• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Roger and Dawn Bonham hebben naar eigen zeggen een appartement gekocht boven Oceanclub Saint Tropez in Pietermaai. Het appartement werd echter nooit opgeleverd en dit resulteerde in een rechtszaak. Gisteren deed de rechter uitspraak over één van de aantijgingen en ditmaal stelde de rechter de Bonhams in het gelijk.

In 2008 sloten de Bonhams een deal met projectontwikkelaar Chris van Assendelft van Wijck: Roger Bonham ruilde een motorschip tegen een appartement in Villa Toscane (Saint Tropez) van Van Assendelft. In december 2009 trok Bonham aan de bel en stapte naar de rechter. Het appartement in Pietermaai was volgens de Engelsman niet opgeleverd en hij liep kosten mis.

Beslag leggen
Bonham werd in het gelijk gesteld en in augustus dit jaar werd besloten dat Van Assendelft over de brug moest komen met een schadevergoeding van rond de 440.000 gulden. Aangezien dit bedrag niet werd betaald, besloot Bonham andere uitwegen te zoeken. Hij stuitte op een Mercedes die op naam van Van Assendelft stond. Bonham legde beslag op de auto, maar deze was echter verkocht aan een nieuwe eigenaar, Michel Oliemuller.

Boete
Oliemuller spande een zaak aan tegen de Bonhams om zo de auto terug te vorderen. Gisteren besloot de rechter in het voordeel van Bonham en claimde dat Oliemuller geen recht heeft op de auto. Ook geldt er een boete van 2500 gulden per dag dat de sleutel van de auto niet is ingeleverd bij de rechtbank.

Vals bewijs
Voor de Bonhams is de uitspraak een kleine overwinning in een lange, slopende rechtszaak. “We zijn ontzettend blij met de beslissing van de rechtbank die duidelijk door het valse bewijs van Van Assendelft en zijn vrienden heen keek”, laat het stel weten in een persverklaring. Volgens de Bonhams heeft Van Assendelft meerdere vrienden die vals bewijs verzamelen om zijn hachje te redden.

Schulden
“Van Assendelft heeft ons gezegd dat we nooit zouden winnen tegen hem”, gaan de Bonhams verder. “Hij zou namelijk zulke goede contacten hebben op Curaçao dat niemand ooit tegen hem in zou gaan. Deze zaak heeft uitgewezen hoe ver Van Assendelft gaat om het betalen van zijn schulden uit de weg te gaan.”

Hoger beroep
De Bonhams gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van augustus. De schadevergoeding van 440.000 gulden die Van Assendelft is opgelegd, is volgens hen veel te weinig. Volgens hen ligt de schade die zij hebben geleden door het niet aanleveren van het appartement rond de 700.000 euro (1.600.000 gulden).

10 reacties op “Kleine overwinning Bonham in zaak Van Assendelft”

 1. Voor dit figuur schijnt het onmogelijk op een normale manier zaken te doen oftewel overeenkomst sluiten en betalingsverplichting nakomen.
  Bij v A is het immer zoeken naar mogelijkheden om onder de betaling uit te komen en zo te profiteren van andermans ongeluk. Op deze wijze heeft hij vele miljoenen bijeen geschraapt, doch voor hem komt ooit de dag dat hij de verkeerde oplicht.
  Wellicht kan hij het dan nog afkopen, maar misschien ook niet meer en wat zal er dan gebeuren ????

 2. Ik zie nog steeds die foto voor me, afgedrukt in alle kranten, met Schotte, Cooper en Asjes glimmend van trots staand naast van Assendelft die zojuist een miljardenproject had aangekondigd.

  Zelden Schotte, Cooper en Asjes zo af zien gaan. De foto heeft een tijd lang ook prominent op hun Facebook paginas gestaan maar is daar nu uiteraard geruisloos van verwijderd.

  Toppunt was nog dat Schotte de PAR ervan beschuldigde niet met van Assendelft in zee te zijn gegaan.

  Je blijft inderdaad lachen op deze pindarots.

 3. Hoi Hoi, een succes voor de Bonhams. Ik ben blij.
  Ik sluit me even aan bij Big Daddy. TOKKIE (ja je nieuwe naam) Eens was je de schrik van de Jordaan nu draaien we de rollen om. Wij (de Roemoppen Zoals jezelf al eens neer schreef)) zullen nu voor jou de schrik van je leven zijn. Van ons (de roetmoppen) kan je nog heel wat verwachten. Wij wensen jou een fijne kerst en jaarwisseling toe in ons super moderne hotel, (met lunch, diner en ontbijt) Bon Futuro.
  De huidige logees wachten al vol smart op je. Voorlopig mag je het hun een paar jaren uit zingen.
  Na je logeer partij mag je van ons de straten van otrobanda en Punda aanvegen met een bord op je rug “IK BEN EEN OPLICHTER EN HOU NIET VAN ROETMOPPEN”. Als je dit overleeft mag je met een ZELF gekocht enkeltje retour naar Belgiee waar ze je met open armen zullen ontvangen.

