• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politiek zorgde afgelopen vrijdag voor een verrassende wending toen Glenn Sulvaran de PAR verliet en zich als onafhankelijk Statenlid bij PS, PAIS en PNP voegde. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers: is de actie van Sulvaran een politieke of een beschamende actie?

Jean (41) is niet verrast door de actie van Glenn Sulvaran. “Zo is het politieke spel. Dat bestaat al lang niet meer uit loyaliteit aan je partij of stemmers, maar uit loyaliteit aan jezelf. Men denkt aan macht, dat ben ik nu wel gewend.”

Teleurgesteld
“Ik vind het heel erg dat Glenn Sulvaran dit heeft gedaan”, zegt Nihaira (31). Zij heeft op de PAR gestemd. “PAR staat juist bekend als een stabiele partij, zonder gerommel en conflicten. Daarom heb ik op de PAR gestemd. Ik ben erg teleurgesteld.”

Modder
Haar collega Leah (32) is minder van slag. “Dit kan bij elke partij gebeuren en bij de PAR is het nog redelijk geciviliseerd gebeurd. Er wordt niet met modder gegooid, Sulvaran heeft zelfs gezegd dat hij altijd PAR zal blijven.”

Echte vent
De 43-jarige Gino vindt dat Sulvaran zijn kiezers heel wat uit te leggen heeft. “Het is belachelijk dat hij achter de rug van zijn PAR-collega’s zelfstandig verder gaat en de intentieverklaring ondertekent. Waarom is hij als een echte vent niet open geweest en heeft het niet de PAR van te voren op de hoogte gebracht?”, vraagt Gino zich af.

Broer
Nico (56) vertrouwt de boel niet. “De broer van Glenn Sulvaran is niemand minder dan advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, de man die Robie dos Santos verdedigt. Je kan mij niet wijsmaken dat dit doorgestoken kaart is of dat er een luchtje aanzit!”

10 reacties op “‘Politiek bestaat al lang niet meer uit loyaliteit’”

 1. @ Philippe Maaskant. Of wilde PAR toch niet tekenen?

  De PAR is op het moment supreme niet gevraagd om te tekenen, want het koppel Wiels/Camelia zagen hun grote kans in het woordje “kan” en natuurlijk Glenn Sulvaran om PAR buiten te sluiten. Zielig en een vies spelletje. Ik hoop niet, dat de PAR na al het getoonde disrespect alsnog zal aanhaken, hoewel de rest het een andere naam wil geven, maar het blijft hetzelfde als aanschuiven e.d. PAR moet gewoon goede oppositie gaan voeren.

 2. reffus. rozier en cleopa had lef en vertelden hun party-genoten eerst dat ze zouden vertrekken. glen heeft het stilletjes gedaan en de PAR moest het te weten komen via de media.

 3. glen sulvaran, wat is je woord in de toekomst waard.

 4. @ Pukkie. Sulvaran heeft zijn conclusies getrokken en is vertrokken.

  Het gaat er niet om DAT maar OP WELKE MANIER hij is vertrokken en dat was op z’n minst respectloos zeker voor iemand van het eerste uur.

 5. Als de PAR wilde tekenen en Sulvaran heeft dat gedaan, dan vraag ik me af wat het probleem is? Of wilde PAR toch niet tekenen?

 6. Het is voor niemand hier duidelijk wat zich binnen de PAR afspeelt / heeft afgespeeld. Verlies van 4 zetels is motie van wantrouwen tegen zittend bestuur. Natuurlijk geeft dat onderling discussies en verwijten. Wellicht dat een nieuwere garde heeft getracht het roer over te nemen en contact gezocht met MFK. Sulvaran heeft zijn conclusies getrokken en is vertrokken. So what , hij doet wat hij het beste vindt voor het land. Als vanaf nu iedereen dat doet, komt het allemaal snel weer goed en daarna kunnen de politieke spelletjes weer beginnen.

 7. @ grapevine. 16:30 moet de Informateur zijn rapport indienen

  Daar zit nu het grootste probleem, nadat Camelia de PAR stiekem met een verklaring had opgezadeld met een verrassende toevoeging. Dat was een vertraging van jewelste. Wiels wilde gewoon de PAR er niet bij zoals hij donderdag op de radio vertelde om niet met de PAR samen te werken. Je kan niet binnen een tijdsbestek van 24 uur dit soort zaken overeenkomen, wanneer ook nog eens de partijraden geconsulteerd MOETEN worden. Het is geen onderhandeling over de prijs van een pak koffie!!!!!! Voorgaande vertragingen, waar de PAR niet bij was, waren ook de schuld van Wiels en schoothondje Camelia. Camelia had gewoon vrijdag zijn bevindingen op papier kunnen zetten en weer uitstel vragen. Wat huichelaar Rosaria betreft kan de PAR nog steeds aanschuiven.:-)

