• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR heeft niet met de MFK en MAN rond de tafel gezeten. Dit benadrukte de partij vanochtend tijdens een persconferentie in hun partijgebouw aan de Fokkerweg. De gele partij lichtte vanmorgen die omstandigheden rond de verrassende formatie toe.

 
De partij was naar eigen zeggen even verrast als de rest van het eiland toen de partij te horen kreeg dat drie partijen en PAR-lid Glenn Sulvaran de intentieverklaring hadden getekend. Sulvaran had zich op vrijdagmiddag gedistantieerd van de partij en is onafhankelijk Statenlid geworden.

SMS
Terwijl de PAR om 15.00 uur werd gebeld door de informateur, en de partij de boodschap doorgaf dat zij akkoord gingen met de intentieverklaring, duurde het tot 16.30 uur totdat de partij op de radio hoorde dat de verklaring getekend was zonder hen. Armin Konket, onderhandelaar voor de PAR, was niet te spreken over het feit dat informateur Glenn Camelia de partij niet meer teruggebeld heeft. “Om 18.15 uur ontvingen we een sms van de informateur met de tekst: ‘Broeder, de andere partijen zijn het niet eens met jullie’.

MFK
Wat De Jongh-Elhage meerdere keren moest herhalen tijdens de persconferentie is dat de partij niet om de tafel heeft gezeten met de MFK of de MAN. De geruchten over een mogelijke samenwerking tussen PAR en MFK gonsden al een tijdje over het eiland, maar volgens de PAR is daar niets van waar. “We praten met alle partijen maar we hebben geen afspraken gemaakt met de MFK”, benadrukt PAR-leider Emily de Jongh-Elhage.

15 reacties op “PAR licht verrassende formatie toe”

 1. @Zorro,

  Sociaal? Uw taalgebruik sprak duidelijk andere taal! Ban serio!? No mester ta di akuerdo, pero rèspèt si ta konta i esei bo persona sigur no tin! E bèrdat si ta hasi doló! Si bo no gusta hij/zij òf hem/haar, laga nos bisa e/e! BTW e ekspreshon ta ‘bai flit’ i no ‘bai fliet’ Papiamentu si mi ta dominá, bibá na Bélgika!

 2. @ Rufter. Ik ben vanaf nu ook klaar met de reacties van hem/haar (!), alias Zorro!

  Danki dios, want ik kan heel slecht omgaan met domheden, leugens en nonsens, maar probeerde wel sociaal te zijn en dat hoeft dan gelukkig niet meer.

 3. Die Zorro, eerst zelf het woord journalisten (niet zo moeilijk, had het zelf in 1 keer goed) niet goed op papier zetten en vervolgens een ander verwijten de Nederlandse taal niet goed te beheersen.

  Ze hebben gelijk, je zou zo een politicus kunnen zijn!

  Overigens, op die noodzakelijk onderbouwde feiten waar Zorro het over heeft heb ik ‘m nog niet kunnen betrappen.

  Zielig hoor..

 4. @renée

  U heeft hem/haar (Zorro) geraakt!! Over onsportief gesproken, in zijn/haar laatste artikel worden woorden gebruikt die zwakte aangeven.

  Hij/zij vindt ook dat 40% van de bevolking niet voldoende is opgeleid en daarom zo’n stemgedrag vertoont. Was dat dan ook niet het geval bij de grote overwinning die de PAR bij de eerste verkiezingsdeelname behaalde. Toen stemde 73% op de PAR, maar hij/zij is dat vergeten.

  Ook maakt hij/zij de berekening dat de zetels van de PAR naar PAIS zijn gegaan, dus in evenwicht. Ook berekent hij/zij op basis van de opkomst van de vorige keer. Hij/zij heeft het helemaal bij het verkeerde eind, zetels weg bij de PAR zijn zetels die weg zijn, ondanks dat ze zg. bij een andere partij terecht zijn gekomen. Makkelijk, de PAR kan 4 (oftewel 3) leden in het parlement hebben en geen 8. En de laatste opkomst geldt en niet die van de vorige keer, want als hij/zij dat doe, moet hij/zij dat ook voor de andere partijen doen. Dan zouden die geen 5-5-2 hebben, maar eerder 7-6-3.

  Tot slot, de vergelijking met Omayra is subliem, ook Omayra wijst anderen graag op het feit dat voor hen de Nederlandse taal moeilijk is. Dus, wie weet…….. is het wel zo…….

 5. Toen de PAR met MFK ging praten dacht Glen Sulvaran, ik ga niet met Maffiosi praten over een te vormen kabinet dus ik hak de knoop door en stap uit de partij.
  Ik vind het een moedig besluit van Sulvaran die de ballen heeft om ervoor te zorgen dat we niet weer met een uiterst corrupte Minister President zitten.
  Van Wiels kan je ook veel zeggen maar die is een stuk integerder dan Schotte…

  Nu Sulvaran uit de PAR is gestapt zie je dat de PAR weer terug komt om met deze coalitie te praten want de PAR moet regeren anders zijn ze de volgende verkiezingen niks meer. Dit omdat ze van oppositie voeren hebben ze duidelijk geen kaas gegeten.

