CURAÇAO – Het Advent Hospitaal mag weer zwaardere operaties uitvoeren. De privékliniek heeft zich voldoende ingespannen om een goed functionerende infectiecommissie van de grond te krijgen en krijgt daarom groen licht van de Inspectie Gezondheidszorg.

Het ziekenhuis stuurde diverse documenten en de inspectiedienst woonde de meest recente vergadering van de infectiecommissie bij. Op basis daarvan komt de Inspectie Gezondheidzorg tot de conclusie dat de infectiecommissie van het hospitaal goed functioneert. De inspectie heeft daarom besloten dat de geldende beperkingen voor de kliniek versoepeld worden.

Voorwaarden
Aan de nieuwe, veel mildere aanwijzing voor het Advent Hospitaal zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de kliniek zich nog onthouden van operaties bij patiënten die een belaste voorgeschiedenis hebben, zoals hypertensie en diabetes.

2 reacties op “Advent Hospitaal krijgt mildere aanwijzing”

 1. @ Toelichting. Er zal in principe naar een ziekenhuis gestreefd moeten worden, dat voldoet aan de Nederlandse eisen, aangezien het verzorgingsgebied ook Nederland=BES-eilanden betreft. Dhr. Huurman is daar dan ook driftig mee bezig en nu het nieuwe hospitaal nog.

 2. CORRUPTE OVERHEID + SLECHT BETALENDE SVB + BZV = GEEN GOEDE GEZONDHEIDSZORG

  NEDERLAND.
  De Nederlandse bevolking, gaat diep in de buidel moeten tasten om de hoog aangeschreven ziekenhuizen in Nederland betaalbaar te houden.
  In Nederland moet je erop kunnen rekenen, dat je in een ziekenhuis terecht komt dat tiptop in orde is, inclusief het personeel dat er rond loopt.
  En dit is in sommige gevallen, ook niet altijd het geval.

  INSPECTIES.
  Nu komt Dhr. Huurman, controles uitvoeren op Curaçao volgens de in Nederland gehanteerde norm.
  De instanties die u heeft bezocht, en nog gaat bezoeken, hebben een ernstig probleem, een groot tekort aan GELD.
  Men wil WEL maar kan NIET.

  VOLDOEN AAN DE EISEN
  Wij begrijpen met z’n allen dat de gezondheidszorg op Curaçao, ook moet voldoen aan de eisen, de ene na de andere aanwijzing geven, zal op korte termijn wel even invloed hebben, maar u bezoek zal waarschijnlijk geen permanente oplossing bieden.

  MOSTERD NA DE MAALTIJD.
  Door een betere controle op de overheidsuitgave door de toenmalige Nederlandse minister van Koninkrijksrelaties op de overheidsuitgave hier op Curaçao, had dit allemaal niet hoeven te gebeuren.

  HULDE.
  Dhr. Huurman is bezig om op Curaçao de medische standaard, en de veiligheid voor patiënten te verhogen, daarvoor hulde.
  Maar is het op deze manier niet vechten tegen de bierkaai ?