CURAÇAO – Hoewel de elektriciteit regelmatig schaars is op het eiland, branden vandaag de lantaarnpalen bij Caracasbaai op volle kracht. In de brandende zon, voorzien de palen de strandbezoekers van wat extra licht. Aqualectra lijkt niet op de hoogte te zijn van de brandende lantarens.

“Er is geen storing in de buurt van Caracasbaai”, laat een medewerker van het storingsteam van Aqualectra weten. “Er is ook geen storing geweest dus ik heb geen idee waarom de lantaarns branden. Ik ga het noteren zodat het kan worden opgelost.” Ondertussen hoeven strandbezoekers in ieder geval niet bang te zijn in het donker te komen zitten.

Foto’s door Leoni Leidel-Schenk

20 reacties op “Brandende lantaarns bij Caracasbaai”

 1. Ik doe bij deze een bod op Afvallectra, een symbolische gulden en eigenlijk is dat nog teveel betaald!! Wat een nitwits, echt ongelooflijk, how stupid can you be?!

 2. Ik weet niet hoe vroeg de werknemers van aqualectra ‘s morgens moeten beginnen maar als je in de ochtenduren de parkeerplaats op de Nieuwe Haven bekijkt staan er tot 09.30uur ruim 100 pickups etc.
  In de loop van de middag omstreeks 16.00 uur zijn ze weer allemaal terug.
  Normaliter begin je te werken op de afgesproken tijd maar er schijnt iedere dag eerst “vergadert” te worden. Van planning schijnt men nog nooit gehoord te hebben. Vandaar de chaos.

 3. Dit gebeurd in alle bedrijven en organisaties waar het ‘in de top’ een rommeltje is.
  Het zal dan de werknemers een rotzorg zijn hoe het e.e.a. verloopt. Aan het einde van de maand salaris vangen en voor de rest,………..

  Ik zeg hele GROTE BEZEM er doorheen en opruimen!
  AQ is te belangrijk voor het eiland om een dergelijk falend beleid te voeren.

 4. Geen wonder dat men overdag onvoldoende capaciteit heeft om de wijken van stroom te voorzien….enne trouwens weet u allen wie dit betalen????

  Juist ja die 88 cent per KW/H, wij de klanten van deze monopolist.

  Geen wonder dat dit soort bedrijven op de rand van de afgrond bivakkeren.

 5. Bij Aqualectra is GEEN enkele WIL (intelligentie?) om er ooooooit iets aan te doen, dus bespaar je de moeite, zwijg maar en erger je er niet aan.

 6. @ Piet. Als ze elke dag iemand op pad sturen om elke wijk te controleren dan verdient die persoon zijn geld vlug terug en zitten de mensen niet zonder electra.

  Heeft Aqualectra niet eens een controlekamer waar iemand in een oogopslag kan zien hoe het met de verlichting op het eiland staat?

 7. Lagun, zelfde laken een pak. Alle lampen branden vol in de zon.
  Staan wel op een timer, maar ja, zodra de stroom uitvalt is ook de timer van slag en derhalve branden de lampen dus gewoon overdag.
  Iemand even langskomen ?
  .
  Ehhhhhhhhh, niet echt.

 8. Dit verklaart waarom de tarieven van Aqualectra tot de hoogste ter wereld behoren.

  Een andere reden is dat de arbeidsvoorwaarden bij Aqualectra het dubbele zijn van wat gangbaar is. Zo zijn ex werknemers en hun familie voor de rest van hun leven gratis verzekerd tegen ziektekoxten. Rinduit belachelijk.

 9. Jongbloed brand ook 24 uur per dag….. Klaplopers.

 10. In kas grandi zijn de lampen 24 uur per dag aan. Al meer dan een jaar…

 11. De lantaarnpalen branden niet alleen overdag bij de Caracasbaai maar ook op vele andere plaatsen.
  Aqualectra lijkt zich daar niet veel van aan te trekken!!!
  Als ze elke dag iemand op pad sturen om elke wijk te controleren dan verdient die persoon zijn geld vlug terug en zitten de mensen niet zonder electra.

 12. Aqualectra, dit is op meer plaatsen zo. Ook hier op Grote Berg branden elke dag de lantaarns. Een deel overdag en een deel ‘s nachts. Met een zaklamp laat ik mijn hond uit. Blijkbaar is na de zware onweersbui van enkele weken geleden de interne schakelklok ontregeld en branden ze nu op verschoven tijden.

 13. Het gebeurd ook regelmatig dat de lantaarnpalen ‘s avonds niet branden, levensgevaarlijk met de sporters, fietsers en toeristen die daar bezig zijn.

  Trouwens op de nieuwe weg van de Caracasbaaiweg naar Brakkeput staan voor tientallen duizenden guldens lantaarnpalen die het ook niet doen, wie is daar eigenlijk verantwoordelijk voor?

 14. What’s new?? Iedere dag branden er overdag honderden (zo niet duizenden) straatlantaarns. En dat al jarenlang. Nu doet Aqualectra ineens verbaasd dat er overdag straatlantaarns aan de Caracasbaai branden? Je blijft lachen hier…

 15. dat heeft weer te maken met de schakel klok die door de vele stroom uitval ook ontregeld is en er is niemand die er naar kijkt of om geeft

 16. ik zal het nog mooier maken , als het donker is gaan ze uit !
  ben geen techneut maar kan vlg mij niet zo moeilijk zijn.

  mvg

  Richard Kos

 17. Kunnen jullie ook een stuk schrijven over de 80% regeling met betrekking tot bewoonde kavel plannen die pas straat verlichting krijgen als de buurt 80% bewoond is? Minguelito, Rust & Vrede, een vrij nieuwe buurt of beter gezegd kavelplan woon nog steeds in het donker. Harmonia, onbderweg richting Daniel Snek richting Westpunt is totaal onbewoon en heeft al verlichting. Dit kan toch niet? Zelfs een brief met handtekeningen van alle bewoners met de vraag aan toenmalige minister Charles Cooper werd afgewezen omdat we gewoon moeten wachten tot het kavelplan 80% bewoond moet zijn… Harmonia heeft helemaal geen huizen staan en daar brand er elke avond straatverlichting :S

 18. Dit gaat al jaren zo.. Of ze doen het helemaal niet… of ze staan de gehele dag aan.
  Ja.. het is ook allemaal zo moeilijk

 19. Dat is niets nieuws. Bij ons in de straat branden ze ook 24/7. En ook in veel andere straten. Nu doen zij net alsof dat nooit voorkomt, duhhhh… 😉

  Aqualectra…. super verspillers zijn ‘t!

 20. dat heb ik vaker gezien ophet eiland.
  net als lekke waterleidingen waar maanden niets aan gedaan wordt.