  Hier op Curacao houden wij niet van jouw soort, dus voor ons ben je nog stommer dan een oliebol. Wat dacht je, je kan die (roetmopjes) wel een oor aan naaie??? Wel dat doen wij wel even netjes bij jou. Je hebt dit proces GELUKKIG verloren. Niemand maar dan ook niemand is nog bang voor jou en je maatje Michel Oliemuller.
  Nu was er een rechter die door al jullie leugens heen prikte en jullie te grazen nam.
  Voor ons ben je niet meer dan een grote L-L en uitvreter, jouw soort dien per omgaande te verdwijnen met een levenslang stempel “ONGEWENST” in je paspoort.
  Wij wenzen je nog veel ongemak en tralies in je leven toe.

 4. Gerechtigheid zegen viert. Gelukkig.
  Deze rechter doorzag alle leugens van deze doortrapte gladde gladjanus, netjes door o.a. Big Daddy vernoemt naar oude gluipers : “TOKKIE”.
  Wel TOKKIE je hebt het ditmaal verloren en het recht zegen viert. Dit maal ben je de L.L en wij “de door jouw genoemde “roetmoppen” wensen je een fijne kerst en gelukkig nieuw jaar toe in ons moderne hotel “BON FUTURO”. De bewoners daar wachten je al met smart op.

  Jij TOKKIE dacht wel even die “roetmoppen”een oor aan te naaien. Wel je hebt de verkeerde gekozen. Wij “de roetmoppen” naaien jou nu even een lekker oor aan. Eerst mag je logeren in Bon Futuro, daarna mag je met een enkelband de hele binnenstad schoon vegen met een bordje op je rug, ” ik ben een oplichter en hou niet van roetmoppen”.
  Als je het overleeft mag je op eigen kosten direct retour Belgie, waar ze jou met plezier zullen opwachten.
  Voor mij ben je gewoon een slappe slemiel en nog erger achtelijker dan een oliebol. Voor jou is er maar 1 weg en dat is OPROTTEN.

 5. Van Assendelft van Wijck.Ook een vriendje van Cooper?

 6. Veel over deze zaak gelezen. Ik heb de Bonhams ontmoet en gesproken. Deze oudere Britten hadden al hun pensioengelden in een jacht gestopt en hier 6 jaar op geleeft. Toen ze in 2008 te oud werden voor het boot-leven, verruilden ze het jacht voor een appartement op St. Tropez op Pietermaai. Daarmee dachten ze hun pensioen te hebben zekergesteld door een maandelijks inkomen te creeeren.

  Vanaf dat moment kwamen ze terecht in een nachtmerrie. Appartement werd niet overgedragen, vele rechtszaken volgenden om toch hun pensioen terug te krijgen. Ik begreep dat ze er financieel en emootioneel totaal op leeg zijn gelopen.. Ze willen echter geen medelijden, ze willen alleen maar hun recht en pennsioen terug. Dat blijkt een weg met enorm veel hindernissen. Om 5 jaar lang vanuit Europa te moeten vechten tegen onrecht is moeilijk.

  De Bonhams hebben nu echter ook wat geluk. Niet alleen hebben ze een fantastische advocaat met een grondige dossierkennis, die met een passie voor hun vecht en die niet opgeeft. Ook hebben ze een advocatenkantoor die, toen ze uiteindelijk blut waren,hen niet in de steek liet. Nu kunnen ze de auto veilen en met die opbrengsten misschien hun juridische kosten weer voor een deel dekken. En dat is een opsteker in deze zaak.

 7. Ze het gaat goed voor onze TOKKIE.

  http://www.knipselkrantcuracao.com/2012/11/bonhams-in-gelijk-gesteld-om-beslagname-mercedes/

  Ook het dossier van TOKKIE wordt dikker en dikker.

  Tokkie als je dit leest, Wens ik je een goede jaarwisseling maar het liefst in Bon Futuro, de plaats waar jij thuis hoort.

 8. Hoop dat dhr van Assendelft snel verdwijnt van dit eiland. Hij houdt naar eigen zeggen geneens van roetmoppen (zie ooit een reactie van hem bij versgeperst).

 9. Het begint er enigszins op te lijken, dat de rechters de praktijken van van A door beginnen te krijgen, maar de vonnissen zijn nog te veel in zijn voordeel en denkt hij vast dat hij er met een kleinigheid mee weg zal komen en dat mag nooit. Meer slachtoffers is veel te veel van het goede.

 10. Het is niet de eerste keer dat deze man gebruik maakt van valse getuigenverklaringen want dat heeft hij toen ook gedaan toen het voormalige monument waar nu St. Tropez staat gedaan. Dat monument stortte toeveliig in volgens die getuigenverklaring van zijn toenmalige zakenpatner. Die heeft dat later heel nadrukkelijk weer ingetrokken. Hijs tond destijds naar eigen zeggen onder grote druk. Ook verklaart deze spijtoptant dat een andere getuigenverklaring van een andere zakenpartner wel vals moest zijn, omdat die op het moment waarop het gebouw instortte niet aanwezig was op het eiland. Zie verklaring getuige sloop Stellamaris op http://www.knipselkrantcuracao.com/dossiers/van-assendelft-van-wijck/

  En nu neemt zakenpartner Michel Oliemuller en Kyon NV van St. Tropez dezelfde stappen als zijn voorgangers om zijn zakenmaatje te beschermen tegen de door rechters toegewezen rechten van zijn slachtoffers. Oliemuller deed voorkomen die auto te hebben gekocht, zodat het geld maar niet naar de slachtoffers van van Assendelft van Wijck vloeit. Waarom?