• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het eind van het jaar nadert en wij zijn tevreden met de stijgende cijfers van het aantal wekelijkse vluchten en toeristen die kennismaken met ons eiland”, zegt Ghatim Kabbara, directeur van het Curaçao Tourist Board (CTB). De eerste negen maanden bezochten ruim 300.000 toeristen Curaçao.

Dat is een stijging van 8 procent in verblijftoerisme. Het CTB heef een formule gecreeërd waardoor het type toerist kan worden geïdentificeerd. Hierdoor kan het bureau zich beter richten op de doelgroep. In de maand september beantwoorden 54 procent van de bezoekers de vragenlijst van het CTB en gaven aan dat zijn ons eiland aan anderen zullen aanbevelen. “In de marketingwereld is er niets beter dan mond-tot-mondreclame, vandaar het belang om onze gemeenschap bewust te maken van de aspecten van onze campagne ‘dushi hende'”, zegt de directeur.

Stijging verblijvende toeristen
De voorlopige cijfers van september laten een stijging van 6 procent zien van verblijvende toeristen, dat zijn 33.088 toeristen. In 2011 waren dat er nog 31.144. In totaal is het aantal verblijvende toeristen met 22 procent gestegen, dat komt overeen met 284.608 nachten. Dat is ongeveer 50.000 nachten meer ten opzichte van vorig jaar. De cijfers laten zien dat 71 procent van de toeristen ons eiland hebben bezocht om vakantie te vieren. 50 procent bezocht Curaçao voor de eerste keer. 10 procent heeft eerder een bezoek gebracht, 18 procent is vaker geweest. Deze groep valt onder de zogenaamde ‘repeat tourist’.

Zuid-Amerika
Het aantal ‘stay over’ toeristen uit Zuid-Amerika is in september met 20 procent gegroeid, dat zijn 12.145 toeristen. Uit Venezuela zijn 7.985 toeristen geregistreerd wat goed is voor een groei van 29 procent. Colombia en Brazilië spelen ook een grote rol, in dezelfde maand kwamen 45 en 19 procent bezoekers uit deze markten. In absolute cijfers droegen deze markten bij met respectievelijk 966 en 796 toeristen.

Meer Duitsers
Voor Europa zijn de cijfers gelijk gebleven en zijn 11.934 toeristen geregistreerd. De Nederlandse markt is afgenomen met 9 procent, dat zijn 9.240 bezoekers. Daarentegen is Duitsland gegroeid met 104 procent wat te wijten is aan de rechtstreekse vluchten van Air Berlin en de promotieactiviteiten die het CTB daar in dit land heeft neergezet. In september hebben 1.296 Duitsers ons eiland bezocht, vorig waren dat er nog 634.

Lichte daling
De markt van Noord-Amerika is licht gedaald met 1 procent, dat staat gelijk aan 4.543 bezoekers. De Verenigde Staten kende eveneeens een afname van 1 procent. Onderzoek heeft aangetoond dat dit komt door minder luchtverkeer vanuit deze markt naar Curaçao. Het aantal bezoekers uit Canada is met 4 procent gestegen, dat zijn 266 Canadezen. Cijfers uit het Caribisch gebied tonen een teruggang in de maand september van 21 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit betekent dat vorig jaar 3.654 toeristen werden geregistreerd, vergeleken met 2.879 dit jaar.

Slow month
Het ‘cruiseschip-toerisme’ is met 15 procent gestegen. In september zijn twee schepen aangemeerd met 6.402 bezoekers. De maand september is volgens het CTB een ‘slow month’ voor cruiseschip-toerisme. Vorig jaar werden in dezelfde periode amper 5.548 bezoekers geregistreerd.

8 reacties op “Ruim 300.000 toeristen op bezoek”

 1. @ caribbeancynic. verbergen de 6% extra toeristen zich op geheime plekken.

  Tegenwoordig wordt er ook op toeristenaantallen OB geheven:-)

 2. Mijn god.

  Al is er alleen maar goed nieuws op curacao kom je racistische makamba leeghoofden tegen. damn. Je kan heel simpel feliciteren en klaar tog. Dit is goed nieuws voor curacao. Ga zo door Curacao. 1 love. love you

 3. Voor het cruise season september zijn dat de van boord komende toeristen of max bezetting van het schip. Ben benieuwd naar de echte aantallen.

 4. Zo dat is mooi .

 5. Wat is de gedachtegang van CTB nu eigenlijk precies:
  “Als we maar vaak genoeg deze leugens publiceren, worden we geloofd?”

 6. Nos ta Dushi hende .. anders komen ze niet .. of no ouwe .. ?

 7. Als er niets beters is dan mond op mond reklame, zullen we dan het CTB afschaffen en voor dat geld betere service leveren?
  Verder weer verwarrende statistiek, als gebruikelijk. Ik zie alleen maar minder toeristen, kennelijk verbergen de 6% extra toeristen zich op geheime plekken.

 8. CTB doet het goed, ze kregen laatst nog een onderscheiding van Travelzoo

  Most Outstanding Achievement in Marketing Deals 2012

  http://ir.travelzoo.com/releases.cfm