CURAÇAO – Punda en Otrobanda zijn woensdag goed bezocht door ongeveer de 11.500 cruise toeristen, inclusief een groot deel van de bemanning, van vijf cruiseschepen. Volgens de MFK-fractie, de partij van oud-premier Gerrit Schotte, is dit een direct gevolg van het beleid van Kabinet Schotte.

De Aidaluna, Horizon, Rotterdam, Grand Princess en Carnival Freedom vonden woensdagochtend hun weg naar Curaçao. Na al het gewinkel in de binnenstad, gingen de meeste toeristen in de namiddag tot in de avond naar Rif Fort en Renaissance, waar de winkels hun deuren open hielden tot laat in de avond.

Besluit
“Dit komt door het besluit dat de Raad van Ministers van Kabinet Schotte op 20 november 2010 heeft genomen, waardoor cruiseschepen tot 23.59 uur aangemeerd mogen blijven in plaats tot 18.00 uur. Kabinet Schotte heeft dit gedaan met het doel om het spin-off effect te creëren dat nu plaatsvindt in onze economie, zeker wat betreft het cruisetoerisme”, meent de fractie.‘Toeristen rond 21.45 uur op het terras’
Foto’s: Ramsay Soemanta

40 reacties op “‘Cruiseschepen dankzij beleid Kabinet Schotte’”

 1. @ Loko Loko. Wat zullen we nou hebben. Wie is er nou eigenlijk de baas.

 2. @Zorro en Philippe,
  Vergunningen zoek? ROP is een complete chaos. Daar is alles ALTIJD kwijt. Daarom wordt er zoveel illegaal gebouwd. Het zijn niet zozeer de politici, maar meer de lamlendige ambtenaren die de economie gewoon saboteren.

 3. @ Rignald. Laten we afwachten waar de slachtoffers vallen. Ik sluit me in ieder geval niet bij je aan om zo’n eind te rijden en bovendien bezoek ik nooit 4 winkels voor de dagelijkse boodschappen.

 4. Wel grappig dat iedere keer als ik de naam Schotte tegenkom ik moet denken aan dat clowntje dat uit een doosje springt als je het deksel open doet. Zou daar zijn “out of the box denken” vandaan komen ?

 5. Is het niet zo, dat het goed uitkomt, om de papieren opzettelijk niet te vinden?
  Dit uit de mond van mensen die niet kunnen begrijpen dat er zo n nonsens naar buiten
  komt. Voor een keer, mensen, Cooper heeft helemaal geen papuieren
  onvindbaar”gemaakt, men wil gewoon weer iets tegen Cooper in de Publiciteit.
  Trouwens, ik heb nog voor Cooper noch voor Schotte gestemd. Maar na dit zeer
  gemene roddel spijt het mij heel erg. Dhr. Betrian moet aan de juiste adres zijn, die hij
  goed weet waar, en hoe. Het is helemAAL niet moeilijk MEN GAAT NU ECHT TE VER.

 6. @zorro, 1 voordeel. dankzij sambil zal alles op 1 plaats zijn. En aangezien de benzine maar duurder wordt op Curacao (ook als de benzineprijs wereldwijd daalt en daalt) dan hoeven wemaar 1 keer te rijden. Nu ben je een halve dag kwijt en moet je naar 4 verschillede plekken als je wat wilt kopen.

 7. @ Philippe Maaskant. Begrijp dat de vergunningen zoek zijn?

  Volgens Cooper liggen de contracten daar waar ze behoren te liggen. Er zijn 5 kopieen bij de diverse instanties. We hebben allemaal kunnen zien op TV de feestelijke ondertekening door Schotte en Cooper dus de contracten zouden er moeten zijn, maar of het zuivere koffie is zou nog eens bekeken moeten worden. Veel zal het Curacao niet opleveren en is het wellicht een “aanmoediging” voor de winkeliers in het centrum om de zaak te sluiten. Schotte en Cooper waren mij te wanhopig om dit contract te sluiten.

 8. Gerrit, je bent een leugenaar en en charlatan. Wat ben ik blij dat je geen MP meer bent.

 9. @ Fabita. Volgens mij was het zeer ironisch bedoeld wat domboklad heeft geschreven. Dat hoop ik tenminste, anders heb het groot gelijk Zorro. Ik heb zijn woorden wel als ironie opgevat.

  Wij kennen domboklad niet alleen van vandaag of gisteren als schottemaatje dus hij bedoelt dat niet ironisch en weet zelfs niet wat ironie is. Hij is bloedserieus.

 10. Beetje zielige “come-back”, vindt je zelf ook niet gerrit?? Wat hebben we bereikt??? We hebben de tijdsduur versteld met een paar uur. Fantaaaaastisch resultaat gerrit.

