CURAÇAO – De intocht van Sinterklaas verliep vanmorgen in IJmuiden enigszins luguber. Kort voor Sinterklaas de haven binnenvoer, werd een lijk ontdekt in het water vlak voor de kant. Het was echter te laat om de intocht nog af te blazen.

Terwijl Sinterklaas vanmorgen voet aan wal zette op de Loswalkade in IJmuiden, lag enkele tientallen meters verderop een lichaam in het water. Omdat de politie het stoffelijk overschot te kort voor de intocht ontdekte, werd het deel van de kade en de boot waaronder het lijk lag, afgeschermd. Dat meldt de politie.

Bevriezen
Rond een uur of 09.00 uur (Nederlandse tijd) trof een schipper iets verdachts aan onder zijn boot. “Hij alarmeerde de politie die het lichaam aantrof. Omdat er toen al mensen onderweg waren naar de intocht, besloten we het onderzoek te ‘bevriezen’ en de omgeving goed af te zetten”, aldus de zegsman.

Doodsoorzaak
Het onderzoek is om 14.00 uur (Nederlandse tijd) voorgezet. Het lijk is uit het water gehaald, maar over de identiteit van de man en de doodsoorzaak is nog niets bekend.

© ANP, alle rechten voorbehouden

 

2 reacties op “Stoffelijk overschot bij intocht IJmuiden”

  1. Waarschijnlijk iemand die net had ontdekt dat Sinterklaas toch echt niet bestaat. . .

  2. Oepsie, hoop dat de kinderen niet door hadden