CURAÇAO – In het uiterste westen van Venezuela, vlakbij de Colombiaanse grens, is een Nederlander van Surinaamse komaf aangehouden wegens drugssmokkel. De Venezolaanse autoriteiten meldden dat hij tien kilo cocaïne had verstopt in flesjes en levensmiddelen.

Het is onbekend wanneer de man ten noordwesten van de stad San Cristobal is opgepakt. In Venezuela zijn dit jaar al 39.000 kilo drugs in beslag genomen. Het land produceert zelf nauwelijks drugs maar het ligt op een belangrijke route van smokkelaars die naar de VS en Europa willen gaan.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “Nederlander met cocaïne gepakt in Venezuela”

  1. Zou hier de Marokkaanse handelwijze worden toegepast: drugs verkopen en winst maken, de koper bij de narcotica brigade aangeven, tipgeld innen en nog een keer winst maken.

  2. Niks nieuws dat staan zij bekend om drugs smokkelen. Ze zoeken altijd de gevaarlijkste landen om in drugs de dealen. Geniet van je jaren achter de tralies, Kome pan ku awa

  3. Is er eigenlijk al een papiamentse vertaling voor Gerrit’s “out of the box thinking” of is dit een rots te ver voor Frank ?

  4. Misschien kan Bouterse, met zijn contacten in Venezuela, iets voor hem doen ?

  5. Met dit soort dingen geen geintjes in Venezuela. Recht van de gevangene kunnen ze niet in Venezuela en als je in de gevangenis komt op Isla de Margaritha dan is het met je gebeurd. Ik heb ooit een gesmokkelde video over die gevangenis gezien. Jonge je gaat daarvan kotsen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  6. a diue,
    Die zal zeer moeilijke tijden gaan doorbrengen bij Chaves en Co.
    Sterkte.