• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Vmbo-leerlingen tussen twaalf en zestien jaar internetten gemiddeld 3,5 uur per dag op hun mobiele telefoon. Ze besteden die tijd vooral aan YouTube en WhatsApp. Op de computer internetten deze jongeren gemiddeld 2,8 uur per dag.

Dat is gebleken uit onderzoek van Dialogic in opdracht van de organisatie van de Week van de Mediawijsheid. PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing nam het onderzoek, waarvoor Dialogic 541 vmbo-leerlingen ondervroeg, vandaag in ontvangst in Hilversum tijdens de aftrap van de themaweek.

Doel
Volgens het onderzoek gaan jongeren op veel fronten niet bewust genoeg met media om. Zo checkt 80 procent niet de betrouwbaarheid van bronnen. Door divers mediagebruik is 24 procent van de ondervraagden snel afgeleid van bijvoorbeeld huiswerk en 12,5 procent heeft wel eens online gepest. De Week van de Mediawijsheid richt zich op jongeren tussen tien en veertien jaar, hun ouders en scholen. Een doel is basisschoolleerlingen en jongeren in het voortgezet onderwijs te leren bewust te worden van privacy-risico’s tijdens het twitteren en facebooken.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Vmbo’er 3,5 uur per dag online op telefoon”

  1. Lekker interessant en veelzijdig leven heeft “de jeugd” van nu: de hele dag met je giegel op zo’n stomme blekberrie kijken… Gaat de jeugd hier uit, staan ze de hele avond met die stomme foon in hun handen… Laatst was ik in de supermarkt, in 1 gangpad 5 van die sukkels met blekberrie voor hun smoel en opletten op andere klanten ho maar. Ik ging een keer uit eten met een dame, regelmatig kijken op die stomme foon of ze niet een boodschap zou missen… en zo heb ik nog meer van dit soort gevallen meegemaakt. Zielig vind ik het, ga is wat nuttigs met je tijd en je leven doen wil ik adviseren.

  2. Ik ben benieuwd hoe hoog dat percentage op Curacao is. Men loopt gemiddeld met 2.3 blackberry`s in de zak. Oke zonder beltegoed, toegegeven.