SehosCURAÇAO – De functies die Cai Winkel tegelijkertijd bij het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) en de Jellinek Retreat vervult zijn onverenigbaar. Dat zegt inspecteur voor de Volksgezondheid Jan Huurman tegen Radio Hoyer 2. Winkel werkt als medisch directeur bij het Sehos en als statutair bestuurder bij Jellinek.

De Jellinek Retreat kwam onlangs in het nieuws nadat duidelijk werd dat men niet over de juiste papieren beschikte en de geneesmiddelenvoorziening niet op orde was. De Inspectie bracht op 15 november overigens een onaangekondigd bezoek en toen scoorde de afkickkliniek op beide punten positief.

Rolvervaging
Volgens Inspecteur Huurman is er door de twee functies sprake van rolvervaging. Hij vindt dat Winkel zijn handen vol heeft aan het Sehos en zich daar op zou moeten concentreren om alles op orde te krijgen. Huurman zegt dat Winkel het daarmee eens is en de functie bij Jellinek zal afbouwen. Mocht dit niet gebeuren, dan zal de Inspectie de druk op Winkel opvoeren. Winkel was niet bereikbaar voor commentaar.

Jan Huurman in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2 over de dubbele functie:

Mentaliteit
De cultuur en mentaliteit in het Sehos moet volgens Huurman veranderen. Bij het vorige aangekondigde bezoek van de inspectie werd geconstateerd dat OK-kleding ook buiten de operatiekamers werd gedragen.

Eisen
Gisteren bracht de Inspectie Gezondheidszorg wederom een bezoek, ditmaal onaangekondigd en nu bleek dat het OK-personeel zich netjes aan de hygiëne- en kledingeisen hield. Toch is er volgens Huurman nog een lange weg te gaan.

Jan Huurman in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2 over de mentaliteit bij het Sehos:

6 reacties op “‘Dubbele functie Cai Winkel onverenigbaar’”

  1. @ ongerust: Ik begrijp jouw verhaal. Toch is er een wet op curacao welke verbied dat een aandeelhouder van een ziekenhuis geen directie functie mag uitoefenen, dat geldt ook voor Taams kliniek. Deze wet voorziet in een scheiding van belangen. Daarom vraag ik mij af waarom dhr. Winkel wordt aangesproken over een onverenigbare situatie en de 2 directeuren cq aandeelhouders van Taams niet?

  2. @john: Taams is een prive-kliniek en de directeur heeft geen functie bij een overheidsziekenhuis. Dat hij aandeelhouder is van een ziekenhuis waar hij tevens directeur is, bijt elkaar dus niet. Een arts in een maatschap is ook tegelijkertijd “aandeelhouder” (lid) van de maatschap en arts bij die zelfde maatschap (of medisch centrum).

  3. De graai-cultuur op dit eiland kent geen grenzen. Kan Gelt-Dekker nou helemaal niemand anders vinden, voor deze functie??

  4. http://twitter.com/JanHuurman

  5. Bij de Dr. J. Taams kliniek is de Medisch directeur ook aandeelhouder, mag dat dat dan wel meneer Huurman?? Is dat niet bij wet verboden?

  6. Iedere keer als ik bovenstaande foto zie, vraag ik me af waarom de overheid of degene die eigenaar is van dat spookgebouw rechts voor het ziekenhuis, dit niet laat slopen.

    Sloop dat spookgebouw en zet daar iets nieuws of niks want het is zicht vervuilend.