• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Informateur Glenn Camelia is gisteren door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede gevraagd om de taak van formateur op zich te nemen. “Formeel heb ik het verzoek in beraad, maar in de praktijk is dit gewoon een overstap naar formateurschap”, aldus Camelia tegen Radio Hoyer 2.

De gesprekken tussen de partijen zijn al begonnen, maar Camelia is hier nog niet bij geweest omdat hij nog geen formele status had. Morgen zullen de gesprekken onder leiding van Camelia officieel van start gaan.

Tijdsschema
Als informateur had Camelia al een tijdsschema opgesteld en werkgroepen ingedeeld per beleidsterrein om inhoudelijk verder te gaan met de onderhandelingen. Dit is door de keuze van Glenn Sulvaran om als onafhankelijk lid verder te gaan, iets veranderd en vertraagd, maar het formatieproces zal alsnog aan de hand van deze werkgroepen verlopen.

Werkgroep
Per ministerie zal er een werkgroep worden ingesteld met in elke werkgroep één afgevaardigde per politieke partij. De overheidsnv’s en overheidsstichtingen zullen aan de hand van hun werkgebied over deze werkgroepen verdeeld worden. Camelia heeft tot 14 december de tijd om tot een regeerakkoord te komen, maar hoopt begin december hier al mee klaar te zijn.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Glenn Camelia:

3 reacties op “Camelia maakt overstap naar formateurschap”

 1. Doorgestoken kaart dus van W hij had al verklaard dat hij een verrassing had dus ziedaar.
  Deze man wilde nooit met Par samen werken dus via een slinkse weg toch een meerderheid gekregen, nou maar kijken wat deze samenwerking zal brengen.
  Geen taken/zaken/ wat dan ook regering? Waar komen de gekwalificeerd regeringsleiders vandaan om de vele taken aan te pakken en wordt W nu min-pres?, waarschijnlijk niet want dan kan hij niet vanaf de zijlijn iedereen die niet doet wat hij wil zwart maken.
  Waar gaat dit eiland naartoe!

 2. triest,triest en nog eens triest

 3. Het is niet anders. Alles beter dan een nieuwe PS/MAN/MFK-ramp voor de komende crisisjaren op Curacao. Voor de mensen die zich nog eens afvragen wat er is gebeurd met de PAR, voor alle duidelijkheid de chronologische tijdslijnen en (PAR) gebeurtenissen onder informateur Glenn Camelia:

  1) Op dinsdag 13 november 2012 heeft de PAR een 1e gesprek met de formateur.

  2) Op woensdag 14 november 2012 zaten de partijen bijeen om een stuk op te stellen.

  3) Op donderdag 15 november 2012 krijgt de PAR het stuk voorgelegd. Her blijkt een ander stuk te zijn dan op woensdag besproken. Diezelfde avond is er een partijraad, waarin de onderhandelaars het mandaat krijgen door te gaan.

  4) Donderdagmiddag kondigt Wiels middels de media een “verrassing’ voor de volgende dag aan.

  5) Vrijdagochtend 16 november vergaderen de partijen verder met de formateur en na afloop gaat ieder terug naar de achterban om later om 15.00 uur door de formateur te worden gebeld.

  6) Vrijdagmiddag 15.00 sharp belt de formateur en krijgt van de PAR te horen dat ze akkoord zijn. De formateur toont zich zeer ingenomen en zegt terug te zullen bellen om PAR officieel uit te nodigen en aan te geven waar en hoe laat het stuk getekend zal worden.

  7) Vrijdagmiddag 17.30 hoort de PAR op de radio dat het stuk door de drie partijen plus Glenn Sulvaran is getekend.

  8) Na vrijdagmiddag is het telefoontje voor de uitnodiging om te tekenen nimmer meer gekomen.

  9) Vrijdagavond stelt Wiels dat hij nooit zou instemmen om samen met de PAR te regeren.

  Voor iedereen die nog de argumenten aanhaalt: “PAR wilde niet tekenen” “PAR met MAN/MFK besprekingen geruchtenmachine” en “PAR liep te treuzelen”: lees nog even hierboven, papagaai niemand na en trek je EIGEN conclusie 😉