• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Versgeperst, nieuws, 10-10-10CURAÇAO – Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun vijfdaagse officiële bezoek aan Brazilië vanavond afgesloten op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Daar woonden ze een afscheidscocktail bij met deelnemers aan de economische missie, die de afgelopen week gelijktijdig met het paar door het land trokken.

“We hebben veel bereikt, deze missie is grondig voorbereid, en we zullen zeker nog meer van deze missies hebben”, zei de prins in zijn dankwoord tot de ondernemers. Met een caipirinha toostte hij vervolgens op het succes.

Koppelen
De prins had al eerder gezegd dat hij officiële bezoeken vaker nadrukkelijk wil koppelen aan grote handelsmissies. Brazilië was de grootste, na eerdere bezoeken aan Vietnam en Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. “Maar het initiatief ligt niet bij ons, maar bij het bedrijfsleven en de minister van Buitenlandse Handel. Die moeten ons vertellen waar ze heen willen.”

Handelsmissie
In januari is er een handelsmissie die gelijktijdig met het staatsbezoek van koningin Beatrix en het prinselijk paar in Brunei en Singapore is. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) reist dan ook mee met de afvaardiging van in dat geval veelal grote bedrijven als Shell.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Prinselijke reis Brazilië eindigt op strand”

 1. @Rignald, en dan te bedenken dat al deze figuren nog JAREN met hun diplomatieke paspoorten mogen rondreizen. Joost mag weten wat ze daar nog allemaal mee kunnen uitspoken. We hebben nu zelfs een verdachte in de Bientu zaak die met een diplomatiek paspoort op reis gaat. Kan het nog gekker worden?

 2. @Phillipe, Je vergeet nog het reisje naar India van Schotte en Wilsoe. Osepa is zelf nog naar Nieuw Caledonie geweest.. Jammer dat we de kosten van het resigedrag van Schotte niet te zien krijgen

 3. Als je toch al deze mooie vooruitgangen leest van deze deelnemers aan het bezoek aan Brazilië,dan zakt je broek toch af van wat dat stelletje ongeregeld die op Curacrim het voor het zeggen hadden gepresteerd hebben,een grote puinhoop met een kwak schulden op de koop toe ( privé barste er een paar ministers zelf van de schulden! maar die zijn nu weg gewerkt?),en toch presteerde zij het, om weer met omkoperijen het narrenschip te laten willen door varen en het lukte bijna weer het voor het zeggen te krijgen (stem bevolking).Maar mensen het is nog niet gedaan hoor, die Wiels is ook net als een blad van een boom,let maar op,het spel moet nog aanvangen.vroeger zongen wij in de bus op schoolreisje we zijn er nog lange niet, etc).

 4. Tandenknarsend moeten we toezien hoe Eman voor Aruba de caribische krenten uit de Braziliaanse pap haalt met behulp van Alexander en Maxima.

  Curacao doet het zelf wel. Die laat Hakim en Schotte de wereld over gaan naar Haiti en Arabische landen. Hakim ging nog even op bezoek bij Lula toen daar al geen zaken meer mee gedaan konden worden. Parlatino heeft ons ook veel opgeleverd. Zonde van het geld. Maar we weten nog goed dat Hakim een boekje heeft gehad van de Turkse president. Wat was hij trots, zelfs een persbericht! Kijk DAT helpt ons vooruit. Ook de prachtige ontvangst van de premier van Groenland kunnen we ons nog herinneren. Dat heet focus, want we zien nu steeds meer eskimo toeristen die stiekum vrachtwagens van lokale ijsbedrijven in de brand steken. 🙂

  http://www.mkb.nl/index.php?pageID=4&messageID=8173&ss=

 5. Aruba’s luchtvaartmaatschappij sleepte er een lijnverbinding met Brazilie uit. Plus een optreden van Arubaanse carnavalsgroepen. Over de resultaten voor Curacao valt kennelijk weinig te melden. Jammer.