CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar mogelijke valsheid in geschrifte bij het bestuur van Bonaire, dienst Economische Zaken. Dat laat de hoofdofficier van het OM op de BES-eilanden, David van Delft weten.

Het OM heeft donderdagochtend de inhoud van een aantal computers van het bestuur van het eiland meegenomen..Volgens Van Delft worden de gegevens de komende tijd onder de loep genomen. ”Dan moet blijken of er sprake is van valsheid in geschrifte en wie daar dan eventueel voor verantwoordelijk is.”

Vordering
Van Delft spreekt tegen dat er een inval is gedaan. “We doen een oriënterend onderzoek naar aanleiding van het gegeven dat er mogelijk valsheid in geschrifte zou zijn. Vandaar dat ik digitale gegevens heb gevorderd. Twee rechercheurs zijn met een vordering voor de uitlevering van digitale gegevens naar de dienst gegaan en hebben de data gekregen en meegenomen”, aldus Van Delft.

Duidelijkheid
Volgens het OM moet de bestudering van deze gegevens duidelijkheid verschaffen of sprake is van strafbare feiten. “Het is een oriënterend onderzoek, waarover ik nu geen verdere mededelingen kan doen.”

www.versgeperst.com