CURAÇAO – Het toerisme is voor Curaçao een belangrijke economische pijler. Eén van de grootste taken van het Curaçao Tourist Board (CTB) is dan ook om duurzaam toerisme te blijven garanderen. Daarom organiseert het CTB een speciale training om mensen bewust te maken van het belang van toerisme op het eiland.

In de training is er speciale aandacht voor taxichauffeurs: zij krijgen informatie over hun belangrijke rol in de ontwikkeling van het toerisme. De taxichauffeur is voor toeristen die op het eiland arriveren vaak één van de eerste contacten die zij opdoen op het eiland. Het is daarom belangrijk dat de chauffeur op de hoogte is van alle ontwikkelingen rondom het toerisme.

Onderdelen
Het CTB traint de deelnemers zes weken lang op een interactieve manier, waarna een kort schriftelijk examen volgt. Het programma van de training bevat verschillende onderdelen. Zo komen de onderwerpen ‘Curaçaose geschiedenis en cultuur’, ‘toeristische attracties’, ‘duurzaam toerisme’ en ‘invloed op economie, natuur en milieu’ aan bod.

1 reactie op “CTB geeft training voor duurzaam toerisme”

  1. Duurzaamheid in toerisme begint door te zorgen dat zwervers, dronkaards, drugsverslaafden en ander tuig uit Punda en Otrobanda blijven.
    Vooral bij de pontjesbrug heb je regelmatig zwervers en drugsverslaafden die zeer irritant doen. Ook jongeren die in groepjes lopen doen vaak zeer ordinair als ze toeristen zien, vooral ‘s avonds.

    De overheid heeft de taak om deze mensen te leren om de toerist met rust te laten !