• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Informateur Glenn Camelia heeft zijn eindverslag uitgebracht aan de waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede omtrent zijn bevindingen over de vorming van een nieuw kabinet. Aan het eind van de middag tekenden PS, PNP, PAIS en nu onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran een intentieverklaring.

De informateur stelde de waarnemend gouverneur op de hoogte van het feit dat er overeenstemming is bereikt ten aanzien van de vorming van een kabinet, dat kan rekenen op steun van elf zetels in de Staten van Curaçao. De waarnemend Gouverneur beraadt zich nader over de nu te nemen stappen.

22 reacties op “Gouverneur beraadt zich over formatie”

 1. @chopie: als jij je zo thuisvoelt bij een premier die internationaal wordt gezocht voor drugshandel en 15 van zijn politieke en maatschappelijke tegenstanders heeft laten opruimen, dan begrijp ik niet wat je hier nog doet. Ga lekker naar Surimaribo en meld je aan bij Bouterse. Hij kan vast nog wel een handlangertje gebruiken. NL zal het een worst wezen. Waarom zo veel mensen toch maar blijven denken dat het NL ook maar iets interesseert. . .

 2. @nardy: ik begrijp je frustratie. Het scheelt een hoop als je je realiseert dat we hier niet te maken hebben met nette, opgeleide, opgevoede politici met een geweten, maar met een partij, onder een steen in Banda ‘bou weg gekropen, schorem, zonder ook maar enig geweten. De paar politici die het wel goed met de bevolking en het eiland menen, die hoor je niet, het zijn er te weining!

 3. @ de minister zonder portefeuille: hoe je keihard bezuinigt en hoe je dat vervolgens netjes laat doorrekenen en vervolgens tegen het volk zegt “het is niet anders”, dat kan de nieuwe regering in NL leren ;-).

 4. @Chopie,

  als dat de gedachtegang van de soberano”s zijn, kan Wiles ook met MFK gaan regeren.

 5. @Chpopie,

  Bouterse is een moordenaar en een drugssmokkelaar.
  en daar moet NL dan vrolijk mee omgaan.
  sorry hoor, maar aan jouw integriteit (kijk op de wereld) klopt iets niet.

 6. ik hoop dat zxe innen een jaar de grootse ruzie hebben wat iook wel gebeurt en dan lach wie zy illen brand moet op de laren zitten haha alle 11

 7. De gang van zaken omtrent het wijzigen van een woord in de intentie verklaring, het terug bellen over tijdstip tekenen, de (vermeende?) vrijage tussen PAR en MFK, de communicatie in de partij bij de PAR, iemand spreekt niet de waarheid of heeft laakbaar gehandeld.
  De PAR, de informateur, de overloper, het ruikt nu al naar een beerput en ze moeten nog beginnen.
  Openheid, transparantie zou misschien deze lucht kunnen zuiveren. Ik verzoek de betrokkene ons, domme kiezers wat wijzer te maken!

 8. Diplomatieke band met Suriname blijft koel

  Ook de Surinaamse president Desi Bouterse zei deze week dat Suriname er voorlopig voor kiest in Nederland vertegenwoordigd te blijven op een laag diplomatiek niveau. Hij vindt dat de Surinaamse belangen in andere landen groter zijn. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei in een toelichting dat de koele houding van Suriname ook te maken heeft met het feit dat Nederland volgens hem Bouterse nog steeds niet heeft geaccepteerd als democratisch gekozen staatshoofd.

  Opvallend dat hierin weer sprake is van weinig belangstelling voor de Nederlandse inmenging. Nederlandse politici staat voor geen respect voor de ander.

  Soberano 4 life

 9. De beste beslissing van de Gouverneur zou zijn nieuwe verkiezingen en dan kan het me niet eens schelen, als Wiels minimaal 12 zetels zou halen en kan hij meteen een takenkabinet met deskundigen van buiten de politiek voor 4 jaar benoemen en is het gedoe sedert 10-10-10 in ieder geval afgelopen. Het lukt verder toch niet om een PvdA-VVD situatie te klonen, want daarvoor ontbreekt de intelligentie mentaliteit sociaal gevoel en onbaatzuchtigheid.

 10. @ Wakawa en Wimpiri. Nee, ik ben helemaal niet geschrokken, want ik heb zwart op wit gezet, dat ik mijn reserves heb met Wiels en handlanger Camelia en zoals blijkt niet onterecht. De PAR kreeg ook van Camelia antwoord op de vraag of de andere 3 partijen wel met de PAR wilden samenwerken en dat antwoord was “ja”. Een flagrante leugen dus. Bedoelt Wimpiri met 21 partijen, dat elke Statenlid een partij op zich is? Ik blijf erbij, dat de 4 P’s de beste coalitie zou zijn en het tegendeel is niet bewezen, maar weakest link Wiels houdt dat tegen. Het blijft nu niets, want Rosaria blijft ook blunderen.

