• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – CRU heeft uit de media begrepen dat Raffinaderij Isla dit jaar weer verlies draait door CRU. “Het is waar dat door CRU een vertraging van 77 dagen is opgelopen bij het opstarten van de catcracker, maar door problemen met de catcracker zelf heeft de Isla 133 dagen niet kunnen functioneren”, meent CRU.

Elke dag van vertraging kost volgens de Isla ongeveer 400 tot 500 duizend dollar. “Gebruikmakend van deze cijfers heeft CRU een verlies veroorzaakt van ongeveer 35 miljoen dollar. CRU betreurt dit ten zeerste. Aan de andere kant komen de 133 dagen neer op zo’n 60 miljoen dollar verlies. De Isla heeft het verlies ook deels aan zichzelf te danken!” CRU (voormalig BOO-centrale) levert elektriciteit, stoom en geperste lucht aan de raffinaderij.

Waterplant
“CRU zal al het mogelijk doen om het verlies voor de Isla te minimaliseren.” Het bedrijf heeft het over minimaliseren omdat er tot nu toe niet de nodige reserves zijn om eventuele stop te kunnen opvangen, indien machines uitvallen. Zaterdag wordt een nieuwe waterplant gestart. Deze nieuwe waterplant zal 840 kubieke meter per dag produceren. Gezien dit feit is het niet noodzakelijk om waterplant 7 gelijk op te starten, dit is verschoven naar 9 december. “Dit zal geen gevolgen hebben voor de catcracker”, aldus CRU

1 reactie op “‘Isla heeft verlies deels aan zichzelf te danken’”

  1. en van dat geld dat ze verdienen betalen ze winstbelasting?????
    chaves zei toch dat iedereen in zijn land belasting moet betalen toch….