CURAÇAO – Het wordt een besnorde boel bij Front Shore N.V. Het bedrijf besteedt deze maand aandacht aan de bewustwording van de mannelijke gezondheidsproblemen met in het bijzonder prostaatkanker. Dit doen zij door hun snor te laten staan tijdens het internationaal bekende ‘Movember’.

Het initiatief Movember is in 2003 in Australië ontstaan door een groep vrienden die hun snor lieten groeien ten behoeve van de bewustwording van prostaatkanker. Een Mo’ betekent snor in het plat Australisch en zij hebben november daarom omgedoopt naar movember.

‘Mo Bros’
De beweging is gegroeid naar miljoenen participanten met elk jaar honderden miljoenen dollars als opbrengst. Iedereen die mee doet, is op 1 november gestart met een gladgeschoren gezicht om gedurende de rest van de maand de snor te laten groeien. De zogenaamde ‘Mo Bros’ worden ondersteunt door de ‘Mo Sistas’, oftewel de vrouwen in hun leven.

Donaties
Gordon Casey, de Managing Director van Front Shore, neemt voor de eerste keer deel aan Movember en heeft dit jaar direct versterking gekregen van de andere mannen uit het Front Shore team en de dames als morele steun. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen ten behoeve van onderzoek naar de risico’s van prostaatkanker, testikelkanker, diabetes en andere gezondheidsproblemen. Donaties kunnen persoonlijk gericht worden aan de deelnemers of via de Movember website van team Front Shore Curaçao.

Curaçaose Movember
Normaliter zal aan het einde van de maand een Movember-feest gehouden worden, waarbij een aantal begeerde titels uitgereikt zullen worden voor zijn/ haar inspanningen om geld in te zamelen. Op Curaçao bestaat er echter nog geen centrale organisatie die zich inzet voor Movember. Front Shore is daarom op zoek naar Movember-deelnemers op Curaçao om er wellicht samen een grotere gebeurtenis van te maken. Zij doen een oproep aan alle Curaçaose Movember deelnemers om een mail te sturen naar welcome@frontshore.com . Uiteraard moedigt Front Shore alle mannen aan om volgend jaar deel te nemen aan dit evenement.

2 reacties op “Laat je snor staan in Movember”

  1. Overigens is het inderdaad misschien nog veiliger om gewoon je hele baard te laten staan, is het niet Fagaroa. . ? 😉

  2. Wat een unieke actie. Lijkt helemaal niet op iets dat Rotary Club Willemstad elk jaar doet.. leuk dat men creatief is