niet slim en mogelijk nadelig voor anderen. Verder interesseert het me niet wat je van anderen vindt en welke gegevens over jezelf je nog meer hebt. Zodra je een soort Cooper of Schotte wordt verandert de zaak.

 27. @ Zorro
  ben dan zo dapper en zet je eigen naam eronder, bij deze mijn naam
  Frank van Lieshout, las je mijn nummer wilt hebben laat maar weten.

 28. @ Frank,

  De werkzaamheden die nu uitgevoerd worden hebben niks met Cooper te maken. Of is het de interim regering die actie heeft ondernomen of zoals in vele gevallen de buurtbewoners die zelf iemand hebben ingeschakeld om overlast te voorkomen.

  Coop heeft het laten liggen en dat is een feit.

 29. @ frank,

  Je kan Zorro wel de les proberen te lezen, maar zorg dat je zelf dan wel goed geinfomeerd bent. Er zal namelijk echt iets meer moeten worden gedaan dan alleen een paar rooien schoon maken. Er moeten in het gebied een aantal structurele verbeteringen gemaakt worden om de afvoer goed te laten verlopen.

 30. @ frank. Ik meen me te herinneren, dat Cooper niet meer in charge is en dat anderen zijn rommel mogen opruimen. Lekker a-sociaal van die dikke. Het gaat je helemaal niets aan of anderen en ik een nickname gebruiken en je zou eens slim kunnen zijn en bedenken, dat daarvoor moverende redenen zouden kunnen zijn. Alleen “frank” is ook zo duister als het maar kan, want er zijn zo veel hondjes die fikkie heten. Een andere frank zou daar zelfs last van kunnen krijgen of komt dat zelfs niet in je op dus zet dan je achternaam erbij.

 31. Cooper heeft ook al 2 jaar een rapport in handen waarin staat hoe deze wateroverlast simpel aangepakt kan worden, maar dat licht al 2 jaar onderin een la op zijn kantoor.

 32. Tja daarom snap ik niet dat de MAN zoveel stemmen kreeg. Cooper heeft wegen en onderhoud al jaren als zijn persoonlijke schoonhondje (samen met Godett) en hij laat alleen maar dure rontondes bouwen op plekken waar het niet nodig is. Wateroverlast is er nog steeds.. Schotte ging tijdens Thomas er maar snel vandoor om lekker de mooie jongen te spelen in Santo Domingo. Ik hoop echt dat mensen die op de MAN en MFK hebben gestemd veel wateroverlast hebben gehad!

 33. @Zorro,

  tja, witwasfabriek Sambil zal hem zeker wat geld toegeschoven hebben.
  Cooper is binnen, die hoeft niet meer te werken.

 34. @ Zorro
  als ik de laatse weken op straat goed heb rond gekeken heb ik op veel plaatsen gezien dat er flink gewerkt werd aan de rooien tot zelfs op zondag, dus dit vind ik een onterecht verwijt

  ps.zorro(bang om je eigen naam te gebruiken) ik denk dat je eens iets meer de straat op moet gaan voor je alleen maar tegen alles en iedereen verwijten maakt.

 35. Cooper heeft een gruwelijke hekel aan onderhoud en had andere prioriteiten zoals Sambil, drempels en rotondes, die ook niet onderhouden werden, maar aan wateroverlast heeft hij nooit iets nuttigs gedaan en toch heeft hij zijn ministerie met een tekort van NAF 170.000 achtergelaten.