 8. Allemaal meningen, uitspraken, oordelen gebaseerd op wat? We weten geen van allen wat er zich de afgelopen 48 uur allemaal heeft plaatsgevonden. Emily spreekt zichzelf tegen, geen enkel contact gehad met de MFK (maakt niets uit wat voor contact, zeur niet over “politiek” of ander soort contacten/gesprekken), MAAR “kom maar met de foto’s want die zijn er genoeg”, ze hebben allemaal als vrienden en politici zo vaak “contact” in Fusions. Bewijs dat ze dus inderdaad in Fusions waren is er, dat weet ze dus vandaar die opmerking of niet?

  “Verhit gesprek, hooglopende discussie” gehad (Emily) met Sulvaran MAAR hij heeft toen niet gezegd dat hij WEG wilde van de PAR. Pourier (haal ik natuurlijk ook uit de media) zegt zelf dat de PAR rigide, star is geworden, IK lees uit zijn verhaal dat eer kleine kern o.a. verjonging (dus openstaan voor een nieuw PAR denken en dialoog) weigert tegen de wens van de partij in.

  De timeline wordt door de PAR niet ontkend, NA 15:00 uur nog een aanpassing eisen in de tekst, 16:30 moet de Informateur zijn rapport indienen, nog eventjes zowel PS, PAIS als PNP spreken? Denk wat je wil, in mijn boekje heet dat op zijn meest beleefd tijdrekken, ik vind het eerder een kopie van het handelen van MFK. Ja zeggen, maar met eisen komen waarvan je weet dat de gesprekken spaak lopen, laat er maar een volgende ronde komen, dan halen we er meer uit.

  Dan ga je er wel van uit dat je een hecht team hebt dat naar elk commando van de leader luistert, is een gok, ELKE betrokken partij behalve PAIS (te jong..) heeft die fout gemaakt, met gevolgen,

  Terug naar de timeline, PS, PAR, PAIS en PNP waren het er openlijk over eens dat “in het belang van Curacao” er zo snel mogelijk een degelijk beleid moet komen, door een meerderheid gedragen. Dat wil iedereen waar ik de laatste week mee praat OOK, ongeacht op welke partij ze gestemd hebben,

  Dan ook werkelijk op het allerlaatste moment een nieuwe eis, Sulvaran moest meer kennis hebben van de PAR top intenties met MFK, veel meer dan “geruchten en foto’s”, Sulvaran beseft dat de nieuwe PAR eis 99% zeker zal neerkomen op het moeten inleveren van zijn informatie opdracht door Camelia…

  We zien het wel, denk dat Sulvaran “ons” gered heeft van een nieuwe informatie ronde met als gevolg een MFK – PAR – MAN regering,

  Als deze 11 (..PAR doet al emmers water bij de wijn om Konket’s emotionele uitspraken te verzachten en de deur open te laten om weer een “eenheid” met Sulvaran en het volk te vormen) doorzetten en er een Taken Kabinet, Transitie Kabinet of regering komt dan voorspel ik in het geval van een regering al dat de Premier niet Asjes zal worden. Carlos Trinidad, ben benieuwd.

 9. Hij zou pas een man geweest zijn als hij het fatsoen zou hebben opgebracht om zijn partij op de hoogte te stellen van zijn bedoeling en niet zo achterbaks te handelen.
  Wat hij nu gedaan heeft noem ik ”verraad” en wat er ook binnen de partij niet goed zou zijn hij had zijn mensen moeten vertellen wat hij ging doen.
  Ook de rol van de formateur is dubieus als hij werkelijk zo gehandeld heeft als door de Par wordt beweerd.
  W heeft nu dus zijn zin, hij kan regeren maar zonder de zo door hem vermaledijde Par. Was dit doorgestoken kaart?

 10. Hoe zo PAR een stabiele partij zonder gerommel en conflicten? Van 8 naar 4 zetels noem ik niet stabiel en trouwens, het wemelt binnen de PAR van conflicten. Wat hen steeds gelukt is, is het binnenhouden van de vuile was, maar hier komt binnenkort een eind aan.

  En PARistas, waren jullie niet blij en noemden jullie Cleopa (ex-MAN) en Rozier (ex-MFK) geen toffe kerels toen zij hun partij de rug toekeerden? Het kabinet Schotte viel!

  Nu is de beurt aan Glenn Sulvaran van de PAR, noem hem nu ook een toffe kerel. Hij stelt landsbelang boven politiek belang. Goed gedaan Glenn!

  Het land heeft geen tijd te verliezen en heeft snel een nieuwe regering nodig!