• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nog niet alle Europarlementariërs hebben geaccepteerd dat de wereld gedekoloniseerd is en dat Suriname geen kolonie van Nederland meer is. Dat zei de Surinaamse president Desi Bouterse vandaag tijdens de EU-ACP vergadering in Paramaribo.

Deze bijeenkomst van parlementariërs uit Afrika, de Cariben en de Pacific (de zogenoemde ACP-landen) is een voorbereiding op hun vergadering samen met leden van het Europees Parlement, die volgende week in Suriname plaatsvindt.

Voet bij stuk
Bouterse reageerde met zijn uitspraak op het feit dat enkele Nederlandse Europarlementariërs de afgelopen maanden hebben geprobeerd de ACP-EU-conferentie niet in Suriname te laten plaatsvinden, omdat ze moeite hebben met hem als president van Suriname. Maar omdat de ACP-landen voet bij stuk hebben gehouden, is de vergadering nu toch in Suriname.

© ANP, alle rechten voorbehouden

20 reacties op “Bouterse haalt uit naar Europarlementariërs”

 1. Hey Rita jij snapt het en Zorro is nog steeds zorrotje aan het spelen. Ik vind ook dat Leeflang een enkeltje Suriname verdiend om met Bouterse te gaan praten. Zorro mag dan ook mee.

 2. @ Jandro. Met al je bewijzen, althans dat beweer je, en je vermoedelijke integere karakter verwacht ik dat je je burgerplicht zal vervullen, zodat we binnenkort alle pedofielen, maffiabazen en racisten uit de Nederlandse regering in een gevangenis kunnen bezoeken. Er is plaats genoeg. Veel dank voor de te nemen moeite namens ruim 16 miljard Nederlanders wereldwijd.

 3. @t Sander

  Sorry ik begrijp het heel goed maar jij begrijpt het zo te zien niet.
  Hier in nederland hebben jullie geen screening. Zogenaamd zijn jullie allemaal integer mensen. Dus kom mij niet wijs maken dat mensen veroordeelt worden in nederland. Want er zitten pedofielen en maffia bazen op dit moment in de regering. En het is nog op de nieuws gekomen. Hoeveel mot meldingen zijn er niet tegen uw minister president mark rutte? Zo iemand zou nooit een screening door kunnen komen tog? Dus doe mij een plezier en zoek eerst informatie op voordat je tegen mij praat. Ik praat altijd gedocumenteerd dus met bewijzen ook nog. Ik zal het heel mooi proberen te zeggen. Jullie zijn bewust slecht geinformeerd door de vele nederlandse regering die langskwamen. Jullie denken nu dat alles wat nederland zegt goed is en wat de andere zegt slecht is. Maar in de regering van nederland zitten er altijd racisten tussen. Ik vraag alleen 1 ding van jullie allemaal hoeveel kanten heeft een medaile? Waarom mijn vraag? Pak Cuacao en nederland even. Jullie luisteren naar de nieuws van nederland dat is 1 kant van de medaile en omdat vele van jullie geen papiamentu goed kunnen verstaan gaan jullie niet naar de 2de kant van de medaile eens bekijken. Of het kan jullie niet schelen. Want zulke mensen heb je ook. Dus het is zo makkelijk als wat om jullie allemaal te brainwashen(hersenspoelen). Maar ik als curacaoenaar kijkt wel naar beide medailes omdat ik beide talen beheerst en zo kom ik achter wat nederland al die jaren mee bezig waren. VERDELEN EN HEERSEN.

  mvg
  Jandro

 4. @t Ongerust

  Beter? haha laat me lachen. En liever arm blijven en ons hart volgen en in god geloven dan in geld geloven ilegale dingens doen , iedereen en alles tegen elkaar gebruiken, verdelen en heersen. Dat is the devils work. Maar jullie kunnen ook niet beter weten want 80 procent van de hollanders geloven niet in god en daarom zijn ze ook racisten, piraten en kan het ze ook niet schelen wat ze moeten doen om te heersen en geld te verdiennen. Alleen daar gaat het om in nederland en dat is zielig net als jou ongerust. Vergeet niet als je dood bent dat je al dat money and power niet kunt meenemen. Liefde moet altijd op eerste plaats komen. en liefde is god. Dus god is the key. Maar jullie mensen zijn het niet waard om verder uitleg. Want onbewust zijn is gevaarlijk. Jullie zijn zo erg gehypnotiseerd door de vele regering van nederland. Maja succes verder in het leven.

 5. @Jandro:
  Wie ben jij om te oordelen, om iedereen in NL voor racist uit te maken? Zo schaar je jezelf juist onder de racisten. Verder ben jij geen letter meer waard.

