• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het denguevaccin, ontwikkeld door het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi Pasteur, wordt binnenkort getest in India. Als deze testen positief zijn, zou het vaccin in 2015 op de internationale markt verkrijgbaar moeten zijn.

Dengue, ofwel Knokkelkoorts, zorgt wereldwijd voor vele slachtoffers waarvan sommige zelfs dodelijk. Sanofi Pasteur heeft een mogelijk vaccin ontwikkeld tegen het virus. Het vaccin is inmiddels in Thailand al getest. Hieruit bleek dat het vaccin 60 tot 90 procent bescherming bood tegen drie van de vier denguevirussen. De inenting werkte echter niet tegen het virus DENV2 dat verantwoordelijk is voor de meeste zieken. De reden waarom het vaccin niet werkte tegen DENV2 moet nog worden onderzocht.

Effectief en veilig
Het vaccin wordt in India getest op 120 volwassenen waarna de kinderen aan de beurt zijn. Jean Lang, hoofd van vaccinatie en ontwikkelingsprogramma van Sanofi Pasteur, gaf aan dat het bedrijf gevraagd is de tweede veiligheidsfase in te gaan. “Wanneer het vaccin is getest op de Indiase bevolking en het blijkt effectief en veilig te zijn, krijgen we sneller een vergunning om het product te promoten”, aldus Lang tegen Times of India.

100 landen
Volgens de Unites Nations World Health Organisation duiken er ieder jaar tussen de 50 en 100 miljoen gevallen van Dengue op in meer dan 100 landen. India is één van de landen die zwaar getroffen worden door de ziekte. Over de laatste vijf jaar zijn er 32.263 gevallen van Dengue bekend waarvan 188 dodelijk waren. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog hoger.

2 reacties op “Denguevaccin wordt getest in India”

 1. Het Wolbachia bacterie lijjkt ook een goede optie om dengue uit te roeien ipv vaccinatie etc.

  http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-14654125

  http://www.guardian.co.uk/science/2011/aug/25/dengue-fever-mosquitoes-injecting-bacteria

 2. Aruba heeft sinds kort de beschikking over een hond die muggenlarven kan ruiken. De border-collie is hiervoor in Nederland getraind. Men wil op deze manier Dengue volledig van het eiland af krijgen(bron : Amigoe)