• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – KPMG Dutch Caribbean & Suriname organiseert in het kader van hun 60-jarige bestaan een Speech Contest. Omdat middelbare scholieren op Curaçao doorgaans geen  podium krijgen om presentatievaardigheden te kunnen ontwikkelen, vond KPMG het dan ook hoog tijd om de jeugd dit keer aan het woord te laten.

Scholieren tussen de vijftien en achttien jaar van alle VSBO, SBO, HAVO en VWO opleidingen op Curaçao zijn van harte uitgenodigd om deel te komen nemen aan de Speech Contest. Tot nu toe hebben zich al 27 enthousiaste scholieren aangemeld om in aanmerking te komen voor één van de drie KPMG Speech prijzen.

Evenementen
In juni en juli werden al eerdere maatschappelijke activiteiten georganiseerd ter gelegenheid van de 60e verjaardag van KPMG. In juni werd een internationale conferentie georganiseerd voor klanten van KPMG met buitenlandse sprekers waaronder Wouter bos, partner van KPMG Nederland. Daarnaast werd in juli de succesvolle fundraising loop ‘Walk the Talk with KPMG’ georganiseerd. De opbrengst van deze loop werd gedoneerd aan de kinderen van Kas Bethel. De Speech Contest is de laatste van de reeks evenementen in het kader van het 60-jarige bestaan.

Voorbereiding
Als voorbereiding op de Speech Contest kregen alle deelnemers zaterdag een training over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een speech contest. Het thema van de speech contest luidt: “Foundation for the Future”.  Alle deelnemers hebben in aanloop naar de wedstrijd een persoonlijke coach gekregen, die hen tot aan 9 december gaat begeleiden.

Programma
Op 2 december vindt er een voorronde plaats, waar vijftien jongeren zich plaatsen voor de finale. Deze zal plaatsvinden op 9 december.

2 reacties op “KPMG geeft jongeren een stem”

  1. Nonsense, Curacao maakt geen deel uit van de zogenaamde Dutch Caribean club, er bestaat geen Caribisch Nederland, en Suriname is ook geen Curacao. We hebben behalve een gezamenlijke koloniale geschiedenis helermaal niets met Suriname of de Surinamers. Het is bekend dat Surinamers een hekel hebben aan Curacaoenaars. Curacao moet zich richten op Spaanssprekend ZuidAmerika en de Engelssprekende Caribische landen. Voor ons is dat het beste. We moeten Nederland geen podium geven om hier in de Caribean de grote jongen te komen uithangen. Laten ze dat maar in Europa gaan doen.

  2. Ey cool man! Goed voor onze toekomst!