CURAÇAO – De achttienjarige J.L. en de negentienjarige J.R. zijn vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De mannen waren betrokken bij een overval bij luchthaven Hato op 19 juli dit jaar.

Het Gerecht vond het wettig en overtuigend bewezen dat de mannen in de nacht van 19 juli om 01.45 uur een buschauffeur overvielen. Ze bedreigden de chauffeur met een vuurwapen en trokken hem hardhandig uit zijn voertuig. De mannen gingen er vervolgens met zijn busje en telefoon vandoor.

Achtervolging
De politie startte een achtervolging op de Weg naar Westpunt, waarbij de daders drie keer op de agenten schoten. Ook toen de achtervolging te voet verder ging werd er geschoten. Uiteindelijk wist de politie de twee aan te houden.

Gevolgen
De rechter noemt de daden van de twee mannen kwalijke misdrijven, die psychische gevolgen heeft voor het slachtoffer. Daarnaast heeft het busje schade opgelopen en zijn de politieagenten beschoten en bedreigd. De rechter schatte de kans op herhaling van de misdaden hoog in en veroordeelde de twee daders niet alleen tot een gevangenisstraf, maar legde hen ook een meldingsplicht op.

5 reacties op “Veroordeling voor jonge gewapende overvallers”

  1. inderdaad rignald en ook al hun facebookvrienden en hun blackberryvrienden !!

  2. Vergeet niet om ze chemisch te castreren zodat we verschoond blijven van enige criminele nazaten.

  3. Castreren dat soort jonge tuig. Ze worden dan meteen zo mak als een lammetje. Bovendien, wil de gemeenschap dat er nog meer crimineeltjes verwekt worden?

  4. Meteen ook de ouders straffen want dit tuig heeft geen opvoeding gehad!

  5. Pa Bien Polis!!!