• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De onderlinge banden tussen KLM en Insel Air zijn versterkt door een codeshare-overeenkomst. Door deze overeenkomst hebben klanten in de toekomst meer comfort en meer opties. Ze kunnen bijvoorbeeld zonder tweede bagagecontrole overstappen op een vlucht van de andere maatschappij.

Ook worden de vluchtschema’s zo op elkaar afgestemd, dat de overstaptijd voor passagiers minimaal is. Vanaf 1 december kunnen reizigers via de nieuwe codeshare-overeenkomst boeken.

Groeiende vraag
De samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen startte als een interline-overeenkomst in juli 2011. Dit bleek succesvol en vormde de aanleiding voor deze nauwere banden. Volgens Albert Kluyver, CEO van Insel Air, is het samenwerkingsverband van grote waarde voor beide partijen: “Al geruime tijd is er sprake van een groeiende vraag naar bestemmingen in Europa en het Verre Oosten binnen ons netwerk. Deze overeenkomst zorgt er voor dat wij die aan die behoefte kunnen voldoen”.

6 reacties op “Codeshare-overeenkomst voor KLM en Insel”

 1. Insel Air blijf zijn bestaande schema vliegen. Insel Air aruba gaat zijn eigen vluchten doen vanuit Aruba. Aruba is Cat 1 en daar mogen nieuwe airlines zoals Aruba Airlines ook nieuwe routes naar USA starten. Stond allenaal in de kranten jongens.

  @ Ongerust?
  Korpodeko Airlines?? Insel Air?? Hoe kom je erbij?? Hoe denk jij dat DAE deze uitbreiding heeft gefinancieerd. Hoe denk je dat Ramiz zichzelf garandeerd dat DAE de wetlease voor die MD kisten betaald? Ja hoor Korpodeko 2 miljoen per maand aan DAE. En dan steekt Hakim nog een deel van de 1.5 miljoen voor die wetlease in zijn eigen zakje. Goed geregeld door de 2 heren he?

  Als er een Korpodeko airlines zou moeten heten zou het DAE moeten zijn. Ramiz heeft nog geen cent in het bedrijf gestoken en zal het ook nooit kopen!

 2. Waarom heet InselAir nog steeds geen “Korpodeko Airlines”?? Zo kan ik ook concurreren!

 3. @Nick, ja maar Insel Aruba zal wel vluchten overnemen. Straks naar Miami vliegen via Aruba

 4. Eh dit gaat om InselAir Curacao he. InselAir Aruba is een andere airline.

  Even voor de duidelijkheid he. Het zijn 2 los staande airlines die hun eigen vluchten zullen opereren. De operatie wordt niet verplaatst naar Aruba ofzo. Dat probeerd DAE mensen wijs te maken. Maar ja DAE is er erg goed in geworden om mensen voor de gek te houden.

 5. Correction, beste airline van Aruba…

 6. Gefeliciteerd Insel Air!! Blijkt maar dat KLM toch voor de beste airline van Curacao gekozen heeft!
  Wie gaat mee met InselAir naar Hong Kong?