• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Gouverneur Frits Goedgedrag (61) heeft gisteravond met een toespraak op de televisie afscheid genomen van Curaçao. Goedgedrag vertrekt wegens gezondheidsklachten en wordt sinds een paar weken vervangen door plaatsvervangend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede.

Goedgedrag moest 27 september met spoed naar het buitenland wegens hartklachten. Het gouvernement meldde kort daarna dat de gouverneur van deze klachten geen blijvende of aanvullende schade aan zijn hart heeft overgehouden, maar Goedgedrag diende toch zijn ontslag in.

Principes
“Gedurende mijn hele loopbaan heb ik altijd getracht me te laten leiden door principes, door normen en waarden. Waarden als rechtvaardigheid, vrede,beleefdheid, en zorgvuldige discipline”, benadrukte Goedgedrag gisteravond. “Ik had het voorrecht een vader te hebben gehad, die mij deze belangrijke waarden bijbracht en die ze mij ook voorleefde. Daardoor zijn deze principes ook de mijne geworden.” Goedgedrag was sinds 2002 gouverneur van Curaçao.

Lees hier de toespraak van Frits Goedgedrag (Nederlandstalig):

[scribd id=114272062 key=key-17z3zivfvnj8udls2hpl mode=scroll]

5 reacties op “Gouverneur Goedgedrag neemt afscheid”

 1. Wie zou deze eerbiedwaardige man willen opvolgen, als de mogelijkheid bestaat dat ene Asjes de nieuwe MP wordt of iemand anders van bedroevend laag PS-niveau.

 2. @Titanic & Bart Trab,
  Jullie hebben het netjes geformuleerd.

 3. Tja, het leek een makkelijk baantje. Een beetje lintjes knippen etc. Maar toen het vuur aan de schenen stond ……

 4. Ik wens de heer Goedgedrag het beste toe, ondanks het feit dat ik enorm teleurgesteld ben in hoe hij de
  MFK mafia de afgelopen jaren met fluwelen handschoenen heeft aangepakt, waardoor hij naar mijn mening mede verantwoordelijk is voor deplorabele staat van ons eiland vandaag.

  Onder Goedgedrag konden Constantia, Jamaloodin, el Hakim en Schotte minister worden terwijl ze allemaal de screening voor een winkelbediende nog niet zouden door zijn gekomen.

 5. Wie zal hem opvolgen?