CURAÇAO – Dutch Antilles Express (DAE), de luchtvaartmaatschappij van Curaçao, heeft dinsdag haar eerste vlucht naar Paramaribo, Suriname gevlogen. Met deze rechtstreekse vlucht maakt DAE het mogelijk voor reizigers om op prettige tijden naar Suriname te vliegen.

Een van de grote voordelen voor Surinaamse klanten is dat ze een directe aansluiting hebben met andere bestemmingen van DAE. Curaçao is de ‘hub’ voor bestemmingen als Caracas, Valencia, Maracaibo, Aruba, Bonaire en Miami. In 2013 zullen er ook verbindingen zijn met Bogota en Sint Maarten. Lange wachttijden voor het overstappen op je volgende vlucht zijn dus verleden tijd.

Concurrentie
Bij de inaugurele vlucht waren verschillende vertegenwoordigers aanwezig van Surinaamse bewindslieden en de luchtvaartmaatschappijen van het land. Ramon Chong was aanwezig als vertegenwoordiger van het bestuur van DAE. Hij gaf uitvoerig uitleg over DAE en haar visie wat betreft Paramaribo. Met de nieuwe verbinding draagt DAE bij aan de Surinaamse economie. Wat betreft de concurrentie benadrukte Chong dat DAE tegen kartelvorming is en dat concurrentie van groot belang is, zodat de klanten kunnen profiteren van lage prijzen zonder dat de dienstverlening eronder lijdt.

Toekomst
DAE heeft grote plannen voor de toekomst. Het bedrijf wil onder andere uitbreiden met vluchten naar Haïti, Bogota, Cartagena, Baranquilla, Montego Bay, Sint Maarten, Barbados en Port of Spain. Dit staat op de planning voor 2013. Daarnaast breiden de vluchten zich ook uit naar Lima, Quito, Guayaquil, Manaus, Atlanta, Cartagena en Havana.

4 reacties op “Dutch Antilles Express (DAE) breidt uit”

 1. @ongerust, nee voor openbare functies zijn twee voorwaardes waarvan je er 1 moet voldoen. geen opleiding of een strafblad. 1 van de 2

 2. Ramon Chong. . . waarvoor was hij ook alweer (voorwaardelijk) veroordeeld. . ? Zijn er uberhaupt hier nog mensen in openbare functies, zonder strafblad??

 3. “Wat betreft de concurrentie benadrukte Chong dat DAE tegen kartelvorming is en dat
  concurrentie van groot belang is, zodat de klanten kunnen profiteren van lage prijzen zonder dat de dienstverlening eronder lijdt.”

  Grappig dat hij dat zegt, want zelf hebben ze met COPA een deal en dat zijn belachelijk dure tickets! En DAE was toch ook uit op een interline agreement met SLM? Ze spreken zichzelf tegen.

  Verder melde ze ook dat ze zich niet op Suriname gingen richten maar op de noord braziliaanse markt en nu zijn de een gods gegeven geschenk voor surinaamse toeristen. Net als Ex Minister Cooper heeft ie nu ook Suriname voor de gek gehouden. SLM zal dit niet trekken en binnenkort stoppen op Curacao te vliegen.

  Blijf me twijfels houden zolang Ramiz het bedrijf niet koopt zoals hij had gezegd. De 3 maanden zijn nu 1,5 jaar geworden. Als hij koopt moet hij met zijn eigen geld die MD van Falcon betalen en dat is volgens mij niet de bedoeling. Hij trekt zo alle centjes uit het bedrijf om zijn eigen Falcon Air te spekken.

 4. Laten we hopen dat het goed gaat.