• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – CDA-Europarlementariër Ria Oomen heeft goede hoop dat er weer een dialoog op gang komt tussen Nederland en Suriname. Ze ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de Europese Unie. Oomen zei dat vandaag tijdens de vergadering van de EU-ACP-top.

Oomen hoopt en denkt dat de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, de juiste persoon voor herstel van de dialoog is. “Ik denk en hoop dat hij diplomaat genoeg is om weer te beginnen met de dialoog. Dat moet gebeuren, zo komen we niet verder’’, zei Oomen tegen het ANP. Nederland heeft grote moeite met de amnestiewet, die het Surinaamse parlement dit jaar aannam. Daarin wordt de verdachten van de moorden van 8 december 1982 amnestie verleend. Onder hen is de huidige president, Desi Bouterse.

© ANP, alle rechten voorbehouden

11 reacties op “‘Goede kans op herstel relatie met Suriname’”

 1. Deze rechtsongelijkheid heeft niet eens iets met de (NL-se) slavenhandel of tewerkstelling te maken. Deze Surinaamse dames en heren hebben dit gewoon (genetisch) meegenomen uit hun moederland, waar het heeeeeel normaal was om mede-Afrikanen ongelijk te behandelen en te verkopen als slaaf!!

 2. @virago 535, Amnestie is kwijtschelding van straf.
  In de decembermoorden zaak is Bouta niet veroordeeld.
  Welke straf wordt hem dan kwijtgescholden?

  Het autonome parlement van Suriname heeft besloten dat een moordpartij op politieke tegenstanders niet vervolgd of berecht hoeft te worden.

  Het autonome parlement van Suriname vindt dat moord soms moet kunnen, ook al zeggen de wetten die het autonome parlement heeft uitgevaardigd het tegendeel.

  Het autonome parlement is dus bezig met rechtsongelijkheid. Alleen in de slaventijd kwamen de meesters met dit soort gedrag weg. Een moord op een slaaf was toen ook wat anders…Dat hoefde ook niet bestraft te worden. Neemt het autonome parlement van Suriname willekeur uit de slaventijd over?

  Fijn! De internationale gemeenschap (ook UN officials) die gelijkheid voor iedereen nastreeft, inderdaad een basisrecht na afschaffing slavernij vindt dat dus waardeloos.

 3. Er is een mevrouw Oomen, volgens mij zo’n geitenwollen sokken draagster, die denkt voor het Nederlandse volk te kunnen spreken. Mw. Oomen wij willen helemaal niets met die moordenaar en drugshandelaar te maken hebben. Wat begrijpt u niet van deze woorden ?

 4. @viagra535: zeg je eindelijk iets zinnigs! Ook Cur heeft inmiddels de leider die het verdient, net als het grootste deel van Afrika!

 5. Suriname heeft eindelijk een leider die het verdient!

 6. @virago, de president van Suriname was wel schuldig tijdens moi wana.. Ook is hij veroordeeld voor drugsmokkel..

 7. Oomen mag er lekker gaan wonen, kan ze meteen goud gaan zoeken!

 8. Het onafhankelijk souverein parlement van Suriname heeft amnestie verleed aan de december-kwestie

  Nederland wil een relatie met het voormalig wingewest Suriname!!

  Zolang nederland diplomaat genoeg is om de democratische verkiezingen van Suriname te respecteren is er samenwerking mogelijk!

 9. aha nu snap ik het Google eens “Suriname witnesses new gold rush “

 10. Money talks… geen diplomatieke betrekkingen, maar wel handelsbetrekkingen. Maar helaas groeit de zuid-amerikaanse economie als kool. Dus de EU kan gaan vlieten.

 11. Klaarblijkelijk voelt mevr. Oomen zich geroepen haar omstreden nutteloze officiele bezoek aan deze schurken staat te verantwoorden. Ongelovelijk dat iemand die christendemocraat is met verdachten van massamoord en veroordeelde drugsdealers op diplomatieke wijze een dialoog wil starten. Zou mevr. Oomen in 1945 ook een diplomatieke dialoog met de leider van haar oosterburen gestart zijn als zijn parlement hem amnestie had verleend voor zijn misdaden ?