• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 35-jarige U.M is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. De rechter achtte doodslag bewezen, zo meldt het Openbaar Ministerie. Hij stak zijn 31-jarige vrouw, Lindarosa Patricia Marcos-Coffie, op 11 mei meerdere malen met een mes. Marcos-Coffie overleed ter plekke.

U.M. was naar de mening van het Gerecht ‘volledig toerekeningsvatbaar’ en van psychische onmacht, zoals de advocaat stelde, bleek geen sprake.

‘Laffe daad’
De moord werd gepleegd voor de deur van de ouderlijke woning van Marcos-Coffie waar zij tijdelijk verbleef, en juist op het moment dat zij werd opgehaald om naar werk te gaan. De Officier van Justitie noemde deze daad een ‘ernstige feit’, een ‘laffe daad’ en een ‘koelbloedige moord’ waarbij ‘het recht van leven van een burger is ontnomen’.

Immateriële schade
De Officier van Justitie eiste tijdens de behandeling een gevangenisstraf van zestien jaar voor de moord met voorbedachten rade. Moord met voorbedachte rade werd niet bewezen. Tot slot oordeelde de rechter ook over een vordering van de familie van 15.000 gulden voor immateriële schade naar aanleiding van de dood van Marcos-Coffie. De rechter oordeelde de familie niet-ontvankelijk. De vordering moet naar de mening van het Gerecht civielrechtelijk worden bepleit.

2 reacties op “Twaalf jaar voor neersteken Marcos-Coffie”

  1. Niet alleen de dader is hier ‘laf’, ook de minkukel van een rechter die deze malloot slechts 12 jaar cel geeft en de moord geen ‘moord’ durft te noemen, maar doodslag. Waarom geven we ook deze malloot niet gewoon een enkelbandje, voor een betaalde vakantie thuis, net als in NL?!

  2. 12 jaar is wel veelste weinig voor een koelbloedigemoord. Hier in Nederland krijgt zo’n man ook nog een TBS erbij waarom niet op Curacao.Zijn er geen mogelijkheden tot behandeling op Curacao dan gewoon 2x 16 jaar eisen. Als hij eenmaal zijn straf heeft gezeten dan is hij al met pensioen en hoef hij toch niks te beteken voor de maatschappij. Opsluiten die handel de rechters hanteren veelste zachte straffen voor zulke moordpartijen op Curacao.