• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eigenaar van Robbie’s Lottery, Robbie Dos Santos, heeft het Antilliaans Dagblad (AD) en de uitgever voor de rechter gedaagd. Dit meldt de krant vandaag. Dos Santos eist een rectificatie van een artikel dat in juni is gepubliceerd door het AD.

 
Op 28 juni publiceerde de krant het artikel met de kop ‘Dos Santos achter plan Kiki Beach’ en baseerde het artikel op een onderzoeksrapport van recherchebureau Curiel & Sharma Investigations. Op 7 juli ontving de krant een brief van de advocaat van Dos Santos, Chester Peterson, waarin een rectificatie werd geëist.

Weerwoord
Het AD besloot om op 9 juli het weerwoord van Dos Santos met de kop ‘Dos Santos distantieert zich van plan’ op de voorpagina te publiceren. Dit was voor Dos Santos en zijn advocaat niet genoeg, omdat de rectificatietekst niet letterlijk was overgenomen. Ondanks een poging van de krant om Dos Santos nogmaals zijn kant van het verhaal te laten doen, staan de twee partijen vandaag toch elkaar in de rechtbank.

Fraude
Robbie dos Santos wordt ervan beschuldigd dat hij zijn loterijketen Robbie’s Lottery sinds 2004 als dekmantel gebruikt voor het witwassen van geld en belastingsfraude. Daarnaast zou Robbie’s Lottery achter de schermen gebruikt worden voor een grotere illegale loterij en de verkoop van valse loten. Het Openbaar Ministerie is in 2008 begonnen met het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak, dat de Bientu-zaak wordt genoemd.

2 reacties op “Robbie Dos Santos daagt AD voor de rechter”

 1. Neen, ongerust.
  Als dos santos schuldig is van wat dan ook en schuldig bevonden wordt, dat door de rechter beslist. Maar als de AD schuldig is van wat dan ook hoort het zelfde
  Maar ik geloof dat Dos Santos weinig geluk zal hebben, omdat, hoe ik de zaken in
  Curacao volg en opmerk is, dat deze heren rechters, Dos Santos, Schotte, Jamalodin
  rauw lusten. Terecht of onterecht? Ik weet het niet. Maar ik heb een hard hoofd in een
  eerlijke procedure. De AD, heeft ook in hun rubrieken heel wat oneerlijke stukken
  gepent. Het leek, vooral in de verkiezingstijd, dat de AD, alleen maar negatieve stukjes
  naar Nederland “briefte”, in een mum van tijd wist de regering alles wat in Curacao
  gebeurde. Het viel ons in Nederland op, dat zij hier echt, tot in puntjes alles wisten.
  Ook dat Schotte zo slecht mogelijk in de picture gebracht werd. AD, ieder mens heeft oojk een goede kant. Waar is het bewijs bijvoorbeeld over de ITALIAANSE MAFFIA?
  Ik wil echt persoonlijk echt weten hoe dit in mekaar zat of zit. Of hebben jullie dit allemaal uit je DUIM GEZOGEN?

 2. De omgekeerde wereld; staan de slachtoffers straks nog eerder voor de rechter, dan de daders, pfff.