• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-informateur Glenn Camelia vindt dat de wijze waarop de intentieverklaring vrijdag is getekend, te wijten is aan tijdgebrek. Camelia had om 10.00 uur een vergadering ingelast maar verplaatste deze een uur omdat de PAR dit anders niet zou halen. “Ik had één doel, de partijen op één lijn te krijgen in een intentieverklaring.”

Camelia heeft het over Pueblo Soberano (PS), PAIS, PNP en de PAR. Volgens Camelia wilde de delegatie van de gele partij de vergadering vroegtijdig verlaten. “Ik heb hen weten te overtuigen dat niet te doen”, zegt Camelia die inmiddels door PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran aangesteld is tot formateur.

Aanpassingen
De ex-informateur stelt dat hij aan het eind van de vergadering de partijen vroeg er alles aan te doen om te komen tot het ondertekenen van de intentieverklaring. Camelia heeft volgens afspraak de partijen om 15.00 uur gebeld en begrepen dat de PAR zou tekenen. “Maar ik begreep dat zij dat alleen wilden doen onder voorwaarden.” De gele partij wilde alleen tekenen als het woord ‘kan’ zou moeten worden toegevoegd aan de zin dat er een transitiekabinet zou komen. De zin zou dan luiden dat er een transitiekabinet kán komen.

Deadline
Camelia zegt dat als één zin moet worden geschrapt in de politieke sfeer, alle partijen weer bijeen moeten komen. Dit zou echter niet lukken omdat de ex-informateur om 16.30 uur in het gouverneurspaleis werd verwacht. Volgens Camelia onstond een nieuwe politieke ontwikkeling, namelijk de nieuwe positie van Sulvaran als onafhankelijk Statenlid. Hierdoor moest de ex-informateur de intentieverklaring aanpassen van vier politieke partijen naar elf Parlementsleden. “Ik moest elf Parlementsleden mobiliseren om de intentieverklaring te komen tekenen. Dit alles in anderhalf uur.” Camelia vond dat hij prioriteit moest geven aan het eindresulaat om die vervolgens om 16.30 uur in te kunnen leveren bij de gouverneur. De ex-formateur zegt dat hij heeft getracht de woordvoerder van de PAR te bellen en heeft vervolgens een tekstbericht via de mobiele telefoon gestuurd. Tot slot zegt Camelia dat hij het er niet mee eens is hoe de feiten zijn verdraaid.

13 reacties op “Camelia: ‘Ik had een deadline’”

  1. @ Rufter. Als je de andere reacties en feiten niet begrijpt, moet jer dat vragen en niet met een tegenovergestelde mening komen. Weet je dat je in Belgie je naam kan veranderen en dat daarvan in toenemende mate gebruik wordt gemaakt.

  2. Onder tijdsdruk, wat een kul argument. De begrotingen moeten op tijd in de Staten zijn en daar heeft de regering zich ook nooit aan gehouden De jaarverslagen van overheidsbedrijven moeten op tijd gereed. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Geen geloofwaardig argument. Zoek een andere reden svp.

  3. Mensen toch…., de PAR staat bekend om tijd te rekken om intussen met anderen te praten. Hadden ze niet verwacht van Glenn Sulvaran, maar politiek zit vol verrassingen, net als toen met Cleopa en Rozier.

    PAR is 8 min 4 is 4; nu 4 min 1 is 3; wat volgt? They played hard to get, and were left soft to go!

  4. Hoeveel jokers lopen hier eigenlijk rondt ? Nu Camelia met zijn deadline, heeft er ook maar één yui Korsow zich ooit druk gemaakt om een deadline of wat voor een afspraak dan ook ? Kan hij ook nog even vertellen wie hem die deadline gegeven had ? Zal wel niet, staat niet in zijn joker scenario.

  5. Ik had jullie gewaarscuwt dat dit niets wordt met diegekke man als wiels die dingen
    doet wat HIJ goed vindt en o wee als IEMAND anders het lef heeft hier tegenin te
    gaan. VERANDEREN WIELS? Nooit. Zo te zien is iedereen in de val getrapt.

  6. Camelia is niet in zijn eerste leugen gestikt zoals ook niet degene, die aan zijn touwtjes trekt. Camelia had geen deadline zoals hij stelt, maar had slechts 1 enkele belangrijke deadline van de gouverneur en dat was om op vrijdag zijn verslag in te dienen. Het enige verschil is, dat hij dan helemaal had gefaald en nu heeft hij half gefaald met leugens. Het is niks en het zal nooit wat worden. Wiels en Camelia zijn 1 pot nat onbetrouwbaar.

