CURAÇAO – De Immigratiedienst heeft met ingang van aanstaande vrijdag nieuwe openingstijden. De wijziging heeft onder meer te maken met een stijging van het aantal aanvragen, terwijl de immigratie door de aanwijzing van Nederland kampt met een vacaturestop.

Volgens de Immigratiedienst is in 2012 het aantal nieuwe aanvragen met 30 procent gestegen, vergeleken met vorig jaar. Verder kan door de aanwijzing die geldt de openstaande vacatures bij de Immigratiedienst niet worden ingevuld.

Openingstijden
De openingstijden waren van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 15.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 11.30 uur. De nieuwe openingstijden worden van maandag tot donderdag van 07.45 uur tot 12.00 uur. Vrijdag zal de Immigratiedienst geheel gesloten zijn voor het publiek. De Immigratie is op vrijdag gesloten zodat het personeel kan werken aan het inlopen van de achterstand en de administratieve processen die daarbij horen.

Vergunning
Om de cliënten die informatie willen hebben over de status van hun vergunning, van dienst te kunnen zijn, wordt een telefonisch spreekuur ingesteld op maandag tot en met donderdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Op vrijdag kan gebeld worden voor informatie van 07.45 uur tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Informatie
Het algemeen informatienummer is 733-2000. De immigratie benadrukt dat iedereen die belt het nummer van hun aanvraag gereed moet hebben. Voor andere vragen of informatie kan een afspraak worden gemaakt met de medewerkers van het Customer Contact Center of kan een email worden gestuurd naar: info@immigrationcur.org

5 reacties op “Gewijzigde openingstijden Immigratiedienst”

  1. @Vito, volgens mij snap jij het niet helemaal. Illegalen en immigratiedienst zijn juist twee verschillende dingen. Illegalen gaan niet naar de immigratiedienst toe. Zij werken undercover, verblijven illegaal op het eiland en betalen geen belastingen. Buitenlanders die naar Curacao komen voor werk of gezinsverming (dus als jij met een Colombiaanse trouwt) dan ga je naar de immigratiedienst. Daar moet je aan veel eisen voldoen (zoals bewijs van goed gedrag etc) en daarna kan je legaal op Curacao wonen. En als je werken dien je een aparte werkvergunning te halen. Een duur en tijdrovend proces! En een toename van 30 procent heeft misschien te maken met de YDK die liever met een latina uit Colombia of Dominicaanse republiek trouwt en niet met een vrouw van eigen bodem trouwt!

  2. Met of zonder genoeg personeel schijnt dat immigratie een drama te zijn. Al meer dan 10 jaar moesten boaters en cuisers om de 3 maanden een dag van het eiland om vervolgens weer een verlenging van 3 maanden te krijgen. In het jaar 2006 zou het immigratiereglement veranderd zijn, maar in de praktijk bleef alles zoals het was voor genoemde groepen. Let wel dat deze groepen alleen maar hun geld besteden op Curacao en niet alleen voor levensonderhoud, als ze voor anker liggen in 1 van de jachthavens, maar ook aan onderhoud en reparatie van boten, waarbij toeleveranciers ook een behoorlijk graantje meepikken. Echter vanaf 2012 tijdens het bewind van de verantwoordelijke minister van justitie Wilsoe van de partij van Wiels is ook de praktijk veranderd en mogen ze alleen nog 90 dagen over het hele kalenderjaar aanwezig zijn en worden ze bij terugkomst geboden om binnen een paar dagen het eiland te verlaten vaak met achterlating van hun boot. Dat de ene ambtenaar toch een oogje toekneep en de andere niet bewijst slechts de willekeur maar is verder niet zo van belang. Wilsoe en immigratie weten ervan, maar doen niets aan de gevolgen nl. dat de voor anker liggende boten met de helft zijn gereduceerd en een deel ligt onbeheerd en kan in het orkaanseizoen schade oplopen. Vele van deze varenden hebben op Curacao een partner en mogen niet terug. In ieder geval heeft immigratie een kip met gouden eieren geslacht en afgezien van het a-sociale om mensen op te dragen om binnen 2-3 dagen te verdwijnen, dat natuurlijk ruim onvoldoende is om hun hele hebben en houden en boot mee te kunnen nemen. Deze mensen hebben geen enkel kwaad in de zin en geven hier alleen maar hun geld uit. Niet welkom op Curacao en laat andere eilanden maar profiteren.

  3. Er is al een overschot van Ambtenaren. PS, MFK en MAN heeft ook weer tientallen mensen in dienst genomen.. beleidsstukken laat men door consultants schrijven ipv eigen beleidsmedewerkers.. Komop het is tijd dat ze gaan werken voor hun geld. Daal zit ook volgens mij thuis. laat hem maar morgen melden daar, er is vast wel iets wat hij kan doen

  4. Voor mij part mag de Immigratiedienst voor altijd dicht blijven en geweoon een vette streef trekken voor toelasting van illegalen op Curacao want dat brengt toch geen geld in de belastingkas. Helaas kost het allen geld die wij niet hebben. Daar boven lees je dat de aanvargen met 30% is gestegen op Curacao. Curacao kan zijn eigen welkloosheidsprobleem niet oplossen maar ze houden de grens open zodat de illegalen die karige bananen voor de neus van rijksgenioten komen pikken. Dat is toch niet normaal. De regering moet gewoon een stop zetten achter het toename beleid van illegalen. Laten ze dat geld voor beter doeleinden gebruiken. Er is toch niet genoeg geld om de economie draaiend te houden.Gewoon een immigratiestop aankondigen. Punt.

  5. Ben ik ff blij met die aanwijzing. Opeens hebben alle overheids diensten last van de aanwijzing en kunnen ze geen personeel meer aannemen. We hebben 2000 ambtenaren meer dan we eigenlijk kunnen betalen, maar ze willen maar personeel blijven aannemen. Mischien ambtenaren gaan overplaatsen? Bijvoorbeeld bij de milieu-dienst liggen ze de hele dag toch te slapen, dus die kunnen voor het meerendeel naar immigratie.