CURAÇAO – Curaçao kan de komende dagen te maken krijgen met stevige windvlagen met een snelheid van 40 tot 50 kilometer per uur. Vandaag en morgen is er ook kans op hevige regenval met lokaal eventueel zware onweersbuien. Dat meldt de Meteorologische Dienst Curaçao.

In het westelijk deel van het Caribisch gebied bevindt zich een storing, die zeker vandaag en morgen invloed heeft op het weer op Curaçao en Bonaire. De wind neemt toe naar matig tot sterk. Dit heeft gevolgen voor de zee: door de sterke wind worden de golven heftiger. Ze bereiken een hoogte van één tot twee meter.

8 reacties op “Kans op zware regen- en onweersbuien”

 1. Een beetje regen en het eiland is een complete chaos. Salinja ondergelopen, 10-tallen auto-ongelukken, Donker en Zorro van streek, er wordt Amstel in het Ziekenhuis geschonken. Wat krijgen we met een beetje hagel of sneeuw?

 2. @ Domboklad. de intremregering heeft er in de tussentijd ook helemaal niks nada aangedaan or no ??

  Kan je nagaan hoeveel ellende door Schotte is achtergelaten, zodat alleen enkele zeer dringende prioriteiten door 4 ministers aangepakt kunnen worden.

 3. Nieuw ziekenhuis

  We hebben zondag de hele dag regen gehad en in zekere zin was het een zegen, voor mij niet omdat ik net een puist geld heb betaald om mijn tuin schoon te maken enik weet dat het volgende week weer vol onkruid staat.

  Opeens duiken er op Facebook allemaal fotos van Salinja en omgeving die alweer ondergelopen zijn en fotos van autos die tot aan hun bumpers in het water door de plassen rijden.

  Het Amstel terrein, waar ze plannen voor hebben om daar het nieuwe ziekenhuis te bouwen is alleen bereikbaar met kano’s of seadoo’s.

  Ik snap het niet, ik ben geen deskundige op watergebied, ik laat dat liever over aan de dijkenbouwers in Holland die wereldbekend zijn en zichzelf overal ter wereld hebben bewezen.

  Het Amstelterrein ligt in een Salinja oftewel wat vroeger een zoutpan was, een gebied wat lager ligt dan de zeespiegel waar men vroeger zeewater naar binnen liet om het dan af te bakenen om daarna door verdamping van het water de achtergebelven zout te oogsten.

  Daarom loopt het elke keer, als het regent onder, van de Coca Cola fabriek tot aan Zuikertuintje is het een grote plas water, dat weet iedereen, althans iedereen behalve de wijze heren die daar middenin een ziekenhuis willen gaan bouwen.

  Nou wil je mij niet wijsmaken dat je een ziekenhuis gaat bouwen met een levensduur van 20 jaar maar dat je voor langer gaat plannen want die investering haal je denk ik in 20 jaar nog niet uit.

  Maar vergeet de regen, we weten allemaal dat de aarde elk jaar warmer wordt en dat over 20 jaar de zeespiegel dusdanig gerezen zal zijn dat het ziekenhuis permanent onder water zal staan en daar denkt niemand aan?

  Of was het weer een deal van onze regering waar iemand weer een berg geld aan verdient heeft, net als de beruchte peninsula midden in het Schottegat, van wie was het, wie heeft het gekocht, wat heeft het gekost, en waarvoor is het gekocht?

  Ik blijf lachen op deze klip want dadelijk krijgt een andere politieke partij de schuld want we hebben hele lenige vingers die altijd de andere kant uit kunnen wijzen en nooit naar onszelf want we zijn onschendbaar en krijgen nooit de schuld.

  Ik blijf lachen op deze klip want we zien het gebeuren, weten wat het gaat worden en doen er niks aan want we zijn bang om onze mond open te doen omdat we bang zijn voor represailles.

  Arthur Donker

 4. zorro azijnzeiker
  de intremregering heeft er in de tussentijd ook helemaal niks nada aangedaan or no ??

 5. Wat krijgen we now? De standaard: “overwegend zonnig weer met kans op een plaatselijke bui” is nu wat ? Storm en regen voorspeld nadat het reeds begonnen is?
  Sluit toch die overbodige Meteo! Ik doe de weers voorspellingen een jaar van tevoren en helemaal gratis.

 6. Bedankt Cooper.

 7. Staat Salinja al blank??

 8. In Nederland stormt en regent het nu ook, gevoelstemperatuur 2 graden. Brrrrrrr……… 🙂