 6. @ Renee. Je hebt blijkbaar grote problemen Als je het verschil tussen “dicht bij de waarheid” en leugens/nonsens niet kent en mij daarom met Omayra vergelijkt, houdt het natuurlijk op. Of ik wel of niet onder mijn eigen naam reageer gaat je geen ene moer aan en je zou eens kunnen verzinnen, dat velen daarvoor moverende redenen hebben. Inderdaad “luister” ik heel goed naar wat geschreven wordt, maar vaak zorgt emotie of door Wiels in stand gehouden domheid bewust of onbewust voor absolute bagger. Sommigen zijn vaak klaar met mijn reacties, omdat ik met al dan niet noodzakelijk onderbouwde feiten kom waartegen niets in te brengen is, maar daar kan ik niets aan doen. Dat heeft niets met betweter te maken maar met beterweter waar ik niets aan kan doen, maar Nederlands is ook voor jou kennelijk een te moeilijke taal.

 7. Beste Renée,
  U slaat de spijker op z’n kop van Zorro betreft! Zorro is onsportief en betweterig. If he or she can’t handle the heat, get out of the kitchen! De vergelijking met Omayra vind ik geweldig, u heeft volkomen gelijk.

  Ik ben vanaf nu ook klaar met de reacties van hem/haar (!), alias Zorro! Goed advies Renée.

  Salutations,
  Ohwi

 8. Nou Nou Zorro,je reageert en spreekt bijna net zoals Omayra! Wanneer er iets gezegd wordt wat te dicht bij de waarheid komt wordt u onsportief.Reageer gewonn onder je eigen naam en Probeer eens daadwerkelijk te luisteren naar wat velen bezighoudt.Misschien denkt niet iedereen zoals u,maar na vele vele reacties van ZORRO op versgeperst te hebben gelezen,kan ik me voorstellen dat men u een betweter vind en klaar is met u reacties!

 9. @ Rufter. Ohwi (een Curaçaoënaar van Belgische afkomst)

  Vandaar, want dat zegt alles. Camelia is een marionet van Wiels, Rutte is een marionet van Beatrix, jij bent een marionet van je hond, di Rupo is een marionet van Samsom etcetera. Bai fliet, joh.

 10. Beste Zorro,
  Ook bij de PAR is de officiële onderhandelaar Konket slechts een marionet. In dit geval gaat het om de Elhagistas, die onderhandelen en die bepalen. Geen wonder dat de journalisten (juiste woord) die vraag stelden.

  En Zorro, waarom verstop je je achter een schuilnaam? Niet mans genoeg, of bang om te praten met je eigen naam? Ik doe dat wel!

  Groeten vanuit België,
  Ohwi (een Curaçaoënaar van Belgische afkomst)

 11. meneer sulvaran was bang voor screening…op ten val kom de 11 aaneengesloten ten val.geen een is een deze heren

 12. @ rufter. heeft u de das omgedaan.

  Er zijn andere veel ernstiger dingen, die jou de das omdoen. Je bent net zo dom als het meeste journaille, dat het vragenrondje voor de meest domme vragen gebruikte. Het gaat er hier niet over welk nichtje of neefje met welk broertje of zusje van een andere partij over het weer heeft gesproken. Zoals bijna iedereen weet gaat het over gesprekken tussen officiele vertegenwoordigers van politieke partijen met autoriteit.

 13. PAR, PAR, PAR, kom nou!

  Uw arrogant spel om ‘playing hard to get’, heeft u de das omgedaan. Niet verwacht dat een lid zou opstappen? U staat bekend om op u te laten wachten, deze keer heeft de informateur u die voldoening niet gegund.

  Wake up! Het beleid van uw partij is de oorzaak daarvan.

  Er zitten personen in de partij die amper 128 stemmen halen en het voor het zeggen hebben. Uw partij begaat dezelfde fout als alle oudere partijen. U geeft de jongeren, die te mondig zijn, geen kans. U snoert ze de mond, ze vertrekken en……. de oude garde blijft de dienst uitmaken. Van de gekozen statenleden is er geen één jonger dan 50 jaar. De afgelopen jaren zijn er bij u zeker 20 jongeren vertrokken of naar andere partijen gegaan. Of wist u dat niet?

  Dacht u een belangrijke sleutelpositie in te kunnen nemen in het kabinet PS, PAIS, PNP, samen 10?

  En a.u.b. niet ontkennen dat u niet heeft gesproken met MFK en MAN (11)! Misschien niet de heer Konket, maar wel het neefje van Emily Elhage, Ricardo Jr., die heeft zeker gesproken met de heren Schotte en Cooper.

 14. Slim gedaan dus. Par staat er achter, Sulvaran kan geen minister worden, anders is de meerderheid weg. De ministersposten kunnen dus zonder Par verdeeld worden! Houden de anderen meer over. Par zal nog blij zijn dat ze niet meedoen, want leuk zal het niet worden nu het geld op is en alles minder wordt.

 15. En nu graag het echte verhaal. Waarom heeft Glen S. zich afgescheiden? Wat zijn de echte motieven. Volgens mij moet de PAR toch even de spiegel voorhouden. Er zit hier meer achter dan dat wij te horen krijgen.