• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – UNESCO Curaçao heeft afgelopen week met steun van het regionale Wetenschapskantoor voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied in Montevideo, een workshop georganiseerd. De workshop stond in het teken van ‘Mens en zijn biosfeer’ en wat het belang hiervan is voor een land.

Tijdens de workshop kregen de deelnemers uitleg over het programma en zijn de gebieden van Samí Liber, Boka Sami, Malpais, Bullenbaai en Vaersenbaai bezocht. Daarnaast is ook het besluit genomen om de bewoners en organisaties in de verschillende wijken te betrekken bij het project. Daarbij is het de bedoeling om informatie te verstrekken over wat biosfeer en het programma inhoudt.

Nominatie
Een commissie gaat zich verder richten op een voorstel dat moet worden ingediend bij de regering om de nodige steun te verkrijgen. Dit zodat ons eiland ook een biosfeer gebied identificeert. UNESCO Curaçao moet daarvoor een nominatie indienen bij het centrale punt van UNESCO die deze weer goed moet keuren.

Biosfeer
Vorig jaar heeft een delegatie van de UNESCO, bestaande uit de secretaris-generaal van de Nationale commissie van Jamaica Everton Hannam en UNESCO consultant van het eiland San Andres Colombia, June Marie Mow, een bezoek gebracht aan Curaçao. Tijdens het bezoek heeft de delegatie informatie verstrekt over het UNESCO programma ‘Man and the Biosphere’ aan de Curaçaose overheid, overheidsinstanties en NGO’s. Een biosfeer reservaat is een unieke klasse van een beschermd gebied. Het komt op drie punten overeen met een nationaal park of reservaat namelijk behoud van genetische rijkdommen, rassen en eco-systemen.

3 reacties op “Het belang van biosfeer voor de mens”

 1. Je weeT niet wat echte vervuiling is.

 2. @samuel,
  Heeft de bevolking het reservaat te Westpunt (Christoffelpark) die al tientallen jaren bestaat volgens jou dan vervuild? Het is niet de bevolking die grootschalig vervuilt maar de INDUSTRIE, ook de toeristische.

  Je weel niet wat echte vervuiling is.

 3. Prachtig initiatief dat zeker moet worden uitgevoerd.Maar eerst wel de bevolking opvoeden
  zodat ze het reservaat niet vervuilen.