CURAÇAO – Ondanks de inspanningen het interim-kabinet, vindt minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk dat de aanwijzing niet is nageleefd. Versgeperst.com ging de straat op met de vraag: heeft de minister gelijk of moet Nederland ons eiland een beetje ruimte geven?

Reginald (29) vindt dat Nederland niet kan verwachten dat alles binnen een paar weken is opgelost. “Het interim-kabinet is goed bezig en zorgvuldig bezig, dat neemt tijd. Ik vind het jammer dat de Nederlandse minister niets opbouwends te zeggen heeft.”

Boze brieven
De 41-jarige Gwen vindt echter dat Nederland strenger moet zijn. “Praatjes vullen geen gaatjes. Nederland had al veel eerder en veel harder moeten ingrijpen. Die ministers in Nederland schrijven veel boze brieven maar als ze op het eiland zijn hebben ze fluwelen handschoentjes aan.”

Portemonnee
“De minister moet er bovenop zitten. De aanwijzing is het belangrijkste wat Nederland heeft gedaan voor Curaçao. Er moet echt bezuinigd worden”, zegt Shari (27). “Eigenlijk is de overheid al veel te laat met bezuinigingen en daarom voelen we het in onze portemonnee met de verhoogde benzine –en stroomprijzen.”

Streng
“Een beetje ruimte mag wel”, vindt de 51-jarige Dave. “De Nederlandse regering komt hier als een moraalridder de dienst uitmaken, terwijl ze in Nederland met flinke tekorten zitten. Ik zeg niet dat de aanwijzing onterecht was, maar Nederland hoeft niet overdreven streng op te treden terwijl ze zelf genoeg problemen hebben.”

Vrijheid
De 45-jarige Angelo vindt dat Nederland zich meer moet bemoeien met Curaçao. “Nederland is nog steeds verantwoordelijk voor wat er gebeurt met de financiën op Curaçao en de lokale regering heeft bewezen dat ze niet met teveel vrijheid kunnen omgaan. Daarom ben ik ervoor dat Nederland onze begroting maakt!”

4 reacties op “‘Aanwijzing belangrijkste wat Nederland heeft gedaan’”

 1. Wat wordt er weer heen en weer gepraat over de de financiële toestand, voorlopig ,lees ik alleen b v ambtenaren ziektekosten?korten?ob? Verhoging aov te laat ,praten schrijfen?
  Voorlopig zijn we bijna een maand verder,heel verdrietig ,
  Onzekerheid schept onrust onder de bevolking

 2. @Bin tume, nos ta kansa di e hulandesnan ku ta bemoei met onze zaken. Ga fietsen.
  Nou dat is nog eens een vloeiende papiamentse zin.
  Je vergeet echter dat wie betaalt die bepaalt. Mag je een mooie papiamentse zijn van maken en als ik me niet vergis schrijf je vanuit Rotterdam dus je profiteert wel van die holandesnan en op afstand bemoeir je je met ons !

 3. Curacao heeft zelf gekozen voor deze constructie. Ze wilden niet bij Nederland. Als het vijf jaar goed gaat met de financiën, vervalt het toezicht. Niemand durft hiervoor een jaartal te noemen.

 4. De minister dienaar in dienst van het volk, van Nederland moet gaan voetballen, en geen domme uitlatingen doen over Curaçao. Wat een hypocrisie in Nederland moeten zij 18 miljard euro bezuinigen, dat is heel veel meer dan de tekorten op Curaçao. Zoveel gedoe en idioterie plastkerk moet zijn tunnel dicht schroeven. Nos ta kansa di e hulandesnan ku ta bemoei met onze zaken. ga Fietsen