• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het interim-kabinet is druk bezig met een financieel dialoog met vakbonden en ondernemers, om zo tot de nodige maatregelen te komen om de financiële situatie te verbeteren. Dit moet maandag afgerond zijn, zei interim-premier Stanley Betrian vandaag tijdens de persconferentie van de ministerraad.

Het verslag van de gesprekken gaat eerst naar de Sociaal-Economische Raad (SER) en vervolgens naar de Raad van Advies. Na goedkeuring, wat binnen enkele weken moet zijn, wordt het verslag via een presentatie aan het parlement gepresenteerd. “Vervolgens kan het parlement een besluit nemen over een plan van aanpak”, aldus Betrian. De interim-premier hoopt dat voor het einde van het jaar een plan van aanpak is gerealiseerd.

Bezorgd
Curaçao heeft al een aanwijzing gekregen om zo snel mogelijk te bezuinigen, maar de regering heeft volgens minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk er nog geen gehoor aan gegeven. Er zijn wel een aantal zaken in gang gezet, maar daarvan is in de begroting nog niets te merken. De afgelopen maanden is er te veel tijd verloren gegaan, schrijft Plasterk aan de Tweede Kamer. Het gevolg is dat maatregelen die de bevolking raken niet uitgesloten kunnen worden. Plasterk is naar eigen zeggen nog steeds ‘ onverminder bezorgd’ over de financiën op Curaçao.

Klap
Betrian gaf tijdens de persconferentie toe dat de bevolking een klap gaat krijgen zodra de bezuinigingen zijn doorgevoerd. “We moeten de aanpak met iedereen delen. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de lage inkomens zodat zij niet te zwaar worden belast. De breedste schouders gaan de zwaarste lasten dragen”, benadrukt Betrian.

8 reacties op “Interim-kabinet druk met financieel dialoog”

 1. Ben jij er ook zo een, Patrick?

 2. Waarom wordt er op Cur overigens geen belasting betaald? Heel simpel, even een rekensommetje uit de dagelijkse praktijk, dat iedereen zal herkennen. De Curacaose familie Doorsnee, zal ik maar zeggen:

  1. Officieel werkloze kleinzoon, dus 500 piek onderstand.
  2. Met drie generaties op het erf, in twee allang afbetaalde of goedkope huur huisjes.
  3. Oma heeft 800 piek AOV, dus met de 500 onderstand van werkloze kleinzoon is dat al 1300.
  4. De officieel werkloze pappie ontvangt uiteraard ook 500 piek onderstand, maar is handig met auto’s en verft nog wel eens een muurtje en klust ook nog wel eens zwart bij in “de bouw”, om het zo maar te noemen. Goed voor zo’n 1000 per maand! Met de AOV en de onderstand van zoonlief is dat dus al 2300!
  5. Mammie zit ook niet stil, die organiseert ieder weekend een bbq-tje langs de weg, goed voor zo’n 250 per maand. Alles bij elkaar zitten we dus al op 2550.
  6. Zoonlief verveelt zich in de onderstand, dus die gaat elke week vissen met neef-lief. Goed voor zo’n 750 per maand.
  7. Allemaal een PP-kaartje voor de dokter, kat in het bakkie.

  Alles bij elkaar dus zo’n 3300 nafjes! Dit zijn geen bedachte bedragen, dit is gewoon een standaard situatie. Hoezo werkloosheid en hoezo armoede. Deze mensen gaan van hun levensdagen geen (inkomsten0belasting betalen, want officieel doen ze dus niks!!

 3. Patrick je heb gelijk laat die vvd’er maar betalen als Curaçao zo slecht waarom gaan jullie niet terug ?

 4. @patrick, Ga maar eerst aan jouw leiders van MFK-MAN en PS vragen hoeveel ze hebben uitgegeven voor prive reisjes! daarna mag je over macambas praten!

 5. @patrick

  gefrustreerd???

 6. patrick@
  Echt weer zo`n gedachte ,laat de macamba`s maar betalen.Het is helaas waar en dat doen/deden we al jaren met miljarden, die nooit besteed zijn door de regering.Jammer voor jou dat dat nu afgelopen is en je zelf eens belasting moet gaan betalen.Dat Curacao nu in deze situatie verkeerd komt zeker niet door de macamba`s .Denk er maar eens over na ??

 7. laten wij dan meteen de yu di korsow die hier woningen bezitten en verhuren maar in makamba land wonen om zich daar te verijken met de uitkering die zij krijgen belasting laten betalen die zij hier en makamba land ontduiken.

  btw die paar kapitale makamba’s kunnen niet eens met hun hele kapitaal de schuld inlossen die de vorige regering in bijna 2 jaar heeft veroorzaakt.

  nu ik er toch over heb laat de vorige regering eens verantwoorden waar het geld is gebleven het is zichtbaar dat het niet ten goede van het land is besteed. er is nog steeds
  armoede, de wegen zijn nog steeds slecht, overheids nv grote schulden, aqualectra capaciteit te kort, veel criminaliteit enz. kunnen ze het niet verantwoorden alle verantwoordelijke ministers prive aansprakelijk stellen kaal plukken tot op de laatste cent.

  ff het laatste wat mij nog steeds door het hoofd gaat, kan de interim regering niet een nieuwe wet aannemen die ervoor zorgt dat de yu di korsow die in het buitenland woont ook mee kan stemmen op dushi korsow. het is te gek voor woorden dat de bewoners van bon futuro willen mogen stemmen en yu di korsow in den buitenlanden niet.

 8. Er wonen zoveel makamba’s op Curaçao met poen ga daar het geld maar halen ze zijn Nederland ontvlucht om minder belasting te hoeven betalen.