• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Glenn Sulvaran, voormalig PAR-lid en nu onafhankelijk Statenlid, doorbrak vandaag zijn stilzwijgen. Bij verschillende media, waaronder Radio Hoyer, gaf Sulvaran uitleg over zijn handelen van afgelopen vrijdag toen er een breuk ontstond tussen PAR en Sulvaran.

De breuk ontstond nadat duidelijk was geworden dat de aanpassing die de PAR in de intentieverklaring wilde, niet door de overige partijen PS, PAIS en PNP werd geaccepteerd. Volgens Sulvaran werd in de loop van vrijdagmiddag duidelijk dat de deadline van 16.30 uur voor informateur Glenn Camelia niet gehaald zou worden en hij voelde zich genoodzaakt zich af te scheiden van de PAR en als onafhankelijk Statenlid de intentieverklaring te tekenen.

Problemen
Sulvaran vindt de coalitie PS, PAIS, PNP en hij als onafhankelijk lid op dit moment de beste oplossing voor het land. Door zich af te scheiden wilde hij voorkomen dat er een coalitie met de MFK erin zou worden gevormd. Dit is volgens de parlementariër niet de beste oplossing voor de problemen waar Curaçao voor staat. De afgelopen twee jaren zijn daar volgens Sulvaran het beste bewijs voor.

Rust en vrede
Met de nu gevormde coalitie zal het land de kloof tussen Si en No het beste overwinnen, aldus Sulvaran. Met de huidige verdeeldheid zal Curaçao de problemen waarvoor het eiland staat niet kunnen oplossen. De verschillen tussen afkomst, arm en rijk, zwart en blank moeten volgens Sulvaran verdwijnen en er moet gewerkt worden aan rust en vrede op het eiland.

PAR eerlijke kans
Het onafhankelijk Statenlid is voorstander van een kabinet op een bredere basis dan de huidige elf zetels. Het zal de problemen niet oplossen door het lage draagvlak voor beslissingen die genomen moeten worden. Hij is er daarom voorstander van PAR een eerlijke kans te geven om zich bij het nieuwe kabinet te voegen.

Portefuille
Sulvaran heeft nog geen kandidaat in gedachten die hij zal voordragen voor het te vormen kabinet. Ook heeft hij nog geen voorkeur voor een bepaalde portefeuille. De drie partijen PS, PAIS, PNP en Sulvaran zaten vanmiddag weer rond de tafel om te praten over de formatie. De uitkomsten daarvan zijn nog niet bekend.

11 reacties op “Sulvaran doorbreekt stilzwijgen”

 1. ONGERUST, dat bedoel ik nou, Sulbaran was onze schande hier in nederland. Ik
  dacht echt dat iedereen dat voorval is vergeten,Laten wij eerlijk zijn(zonder vrienden)
  van Eisden te zijn, zij was het enigste parlementarier die zichzelf, duidelijk en in goed
  te verstane woorden, in de Tweede Kamer heeft gedragen. Nu moet deze Sulbaran
  nu, volgens zijn zeggen,met christelijke gevoelens deze stap te hebben genomen.
  Wat een belediging voor het Christendom. Als je dit, door de christelijke gevoelens”.
  die plotseling zijn opgedoken,dan ga je niet met dezelfde adem negatief over de MFK
  praten. Neen, dan noem je de MFK niet eens, geen negatieve uitlatingen over een ander. HEB JE NAASTE LIEF. Laat Schotte en anderen en doe iets goeds. Tuurlijk, Glenn
  liegt, hij zat bij de tv en zijn hele lichaamstaal was een en al bedrog.

 2. @nardy: waar is mijn zakdoek, want ik moet huilen. . . wat een naiviteit zeg. Die man wil straks gewoon minister worden en dat lukt hem niet in PAR-verband. Hij heeft jarenlang gespioneerd bij PAR voor zijn PS vriendjes en familie en gaat nu aan de slag voor Peppie en Dos Santos. Hij heeft zichzelf in NL met de 10-10-10 onderhandelingen als een zwakzinnige gedragen, zelfs zo erg dat de voorzitter van de Tweede Kamer heeft overwogen hem uit de Kamer af te laten voeren, maar wel namens PAR, dus die kunnen hem nu niet teveel op de vingers tikken, bovendien weet hij teveel van de PAR!

 3. Nou dacht ik eigenlijk dat de opstellers van de intentieverklaring, na goedkeuring door alle vier de partijen, de definitieve versie stiekum gewijzigd hadden. En dat is een breach of confidence meneer Sulvaran. U heeft een broer die rechten heeft gestudeerd leg hem het verhaal eens voor en probeer niet uw handelswijze te rechtvaardigen door dit soort nonsens te verkondigen en uw onbetrouwbaarheid te rechtvaardigen. Het is namelijk zo dat onbetrouwbaarheid altijd een smet op u zal werpen.

 4. peppi sulvaran heeft in het openbaar zware kritiek geuit op de rechterlijke macht. dat past natuurlijk in zijn activiteiten voor dos santos. peppi laat geen middel onberoerd om dos santos vrij te pleiten. misschien moet glenn hem daarbij helpen. ik vertrouw het nog steeds niet.

 5. Het blijft door en door triest. Welke coalitie er ook komt laten we gewoon eerlijk zijn en Robbie Dos Santos tot premier maken dan hoeven we ook niet meer te doen alsof Curacao geen maffia bestuurd eiland is…
  Coalitiebesprekingen laat mij niet lachen, laat Robbie gewoon even zeggen wat hij wil en dan dansen al die politici weer gewoon zoals altijd naar zijn pijpen. PAR, PS, MFK, het is allemaal één pot nat!

 6. Zijn broer is juist de maffia advocaat van Curacao.. Heeft hij niets meer met zijn broer te maken?

 7. Misschien speelde zijn ADHD teveel op en heeft hij gehandeld op basis van emotie. Nu moet het naar logica worden toegepraat.

 8. Als hij maar niet zijn broer Peppi Sulvaran, de advocaat van Robbie Dos Santos, voordraagt als minister van Justitie. Dan heeft de maffia ook een ingang in deze coalitie.

 9. Hij moet wel een kinderlijke fantasie hebben om te denken, dat er een combinatie met de MFK gevormd zou kunnen worden. Laat hij het hebben over de respectloze manier waarop hij de PAR heeft verlaten en dan graag de waarheid.

 10. BAY GANJA BAKA

 11. Persoonlijk denk ik dat Glenn’s vertrek wel door de meesten geaccepteerd en gelaten is voor wat het was. Alleen zijn tijdstip om dit te doen en mn zijn motivatie “Ik wil niets met de maffia/MFK te doen hebben” deed over het weekend enkele wenkbrouwen fronsen, gezien de banden van zijn woordvoerder, tevens broer(s) etc. Tuurlijk heeft het lippen losgemaakt en was er de nodige achterdocht.

  Maar waar het uiteindelijk op neer kwam de afgelopen dagen: Glenn’s motivatie is in twijfel getrokken, maar nimmer door de PAR verguist en PAR heeft nimmer Glenn verguist.

  Heel mooi dat de man nu zijn hand uitsteekt naar de PAR , en heel mooi om ook te zien dat de PAR ook haar hand naar Glenn uitsteekt. Prachtig 🙂