CURAÇAO – Net als in voorgaande jaren start de Hogeschool Rotterdam weer met twee trajecten voor nieuwe studenten op Curaçao. Allereerst is er het traject ‘Subi Jèt pa bo Gèt’, dat toekomstige studenten voorbereidt op studeren in Rotterdam. Daarnaast is er het 21+ traject voor studenten ouder dan 21.

In het traject ‘Subi Jèt pa bo Gèt’ worden studenten tijdens bijeenkomsten begeleid bij de studiekeuze. Vervolgens gaan ze aan de slag met de Nederlandse taal en wordt er aandacht besteed aan de kennismaking met Rotterdam en de hogeschool. Om het traject vervolgens af te ronden is er een proefcollege en maken studenten een persoonlijk reflectieverslag. Het traject levert alvast twee studiepunten.

21+
Aankomend studenten die ouder zijn dan 21 jaar, komen ook zonder diploma in aanmerking voor een plek op een opleiding van de Hogeschool Rotterdam. Speciaal voor hen is er daarom een traject opgezet, waarin zij een toelatingsexamen moeten doen. Daarna worden ze begeleid bij de eventuele toelating tot de school.

Informatieavond
Voor alle geïnteresseerden is er aanstaande woensdag een informatieavond over beide trajecten in het Sint Martinus Complex op het Brionplein. Ook kun je voor meer informatie over de toelatingsprocedure van de Hogeschool Rotterdam terecht op de speciale pagina op de website van de onderwijsinstelling.

4 reacties op “Twee trajecten voor toekomstige Rotterdamse studenten”

  1. collquium doctum is echt niet makkelijk maar voor doorzetters een mooie optie om alsnog een diploma op niveau te halen ook al hebben ze hun havo/vwo of sbo niet afgemaakt. goed dat zo’n traject er is toch voor de jongeren die het wel in zich hebben en (misschien nu wel) gemotiveerd zijn om te studeren?

  2. Nederlanders zelf kunnen ook na hun 21 ste zich inschrijven op een hogeschool of universiteit. Dat proces heel colluquim Doctum. Men moet dan wel een aantal examens met succes afronden. Dus je onegrustheid is nergens voor nodig.

  3. @ongerust,
    Het doel is om de jeugd een kans te geven, want iedereen heeft recht op studie. In NL zijn ook veel projecten om jeugd zonder, of met niet afgemaakte voorstudies te helpen en te begeleiden richting HBO en/of studie. Is alleen maar toe te juichen, vind ik.

  4. Studenten zonder diploma kunnen gaan studeren aan de Hogeschool van Rotterdam? Lees ik dat goed? Dus en slecht Nederlands en geen diploma? Zullen de Nederlandse studenten leuk vinden, die zich de ‘t’ hebben gewerkt voor hun (HAVO of VWO) diploma! Waarom niet gewoon eerst de Curacaoenaren naar NL sturen die wel hun middelbare school hebben afgemaakt? Hebben we hier niet genoeg tweede kans onderwijs??