CURAÇAO – De recherche en de politie hebben vanochtend huiszoekingen verricht in verschillende wijken waarbij drie mensen zijn aangehouden. De huiszoekingen houden verband met overtredingen van de Vuurwapenwet en het witwassen van geld.

 
Het onderzoek in deze zaak is enige tijd gaande en leidde tot de huiszoekingen in Kent u Zelf, Sòrsaka (twee huizen), Kaya Stila, Kaya Castellatus, Nestorweg en Noord-Zapateer.

Aanhoudingen
Tijdens de huiszoekingen zijn drie verdachten aangehouden. Een Jamaicaanse 43-jarige vrouw en twintigjarige man zijn bij een woning aan de Nestorwerg aangehouden wegens illegaal verblijf. Een 35-jarige Curaçaose vrouw is gearresteerd rond een huis in Sòrsaka vanwege overtreding van de Vuurwapenwet.

Onderzoek
De politie heeft bij het huis in Sòrsaka een houder met verschillende patronen in beslag genomen. Verder zijn één kogelwerend vest uit het huis in Kent U Zelf en twee voertuigen in beslag genomen. Op verschillende adressen zijn andere voorwerpen en documenten meegenomen die van belang zijn voor het onderzoek.

Tips
De recherche en de politie werden vanochtend vergezeld door een Rechter-commissaris en Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie, ondersteund door VKC (Vrijwillig Korps Curaçao) en de douane. De politie roept iedereen op die enige informatie over deze zaken heeft, om dit door te geven. Dit kan bij de recherche via telefoonnummers 866-6201 – 866-6222 (kantoortijden), 911 of via het anonieme nummer 108.

www.versgeperst.com