CURAÇAO – Demissionair interim-premier Stanley Betrian maakte deze week kennis met Erwin Arkenbout, de directeur Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Betrian gaf aan positief te zijn over de onderlinge relaties binnen het Koninkrijk.

Daarnaast zei hij ook een positief gevoel te hebben bij de werkrelatie met de huidige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk.

Samenwerking
Bij het beleefdheidsbezoek van Arkenbout lag de nadruk op het belang van een samenwerking tussen de landen binnen het Koninkrijk. Arkenbout werd vergezeld door de Vertegenwoordiger van Nederland in Curaçao, Gerard van der Wulp en Patricia Grollé, de plaatsvervangende Vertegenwoordiger.

3 reacties op “Betrian positief over relaties binnen koninkrijk”

 1. @Giliam,

  de wereld is verandert in de afgelopen 25 jaar, alleen jij bent niet mee verandert.

 2. Voor samenwerken binnen het Koninkrijk heeft de bevolking voor Wiels gekozen.
  Hoe hij die samenwerking ziet hebben we gezien.
  Hij doet er toch alles aan om de relatie met Nederland onder spanning te houden.
  Zullen we maar even wachten wat er NA de interim en takenregering komt?
  Dan is Wiels weer aan bod en dan….? De Nederlandse vertegenwoordiger heeft Wiels ook eerder gehoord en in actie gezien:

  Wiels besloot alle bezoeken van de koningin te boycotten en PS-Statenlid Melvin Cijntje probeerde Beatrix een onafhankelijkheidsverklaring te overhandigen.

  Wiels zegt herhaaldelijk overtuigd te zijn dat Nederland achter de [nooit aangetoonde…] natuurlijk bronnen van Curaçao aanzit. Onderlinge waardering?

  “De Tweede Kamer interesseert mij geen moer en ik stuur de Tweede Kamer naar zijn moer. Zij moeten zich bezighouden met hoe er in Nederland wordt omgegaan met de politiek”

  Als Curaçao zich niet houdt aan de afspraken die bij de schuldsanering bij 10/10/10 zijn gemaakt en het tot een aanwijzing komt, kondigt Wiels aan dat dit zal leiden tot ruzie tussen Curaçao en Nederland. “Jullie hebben gedurende vierhonderd jaar ons land gebruikt voor slavenhandel en mensenhandel. Jullie rijkdom is gefundeerd op mensenhandel en het plunderen van jullie koloniën”.

  Wiels gaf de aftrap gegeven van een ‘kruistocht voor onafhankelijkheid’. De eerste stap van een proces om uit het Koninkrijk te stappen. “Curaçaoënaars zullen nooit volledig gelijk zijn in het Koninkrijk, dat is gebaseerd op slavernij en nog steeds racistisch is”, aldus Wiels. Hij gaf aan alle mogelijkheden te willen gebruiken om onafhankelijkheid te bereiken.

  Het vierdaagse Interparlementaire Koninkrijksoverleg (IPKO) op Sint Maarten werd eveneens vakkundig door PS tot strijdtoneel met Nederland verklaard. Asjes (PS nr.2) verraste de parlementariërs met een toespraak over het streven naar onafhankelijkheid, zonder dat dit in een referendum op Curaçao was uitgesproken.

  Ook de geldende wetten binnen het Koninkrijk hebben weinig waarde voor de PS. Hoewel de wetten zelf aangeven hoe ze kunnen worden gewijzigd, lapt de PS van Wiels dat aan zijn laars. “In het licht van het haar toekomende zelfbeschikkingsrecht en het gegeven dat de onderwerpen die de per 10 oktober 2010 van kracht zijnde consensusrijkswetten adresseren, autonome landsbevoegdheden betreffen, mag Curaçao zich onttrekken aan de binding aan elke consensuele onderlinge regeling…”

  Zo ziet de samenwerking er binnen het Koninkrijk dus uit voor de grootste partij van ons land.
  Fijne constructieve samenwerking binnen het Koninkrijk…!

 3. Weet je, dit soort jobs krijg ik nou nooit aangeboden. Regelmatige reisjes maken tussen de baas in Holland (die je volgeschreven dossiers meteen in de onderste la van zijn buro laat verdwijnen) en het kantoor hier aan de boorden van de Annabaai. Op de pontjesbrug tussen Punda en Otrobanda blijf je somes dagenlang naar het VASTELAND kijken omdat je niets anders te doen hebt (maar dit is plaggiaat hoor). Het stemt me wel jaloers hoor, maar mijn dushi zegt dat mijn ellebogen niet deugen en dat ik daarom nooit ben binnengedragen in dit soort baantjes. Huh heeft die manneer dan geen kennis van zaken?/> Welnee zegt mijn lief dan: met zijn ellebogen heeft hij al roeiend in de bussinessklas van de blauwe vogel, geleerd, hoe je net moet doen of je van alles heel veel weet. Nou wulp ben benieuwd hoe lang je het volhoudt op dushi KORSOW.