• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Informateur Glenn Camelia heeft vrijdag zijn eindverslag over de vorming van een nieuw kabinet uitgebracht aan waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede. Camelia heeft haar gemeld dat Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran een nieuw kabinet willen vormen.

De partijvoorzitters en Sulvaran hebben de wens geuit dat de informateur wordt benoemd tot formateur. De uitkomst van het justitieel onderzoek en het staatsveiligheidsonderzoek dat met zijn instemming, op basis van artikel 2, vierde lid, van de Landsverordening integriteit (kandidaat-)ministers inmiddels is uitgevoerd, staat aanwijzing van Camelia als formateur niet in de weg.

Vorming kabinet
Op basis van het advies van Camelia heeft Van der Pluijm-Vrede hem verzocht om een kabinet te vormen dat:
– steunt op een, bij voorkeur ruime, meerderheid in de Staten van Curaçao;
– bestaat uit personen die bereid en in staat zijn om daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan een, gedurende het formatieproces op te stellen, regeerakkoord waarin onder meer aandacht wordt gegeven aan de beleidsuitdagingen zoals vermeld in de informatieopdracht van 25 oktober.

Verzoek
De waarnemend gouverneur heeft Camelia ook gewezen op de op 18 oktober 2012 vastgestelde Landsverordening integriteit (kandidaat-)ministers en hem verzocht erop toe te zien dat deze landsverordening in acht wordt genomen. Van der Pluijm-Vrede heeft de nieuwe formateur verzocht uiterlijk 14 december te rapporteren over zijn bevindingen, hij heeft de opdracht in beraad genomen.

5 reacties op “Glenn Camelia verder als formateur”

 1. Glenn Camelia. do you thing! Laat niemand bij jou op de rem trappen en zeker niet de PAR of diegenen die commentaar leveren.

  Hoe lang de regering zal aanblijven weet niemand, in NL ging men voor de 6de keer in 10 jaar naar de stembus. Dat is nou eenmaal het risico van een coalitieland.

 2. Niks politieke soap. Als er een meerderheid van elf Statenleden vóór een regering is, dan komt die regering er. Voor hoe lang, dat weet niemand, maar dat wist de MFK de laatste keer ook niet.

 3. Had net zo goed Schotte, Cooper, Wilsoe, Asjes, Constancia, Eisden etc. als formateur kunnen vragen.

 4. @ Tuna. Volgens mij is het koppel Wiels/Camelia al in de fout gegaan.

 5. Deel twee uit de politieke soap van ons land om een regering te krijgen. Ben benieuwd wanneer het fout gaat.