  7. @ Jos. Ik weet niet waar je die hierarchische nonsens vandaan haalt. PS is grootste partij en neemt alle verantwoordelijkheid voor het vormen van een coalitie en de PS wilde niet met de PAR samenwerken. Dat zijn de feiten. PAR had niets te willen en was toegankelijk voor alle partijen, maar hert initiatief kon niet van de PAR komen, want dat zou wel de bloody limit van onbeschaamdheid zijn. Wiels had maar een woordje van 3 letters nodig nl. “kan” om zijn zin te krijgen.

  8. Tenzij Holland webu di oro; een zak met geld belooft dan wil de PAR wel.
    Zonder Hollandse webu di oro; zak met NL-geld durft de PAR niet omdat de PAR niet weet hoe de PAR, ZELF, geld moet genereren wegens gebrek aan kennis en kunde. De jongeren zijn allang weggebonjourd uit de PAR, wat er over is gebleven is een handje vol stokoude spanta para’s en PARAbruwa’s
    Een zak met Hollands geld is fasil/makkelijker want dan hoeft de PAR zelf niet meer te denken. Oude politieke noemt men dit. Politika di kouchi boulo.

  9. Belangrijkste is dat er nu een kabinet met P-partijen komt, of dat er nou 3 of 3,2 of 4 zijn. Alles beter dan een kabinet waarin de twee M-partijen weer zitten.

    Wel uniek dat het om exact één woord gaat : “kan”

  10. In de eerste plaats kunnen Statenleden geen formateur benoemen, dat kan alleen de Gouverneur of, in dit geval, diens plaatsvervanger, die dat inmiddels ook heeft gedaan.

    In de tweede plaats hebben Idina en Camelia (inmiddels de Peppie en Kokkie van politiek Cur) het politieke systeem opnieuw uitgevonden, door niet de partijen, maar de afzonderlijke Statenleden zich te laten binden aan de intentieverklaring en dat betekent dat individuele Statenleden zich ook weer heel makkelijk hieruit kunnen terugtrekken, wat zeker zal gebeuren, binnen afzienbare tijd.

    In de derde plaats is er nog helemaal niets opgelost met deze manoevre! Afzonderlijke Statenleden hebben een “als. . ., als. . .” verklaring getekend, maar er is nog steeds geen regering (wat voor soort regering dan ook), er is nog steeds geen echte meerderheid voor wat voor soort regering dan ook, het valt of staat eigenlijk met die engerd van een Sulvaran, die de afgelopen jaren voor zijn broers, voor Dos Santos en voor Idina heeft gespioneerd bij PAR, blijkt nu. Als hij straks zijn zin ergens niet in krijgt (met andere woorden, als hij straks zijn ongetwijfeld beloofde pastechi niet krijgt), dan kan hij de boel overnight laten klappen.

    We zijn nu dus een paar weken verder en wat is er bereikt? Inderdaad, niets dus.

  11. Voor alle duidelijkheid nog even alle tijdslijnen van informateur Glenn Camelia:

    Op dinsdag 13 november 2012 heeft de PAR een eerste gesprek met de formateur. 

    Op woensdag 14 november 2012  zaten de partijen bijeen om een stuk op te stellen. 

    Op donderdag 15 november 2012 krijgt de PAR het stuk voorgelegd. Her blijkt een ander stuk te zijn dan op woensdag besproken. Diezelfde avond is er een partijraad, waarin de onderhandelaars het mandaat krijgen door te gaan. 

    Donderdagmiddag kondigt Wiels middels de media een “verrassing’ voor de volgende dag aan.

    Vrijdagochtend 16 november vergaderen de partijen verder met de formateur en na afloop gaat ieder terug naar de achterban om later om 15.00 uur door de formateur te worden gebeld. 

    Vrijdagmiddag 15.00 sharp belt de formateur en krijgt van de PAR te horen dat we akkoord zijn. De formateur is zeer ingenomen en zegt terug te zullen bellen om door te geven waar en hoe laat het stuk getekend zal worden. 

    Vrijdagmiddag 17.30 hoort de PAR op de radio dat het stuk door de drie partijen plus Glenn Sulvaran is getekend. 

    Nu mag iedereen zijn EIGEN conclusie trekken 😉

  12. Ach ja, als alle partijen spelletjes zitten te spelen dan kan er een onverwachts resultaat uitrollen. De vraag is of Curacao hierbij gebaat is.

  13. De PAR moet niet zeuren want de PAR wilde zelf geen verantwoording dragen in deze moeilijke tijd van ontslagen etc.
    Als de PAR mee wilde regeren dan had de PAR dit gelijk aan de informateur moeten zeggen. We hebben jullie wel door hoor, doen alsof zoals ALTIJD, en ondertussen delegeren.
    Typisch PAR, taken overdragen aan anderen als het te moeilijk wordt.