 11. Wauw!!!!!!!!!!!! Wat een beleid van kabinet Schotte om de aanmeer tijd aan te passen. We hebben meer van dat soort wetenschappelijke beleid nodig….mischien de lunchtijd van de ministers en parlamentariers met 3 uur inperken, zodat ze meer tijd kunnen besteden aan hun werk??

 12. @harde werkers, Sambil? Begrijp dat de vergunningen zoek zijn?

 13. Versgeperst,meer van dit soort plublicity plaatsen,het was de laatste dagen veel te rustig met deze rubriek.bedankt?

 14. Wat ik niet begrijp hoe kan het dat ik het pers bericht om ong. 20.10 in mijn mailbox heb? en er staat in de media mededeling 09.45?

 15. @ Bomobklad. Geen Standbeeld ? Dat komt omdat Gerrit al het materiaal hiervoor had achterovergedrukt. Brons, weet je wel.

 16. Het is gewoon een gebrek aan aanloophavens in deze regio. In vergelijking met St.Maarten is het cruisetoerisme hier nog maar net begonnen. Die lening van 300 miljoen is waarschijnlijk voor het bouwen van weer een nieuwe pier. Als er in St Maarten vier schepen liggen is het rustig. Ook in het laagseizoen heeft St Maarten meer schepen dan andere havens, zelfde met St Thomas en San Juan. Qua accommodatie ( Riffort en Renaissance, aanleggen in de binnenstad) steekt Curacao met kop en schouders uit boven de meeste havens in de regio. Kan me niet herinneren dat Schotte daar iets mee te maken had.

 17. Dus eigenlijk is er dankzij dat oprekken maar 1 schip gekomen…….
  En daarvoor hebben de handelaren wel een werkdag van 8 uur in de ochtend tot 11 uur in de avond moeten werken.
  Dat even als kanttekening, maar het is wel fijn dat schepen in de avond mogen blijven, want wat is het dan gezellig op de terrasjes!

 18. Eigen roem stinkt, bah. Enne, voortaan liever foto’s van Bea!

 19. MFK vergeet te vermelden dat ook de bevolking van Haiti zich veel heeft mogen verheugen in de komst van Schotte. Reken maar dat ze daar ook dol zijn van dankbaarheid…

 20. Laat me niet lachen. Cruiseschepen komen hier al jaren. Dat is niet het werk van enkele politici. Zou dit bericht er ook hebben gestaan als er 5 dagen lang 1 bootje lag aangemeerd?

 21. @ Zorro
  @ domboklad
  Volgens mij was het zeer ironisch bedoeld wat domboklad heeft geschreven. Dat hoop ik tenminste, anders heb het groot gelijk Zorro. Ik heb zijn woorden wel als ironie opgevat.

 22. En dan te bedenken dat het langer blijven liggen van cruiseschepen waarschijnlijk door de maatschappijen is bedacht.
  Zolang de toeristen niet aan boord zijn eten ze ook niet en dat scheelt de maatschappij weer een hoop geld. Ook het niet varen levert een besparing op en wanneer je dan toch de volgende dag op Aruba of Bonaire moet zijn dan hoef je niet zo lang rond te dobberen.

  Maar het tekent wel dat Schotte en de MFK dit soort ‘wapenfeiten’ wel opeisen, terwijl je ze niet hoort over de honderden miljoenen die zijn verdwenen uit de staatskas.

 23. Is dit een grap. ik kan mij herinneren dat Curaçao al zeker ruim 50 jaar op de route van cruise schepen ligt en toen was ons boefje nog niet eens geboren !
  .

 24. Hé, hij leeft nog.
  Al lang niets meer van deze crimineel gehoord.

 25. Ik zou zeggen, ONDANKS het beleid van dat gespuis, waar overigens Idina hard aan meegewerkt heeft, dat lijkt nu iedereen weer te vergeten! Overigens heb ik verschillende winkeliers gesproken en ze hebben nauwelijks meer dan normaal omgezet, behalve dan de terrasjes. Wat wij nodig hebben is stay-overs!

 26. @ Domboklad. Je moet echt niet goed snik zijn en zitten er heel wat steekjes los bij je.