 6. @ Ik vind dat Leeflang president van Suriname moet worden of opperhoofd van de Marrons in Suriname. Dan zijn wij tenminste van haar af.
  Misschien wil Wiels ook met haar opdonderen naar Suriname, ook al is hij geen Surinamer. Hij kan nog altijd surinamer worden in Suriname. Omayra Leeflang kan hem leren hoe Surinaamse aard is. Dan zijn we ook van Wiels af. Verlost van twee vliegen in 1 klap, een Surinaamse vliegin en een Curacaouse vlieg. 😆

 7. @Virago 535, ja Suriname is van Bouterse! en wij zijn zijn slaven !

 8. @jandro: zijn “wij” beter dan “jullie” (om het maar in jouw woorden te vatten)? JA,dat zijn we inderdaad, “wij” hebben namelijk meer en langer ervaring met democratie, gerechtigheid en een eerlijke justitie, dan welk land dan ook in Afrika of Zuid Amerika. Natuurlijk weten “wij” het beter, kwestie van vergelijken en toegeven dat je fout zit, maar dat kunnen “jullie” inderdaad niet, daarom zullen “jullie” ook altijd ARM blijven, dus succes, zal mij een worst wezen. . .

  @viagra 535: Suriname is niet van Bouterse, Suriname is van de Surinaamse bevolking! Nieuw concept, he,dat een land niet van een moordende en drugsverkopende dictator is, zoals “jullie” gewend zijn, maar dat een land van een bevolking is. Moet je even aan wennen, natuurlijk, want dat heeft Der Fuhrer Idina “jullie” nog niet geleerd. . .

 9. @ rita. Waarover? Ik denk, dat Leeflang daar beslist geen zin in heeft.

 10. Ik vind dat Leeflang met Bouterse in gesprek moet gaan.

 11. Virago. Zoals altijd mis je de pointe. Iedereen heeft het recht om het met een belangrijke zaak in een ander land oneens te zijn en dan niet dat land om een zwaarwichtige reden te bezoeken. Dat heeft niets met bepalen te maken.

 12. laten de europeanen in hun land gaan bepalen .

  niet in Suriname!

  Suriname is van Bouterse!

 13. @Jandro,

  allemaal goed en aardig, maar als er in NL iemand de fout in gaat komt hij voor het gerecht en wordt veroordeelt.
  Bouterse heeft het zo geregeld dat hij amnestie krijgt voor al die moorden en ook voor de drugshandel?
  kijk Jandro, dat is het verschil, wel veroordeling of geen veroordeling.
  Natuurlijk wonen er ook in NL heel veel mensen die de fout in gaan, maar deze worden veroordeelt en kunnen nooit meer de politiek in gaan.
  begrijp je het nu????????

 14. Jullie praten negatief over suriname en ook curacao he? Ok mooi. Laten wij het even hebben over holland. Ik noem het helland. Kijk eens naar jullie parlamentere. VVD Maffia kings. Pvv stelletje racisten pedofielen. en tussen de rest van de partijen zitten veel hit and run mensen. Dus a.u.b hou op met denken dat jullie beter zijn en god spelen. Want jullie zijn erger, Stelletje racisten. zoek een leven in plaats van jullie leven vervullen met andere mensen te kleineren. Zielige mensen pff.

 15. Het heeft NIETS met kolonialiseren te maken, maar het zit hem in de criminaliteit die dhr. Bouterse voor het gemak in zijn toespraak maar even vergeet.

  De politieke moord op zijn tegenstanders in Fort Zeelandia en zijn veroordeling als gekend drugscrimineel, zijn toch feiten die een normale crimineel in de gevangenis zouden doen belanden. Maar er is nog hoop. Hij komt nog aan de beurt.

 16. En wij hebben Wiels, ja toch 🙂

 17. Ja Bouta heeft dan wel een grote mond maar tegelijkertijd sluit hij de hoek waaruit financiële steun te verwachten zou zijn. Denk hij nu werkelijk dat wij financiële steun kunnen verwachten uit die ACP landen, Afrika ? Caraibisch gebied (ja misschien Haïti) Polynesische eiland (laat me niet lachen). Deze ACP hobbyisten zijn volgens mij vergelijkbaar met die Parlatino hobbyisten en ja als hobbyist voelt Bouta zich daar wel thuis.

 18. Suriname is een nog grotere bananenrepubliek dan Curacao. Hoe is het anders te verklaren dat Bouterse 30 jaar na de decembermoorden nog niet veroordeeld is?

 19. The tiny micro mouse that tried to roar. BNP Suriname ca. US$ 4,000,0000,000.00 vs BNP Luxemburg (EU lid met een even grote bevolking) US$ 58,000,000,000.00. De ACP is een club van armlastige landen waar het niet zo nauw genomen wordt met verworvenheden als mensenrechten, democratie, rechtstaat en corruptievrij bestuur; een club waar Bouterse en de zijnen zich erg thuisvoelen.

 20. Bouterse, maak je dan niet afhankelijk van de EU, waar is je trots? Wel tekeergaan maar tegelijk je hand ophouden noemen de Duitsers “zum kotzen”.