CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Ard Vreugdenhil de foto’s die hij gisteren maakte bij de grote rampenoefening op Hato.

5 reacties op “Ingezonden: Rampenoefening Hato”

 1. Bij deze oefening van Calimiteiten, was iedere dienst gewaarschuwd. Ik juich het toe dat het gebeurd en zelfs om het half jaar. Maar stel nu een 1x per jaar zo’n oefening op ZONDER alle diensten te waarschuwen. Dan pas kan je naar de werkelijke realiteit kijken;
  A) bericht verzending
  B) Aankomst per dienst
  C) Werking Calimiteit.
  D) Afloop en Nabespreking.

  Door juist pas bij aanvang Calimiteit de betreffende diensten te alameren, ongeacht tijdstip, kan de juiste werking en afhandeling van de calimiteit gezien en bezien worden.

  Vooraf gewaarschuwd heeft al een voorsprong en alles staat paraat.
  GEEN REALITEIT.

 2. We moeten het belang van dergelijke oefeningen op waarde schatten.

  We herinneren ons nog wel de olie bij Jan Kok.
  Daar was goed voor geoefend.

  Zie “Oil Spill Deployment Exercise “Exercise Masbangu” Final Report 8 April 2009.” Hieraan deden meer dan 100 mensen mee.. Wat een enthousiasme. Russell Henriquez van CPA was “Oil Spill Coordinator” en “On‐Scene Commander.

  Wat zou er gebeurd zijn met de olie op Jan Kok als Russel Henriquez NIET met 100 man onder auspicien van de UN dat tijdig had geoefend?

  Inderdaad..Dat is het nut dus…..

 3. Waarom rampen oefening.. het is elke dag een ramp op Hato – onvriendelijk personeel, te lange rijen – vieze wc’s uitkijken dat niks in je koffer gestopd word (of er uit gehaalt) en dan de huur auto’s aan de andere kant van het vliegveld neer zeteen.. zodat personeel op de eerste rij kan parkeren of zo.. wat ik al zei.. elke dag een ramp op Hato

 4. Eh, wat zeggen deze foto’s nou, van een situatie waarin helemaal niets aan de hand is, maar waar blijkbaar wel een aantal scholieren een les-dag voor moesten missen?? We weten allemaal dat het hartstikke fout gaat, als er echt iets aan de hand is. Zonde van het geld dit en zonde van die lesdag. Er is wereldwijd een aantal organisaties gespecialiseerd in rampenbestrijding, die scenario’s kunnen we zo overnemen, maar nee hoor, nos mes por. . . Alleen al in NL hebben we het LFR (landelijke faciliteit rampenbestrijding en het RCP (regionaal crisis plan), met complete handboeken. . .

 5. Leuke indruk; maar het volgende ergens vorig jaar was er een persoon met een hartinfarct aanbood van MP665 welke weg taxiede van de gate (4 geloof ik). Omdat de airport de dokter weg bezuinigd had kwam deze (nog wel) op tijd (min 30min) vanwaar weet ik nog steeds niet.

  Maar waarom zijn deze mensen nu wel optijd en voor een echt geval zijn ze 30 min later of stonden ze op de hoek te wachten?

  Is dit ook getrained dus minimaal 30min later komen omdat er niemand was want dat is vaker realiteit dan een explosie in een ruim?