• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR heeft formateur Glenn Camelia benaderd en aangegeven beschikbaar te zijn om met de andere partijen aan tafel te gaan zitten en een nieuwe regering te vormen. “Door veel positieve reacties hebben wij zelf het initiatief genomen en de formateur een brief gestuurd”, aldus PAR-lid Zita Jesus-Leito.

Eerder gaf PAR aan de uitnodiging van de formateur af te wachten, maar door positieve reacties van zowel de andere partijen als buitenstaanders hebben zij het heft in eigen handen genomen. Volgens Jesus-Leito is de brief niet verstuurd, omdat de partij bang was buiten de boot te vallen. “We hebben aangegeven de kennis en regeringservaring in huis te hebben om aan dit proces deel te nemen.”

Rick Hart van Radio Hoyer in gesprek met Jesus-Leito

17 reacties op “PAR benadert formateur”

 1. @Zorro

  100% mee eens. Als je ziet wat Wiels allemaal over iedereen heeft uitgekraamd de afgelopen jaren dient hij geen enkele publieke functie meer te bekleden. Basta!

 2. @james: ik zou hier aan toe willen voegen: jaag Idina terug het bos in, waar hij uit komt en vooral veel indjoe bomen om het bos heen planten!

 3. Is er echt rust nu dat hij “UIT” Par is, om voor het volk te gaan werken? Wie is zo stom
  om deze “slimmerik” te geloven? Ze hebben altijd het volk en de behoevenden op
  curacao belazert, nu dit weer. Wat een huigelaar die WIELS.Hij zei op de verkiezings-
  avond: PAR er uit, Betran eruit, Emely eruit, Jardim eruit etc. etc. Wat een lef.
  Gaan wij dit keer een andere geschreeuw horen?
  Een EZEL haal je uit het bos, maar het bos haal je niet uit zijn hoofd. Het is maar een curacaose gezegde.

 4. @ Philippe Maaskant. Wiels mag nog wel dames van het schoolbestuur aan de haren uit hun kantoor trekken? Of krantenredacties kortwieken? Of het OM aanpakken?

  Alles wat je noemt of nog wilt noemen kan je onder de door mij gemelde noemer “e.d.” vangen. De genoemde “gezelligheid” beperkt zich tot de politici zelf en is niet voor volk en vaderland zoals de bedoeling is.

 5. Idina had Sulvaran nodig om een zetel meerderheid te krijgen. In ruil daarvoor mag deze oplichter straks minister worden, want de MAN stapt straks weer gewoon in (de vriendjes van Idina), omdat de PAR gewoon niet (langer dan een paar weken) mee KAN regeren, want dat is gewoon het verhaal van de kikker en de schorpioen!!

 6. Het is uiterst verdacht dat sulbaran onafhankelijk lid wordt om de verklaring te tekenen. Hier moet meer achter zitten. Misschien dat hij zelf iemand als minister wil voordragen in het kabinet.

 7. Het politieke spel gaat weer van start. PAR weet excact wat het moet doen, daar naast zullen er super weinig screenings problemen zijn voor de PAR. Van Wiels hou ik nog wat afstand, nu het OM alle aangiftes aan het nazien is op mogelijke strafbare feiten. Laten we hopen dat nu de rust zal wederkeren.

 8. @Zorro, Wiels mag nog wel dames van het schoolbestuur aan de haren uit hun kantoor trekken? Of krantenredacties kortwieken? Of het OM aanpakken?

  Als we hem eerst moeten laten beloven zijn oude streken niet meer te herhalen, wordt het toch nog ongezellig en ze zijn (lijken) zo leuk bezig.

  Wat ik me wel afvraag is, waar ze de deskundige non-politieke ministers voor het takenkabinet gaan vinden die straks gewoon moeten ophoepelen om het weer over te laten aan politici die dan weer de zaak gaan verknallen? Hoe lang zou het duren voordat Curacao zijn “turn around” heeft gemaakt, een jaar of 4?

 9. Bomboklad, jammer he dat je MFK en MAN niet meer meedoet!

 10. Wow >> Hartstikke fijn, iedereen samenwerkend !!! Toppie !!

 11. Me ONLY WATCHING BOY !!!

 12. @ Carlos. 2. PAR speelt het spel mee, maar weet dat ze worden afgewezen. Ze kunnen dan -als het misgaat- zeggen dat ze er alles aan hebben gedaan.

  Wiels zal zoals gebruikelijk altijd de PAR beschuldigen van een mislukking, ook al heeft de PAR er part noch deel aan. Zijn volgelingen zullen het grif geloven zoals altijd. Gelukkig heeft de PAR weer niet aangegeven te WILLEN/MOETEN meeregeren, maar slechts bereid is aan het verzoek van andere partijen mee te werken dus lekker afwachten in de drivers seat. Gelukkig is Leeflang zo slim geweest om door alle valse beschuldigingen van alles afstand te nemen en niet als minister beschikbaar te zijn dus welke belemmering kan er nu nog na zijn nederlagen voor Wiels bestaan?

 13. Laat Wiels eerst een brief ondertekenen, dat hij niet zal beledigen, liegen, vals beschuldigen e.d. op straffe van een boete van NAF 10.000,– per gebeurtenis. Natuurlijk heeft de PAR verreweg de meeste kennis en ervaring en capabele mensen. Daarover is geen enkele discussie mogelijk.

 14. He he, daar ben ik heel blij om! En nu vooruit gaan……….

 15. Van een afstand heb ik wat zitten filosoferen over scenario’s

  1. Sulvaran wil minister worden en dat kan nu niet, want dan houden ze maar 10 zetels over, want zijn opvolger komt uit de PAR lijst. Dus wil Sulvaran de PAR erbij.

  2. PAR speelt het spel mee, maar weet dat ze worden afgewezen. Ze kunnen dan -als het misgaat- zeggen dat ze er alles aan hebben gedaan.

  Als het nu echt zou gaan om het landsbelang, dan laten ze PAR meedoen. Die kan dan niet anders meer… Bovendien kun je daar de post neerleggen die straks de schuld moet krijgen kn de volgende verkiezingen. (Die er m.i. vanwege de te verwachten sociale onrust door bezuinigingen, binnen 2 jaar zal zijn)

  Als het er alleen om gaat zelf zoveel mogelijk ministerposten te kunen claimen, laten ze PAR er buiten. Dat zou op lange termijn voor PAR beter zijn.

 16. no way keep dreaming par

 17. 🙂