CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Arthur Donker zijn mening over de zware regenval die voor wateroverlast heeft gezorgd in Saliña.

We hebben zondag de hele dag regen gehad en in zekere zin was het een zegen, voor mij niet omdat ik net een puist geld heb betaald om mijn tuin schoon te maken en ik weet dat het volgende week weer vol onkruid staat. Opeens duiken er op Facebook allemaal foto’s van Saliña en omgeving die alweer ondergelopen zijn en foto’s van auto’s die tot aan hun bumpers in het water door de plassen rijden.

Het Amstel terrein, waar ze plannen voor hebben om daar het nieuwe ziekenhuis te bouwen is alleen bereikbaar met kano’s of seadoo’s. Ik snap het niet, ik ben geen deskundige op watergebied, ik laat dat liever over aan de dijkenbouwers in Holland die wereldbekend zijn en zichzelf overal ter wereld hebben bewezen.

Het Amstelterrein ligt in een Saliña oftewel wat vroeger een zoutpan was, een gebied wat lager ligt dan de zeespiegel waar men vroeger zeewater naar binnen liet om het dan af te bakenen om daarna door verdamping van het water de achtergebelven zout te oogsten. Daarom loopt het elke keer, als het regent onder, van de Coca Cola fabriek tot aan Zuikertuintje is het een grote plas water, dat weet iedereen, althans iedereen behalve de wijze heren die daar middenin een ziekenhuis willen gaan bouwen.

Nou wil je mij niet wijsmaken dat je een ziekenhuis gaat bouwen met een levensduur van twintig jaar maar dat je voor langer gaat plannen, want die investering haal je denk ik in twintig jaar nog niet uit. Maar vergeet de regen, we weten allemaal dat de aarde elk jaar warmer wordt en dat over twintig jaar de zeespiegel dusdanig gerezen zal zijn dat het ziekenhuis permanent onder water zal staan en daar denkt niemand aan? Of was het weer een deal van onze regering waar iemand weer een berg geld aan verdient heeft, net als de beruchte peninsula midden in het Schottegat, van wie was het, wie heeft het gekocht, wat heeft het gekost, en waarvoor is het gekocht?

Ik blijf lachen op deze klip want dadelijk krijgt een andere politieke partij de schuld want we hebben hele lenige vingers die altijd de andere kant uit kunnen wijzen en nooit naar onszelf want we zijn onschendbaar en krijgen nooit de schuld. Ik blijf lachen op deze klip want we zien het gebeuren, weten wat het gaat worden en doen er niks aan want we zijn bang om onze mond open te doen omdat we bang zijn voor represailles.

7 reacties op “Ingezonden: we zien het gebeuren en doen niks”

 1. Aan die genen die het willen horen en willen begrijpen,heeft u wel eens van het woord werkverschaffing gehoord.Je kan ook zegen laat alles elke keer in de puin/soep lopen,zo blijf je aan het werk en heb je te vreten??.

 2. Nederland heeft gelijk.
  Eindelijk hebben ze het door.

 3. @nardy: voor het eerst dat ik een uitspraak van Goethe in het Engels zie :-).

  Overigens komt dat nieuwe ziekenhuis er niet. Zag en hoorde gisteravond Plasterk nog op de NL-tv, nou we kunnen het echt wel schudden, wat NL betreft.

 4. @ Nardy. Je zou het zelf gezegd kunnen hebben 🙂

 5. volkomen mee eens. Vooral niet vooruit denken maar kijken wie het meest te bieden heeft “bou mesa”.

 6. “The hardest thing to see
  is what is in front of your eyes….”

  Johann Wolfgang Von Goethe

 7. Amen 🙂