• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee negentienjarigen zijn vandaag door de rechter veroordeeld voor het smokkelen van cocaïne via een postpakket. De verdachten met initialen N.A en E.P hebben op 18 juli een pakket verzonden naar Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat P. de afzender is. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

Beide verdachten bekenden schuld maar volgens A. was hij verantwoordelijk en had P. eigenlijk niets te maken met de zaak. Zij vulde volgens hem slecht de documenten in bij het postkantoor. Tijdens een routinecontrole van de Douane werd drugs aangetroffen in het pakket. Het ging om 240 gram cocaïne waarmee A. en een in Nederland wonende vriend met de initialen R.R. geld wilden verdienen. Met de verkoop van de cocaïne in Nederland zou ongeveer 5.000 gulden worden verdiend.

Straf
P. en A. blijken een relatie met elkaar te hebben en in oktober is de vrouw bevallen van hun eerste kind. De vrouw, een zesdejaars student vwo, kreeg voor het medeplegen een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een proeftijd van drie jaar opgelegd. De man heeft eveneens een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden opgelegd gekregen en een proeftijd van drie jaar. A. moet daarnaast ook een werkstraf van 180 uur uitvoeren. De officier van Justitie noemde het een ‘diep trieste zaak’ omdat de man zijn vriendin bij het misdrijf heeft betrokken. De rechter noemde het ‘een ernstig misdrijf’. A. wilde volgens de rechter ‘niets anders dan op een makkelijke manier rijk worden’.

2 reacties op “Rechter veroordeelt paar voor drugssmokkel”

  1. @ferd: typisch curacaose situatie. Goede schoolopleiding, maar toch op je 17e of 18e zwanger, want dat zit in de “cultuur” en dan ga je dus de criminaliteit in, want dat zijn ze gewend in die “cultuur. Daarom ben ik dat gezeik over armoede ook zo zat, op dit godvergeten eiland. Deze griet zat gewoon op school, laatste klas nota bene, van het VWO, had lekker kunnen gaan studeren, maar ze kon haar benen weer niet bij elkaar houden en die goser wilde natuurlijk weer niet gewoon werken voor z’n geld, zo typisch voor de Curacaose “cultuur”. . .

    De rechter heeft ervoor gekozen om de moeder niet van haar baby te scheiden, maar ik verzeker je dat ze binnenkort toch weer de fout in gaat, want dat zit nou eenmaal in de “cultuur” EN. . . . het is uiteraard de schuld van NL en de slavernij!

  2. Beste rechter: u spreekt van een ernstig misdrijf maar legt geen gevangenisstraf op. Kunt u dit even uitleggen?