 27. Mensen mensen toch! MFK heeft in haar afgelopen 2 jaar meer gedaan dan een cruisetijdstip oprekken!

  Bijvoorbeeld Schotte/Cooper’s mega-fantasma projecten Simsalabim & Kikeboe-Beach

  1) Sambil (Veeris, familie Cohen): https://www.versgeperst.com/nieuws/172818/cooper-%E2%80%98sambil-geen-onderdeel-verkiezingscampagne%E2%80%99.html
  2) Kiki beach (Pietermaai, Van Assendelft van Wijck): https://www.versgeperst.com/lifestyle/125104/1300-miljoen-voor-project-pietermaai.html

  Beetje respect 🙂

 28. Dat jullie dit durven op fb te zetten. die regering schotte heeft heel het eiland naar de klote geholpen, dat die cruise schepen deze kant opkomen is de verdienste van gans de bevolking zonder schotte de dief en co.
  @bomboklad wordt wakker

 29. Laat me niet lachten. Curaçao heeft bezoek van cruise schepen gehad nog voordat Gerrit Schotte geboren is! Vaak komen (en kwamen) er meerdere op een dag! Vraag maar aan al degenen die ooit in Spritzer & Fuhrmann, El Globo, The New Amsterdam Store enz. gewerkt hebben in de jaren ’50 en daarna. De schepen van vandaag zijn groter dus vervoeren ze meer mensen. Onze Pinocchio gaat rustig door met zijn leugens enm er trappen nog steeds idioten in. Niet te geloven.

 30. Knap hoor, Gerrit!

  Het kabinet Schotte heeft ons eiland naar de rand van een faillissement gebracht en nu is dit rariteitenkabinet trots dat een paar boten wat langer in Punda mogen liggen?

  Zal even schrikken zijn geweest voor Gerrit, nu hij Curacao 2 jaar niet gezien heeft. Want 2 jaar lang was Schotte belastinggeld aan het verkwisten in het buitenland en als hij eens op het eiland was zag hij niets door de geblindeerde ramen van zijn mafiamobiel waar ook nog eens een leger bodyguards voor liep.

 31. Vooruit, hebben ze in ruil voor die uit de staatskas geroofde 605 Miljoen toch misschien nog iets goeds gedaan: een tijdstip voor cruiseschepen oprekken… in 2 jaar tijd…

  Rest van de tijd zat natuurlijk in de inspanningen voor Schotte/Cooper mega-fantasma projectos Simsalabim & Kikeboe-Beach

  Tja wat wil je nu met zo’n stelletje (hoe was de naam ook al weer???? zat iets van Maffia in) Wel verdorie nu ben ik die naam kwijt. Komt zeker door de grote stilte. Of zit ie al in in ons Hotel “Bon Futuro”.

  Nu komt natuurlijk het grote schandaal van Schotte/Cooper mega-fantasma projectos Simsalabim aan de orde.

 32. ff rekenen 4 schepen,passagiers per ship, ms Roterdam 1400, Horizon 1828, Adaluna 2050, Grand Princess 3100 maakt 8378 passagiers excl bemanning.Belangrijke economische inpact.
  85 x 8378 besteding ??= $ 712130,00.Hebben we te danken aan het cabinet Schotte.NU het cabinet Gerrit de RAAF heeft inderdaat de hele wereld rond gereisd,wat miljoenen heeft gekost,dus die vijf schepen mogen dan wel elke dag en twee jaar lang aan komen meren,om uit de reiskosten en daggeld vergoedingen te komen die deze heren hebben aangericht.

 33. Laten we het ook hebben over al die reisjes die meneer heeft gemaakt en de nu zeer zware financiele problemen dankzij regering Schotte

 34. Knap hoor! De tijd van 18:00 opschuiven naar 23:59, dat vergt daadkracht. Overigens blijven schepen soms ook overnachten, zelfs na 23:59. Misschien de regel helemaal opheffen?

  Overigens: leeft Gerrit Schotte nog? Want ik hoor al lang niet meer van hem.

 35. MFK nieuws en weer een foto van die Ramsey…. hij staat toch niet meer op de loonlijst van Curacao hoop ik.

 36. APPLAUS VOOR GERRIT,DAT MOET DE GESCHIEDENIS BOEKEN IN IS ,OOK HET ENIGE GOEDE WAT DIE GEDAAN HEEFT DAN VOOR CURACAO.

 37. Eigen roem stinkt. Zullen we het even hebben over die 1,1 miljard die foetsie is.

 38. en gerrit heeft nog zoveel meer goeds gedaan voor het volk waarom is er nog geen standbeeld van onze mr uno presidente !!

 39. wat een belachelijke reactie van de mfk. dat er de eerste 6 weken van het cruiseseizoen 11 boten minder zijn geweest is ook dankzij het beleid van kabinet …. ik kan de naam al niet meer uitspreken bah walgelijke vent.

  deze week gelezen dat de cruisetoerist gemiddeld 85 dollar besteed op curacao. ik zou graag willen weten waaraan winkeliers, restauranthouders, straatverkopers en taxi chauffeurs klagen steen en been over het lage uitgave patroon van de huidige cruisetoerist.

 40. Erg genant dat de MFK zichzelf hiervoor op de borst moet kloppen, is er dan toch eindelijk iets wat ze goed hebben gedaan, WOW!