CURAÇAO – Door het Curaçao Tourism Board (CTB) en het InnovatieCentrum Curaçao (ICC) is onlangs een informatiesessie gehouden over het kwaliteitsprogramma voor lokale restaurants. Als deze voldoen aan de normen krijgen ze een kwaliteitslogo.

Dit programma is ontworpen om organisaties die in de horeca sector opereren te helpen om het niveau van hun dienstverlening te verbeteren en te handhaven. Tijdens de informatiesessie kregen de vertegenwoordigers van verschillende restaurants te horen dat met dit programma alle restaurants, die voldoen aan de normen opgesteld door het CTB samen met het ICC, een kwaliteitslogo krijgen. Hierdoor zullen zij zichtbaar worden in de promotiecampagnes van het CTB. Daarnaast zullen de restaurants die voldoen aan de basisnormen en enkele aanvullende criteria worden gecategoriseerd als ‘very good’ of ‘excellent’.

‘Mysteryshoppers’
De gebieden die in het programma beoordeeld zullen worden zijn onder andere: hygiëne, dienstverlening, duurzame manier van ondernemen en veiligheid. Ook zal een beoordeling en advies worden gegeven door een team van deskundigen.  Elk restaurant zal bezoek krijgen van de zogenaamde ‘mysteryshoppers’, die zijn getraind om het restaurant te beoordelen vanuit het perspectief van de klant.

Inschrijven
Na de informatiesessie was een groot enthousiasme merkbaar onder de vertegenwoordigers van de lokale restaurants en de meerderheid stond al te trappelen om zich in te schrijven om deel uit te maken van het programma. “Wij nodigen alle restaurants uit die zich nog niet hebben ingeschreven om contact op te nemen met het ICC om die zo snel mogelijk alsnog te doen, wij moeten werken de kwaliteit van ons toeristisch product”, aldus Directeur van het CTB, Ghatim Kabbara. De inschrijfformulieren zijn te vinden op de website van het ICC: www.icc.an.

www.versgeperst.com