 11. 11 is te mager om te regeren. Bij het minste geringste trekt wie dan ook de stekker eruit. Deze samenstelling duurt niet langer dan een jaar.

 12. Viese boel, huichelaars en vreselijke leugenaar. Leeflang waar blijf je?

 13. veel wijsheid toegewenst! ik hoop dat ze snel aan de slag gaan.!

 14. Curacao is in crisis.

  We hebben een stabiel gouvernement nodig om het roer om te gooien:

  Stabiliteit, NIEUWE beslissingen, reorganisatie en akties.

  “11 – 1 = “0” (SCHOTTE 1)

  Hebben we onze les niet geleerd ?

  Binnen de korste keren klapt dit kabinet in elkaar, en wordt meteen daarop vervangen door

  PS + MFK + MAN “Coalitie Kabinet”, geen nieuwe verkiezingen nodig, weg met screeMing,

  De “Bereidswilligheidsverklaring, PS, MFK, MAN”, van 25 oktober 2012 komt weer uit de kluis,

  en alles is weer koek en ei, “IN HET BELANG VAN HET VOLK . . . ” (Kabinet SCHIELS 1 ?)

  GOD behoede ons !

  “Sometimes you hit a point where you either CHANGE or self destruct.”

  ― Sam Stevens.

  A real decision is measured by the fact that you’ve taken a NEW action.

  If there’s no action, you haven’t truly decided.

  ― Tony Robins.

  Een blik op onze toekomst : http://www.youtube.com/watch?v=7Zug8qJJ3r0

 15. @Zoro, eat your humble pie, 4P’s ? Luister en lees wat beter in het vervolg, hoe kun je met 21 politieke partijen nou een betrouwbare regering vormen ?

 16. Zaken op een rijtje

  De informateur heeft een zeer onbetrouwbare rol gespeeld in het informatie proces.
  Om drie uur pm belde onze woordvoerder hem op met de mededeling dat PAR had ingestemd met een alternatieve formulering: [ ….dat een transitie kabinet kan worden ingesteld.]
  Waarop de informateur antwoorde dat hij de definitieve tekst zou toezenden en terug zou bellen voor een afspraak voor de ondertekening door partijleiders.
  Dat telefoontje is nooit gekomen.
  Om 5 uur zagen we op televisie dat besloten was om statenleden te laten tekenen.
  Pas om iets voor zes kreeg onze woordvoerder een sms berichtje van de informateur dat de overige partijen niet hadden ingestemd met de alternatieve formulering. WAAROM HEEFT DE INFORMATEUR NIET GEWOON TERUG GEBELD EN VERTELD DAT ONDERTEKENING DOOR DE PAR NIET MEER NODIG WAS????? Just to set the record straight

 17. Ik zou zeker even nadenken over de werkbaarheid van een ploeg ministers zonder politieke binding, welke gecontroleerd gaan worden door statenleden die beloften, gedaan aan hun kiezers, waar moeten maken.
  Maar eerst moeten onze politici het nog eens worden over welke specialisten wat gaan doen en ook nog specialisten kunnen vinden die beschikbaar zijn en bereid zijn om zich in dit wespennest te steken.

 18. Ik hoop daarbij dat de Gouverneur zich bij die overweging de volgende woorden van Omayra Leeflang meeneemt:

  “De informateur heeft een (..) rol gespeeld in het informatie proces. Om drie uur pm belde onze woordvoerder hem op met de mededeling dat PAR had ingestemd met een alternatieve formulering: [ ….dat een transitie kabinet kan worden ingesteld.] Waarop de informateur antwoorde dat hij de definitieve tekst zou toezenden en terug zou bellen voor een afspraak voor de ondertekening door partijleiders. Dat telefoontje is nooit gekomen. Om 5 uur zagen we op televisie dat besloten was om statenleden te laten tekenen. Pas om iets voor zes kreeg onze woordvoerder een sms berichtje van de informateur dat de overige partijen niet hadden ingestemd met de alternatieve formulering. WAAROM HEEFT DE INFORMATEUR NIET GEWOON TERUG GEBELD EN VERTELD DAT ONDERTEKENING DOOR DE PAR NIET MEER NODIG WAS????? Just to set the record straight..”

  Wordt ongetwijfelt vervolgt…

 19. Ik wil niet te negatief doen, maar 11 zetels is, zeker voor hier, niet genoeg.

 20. He he, eindelijk is er iemand bij de PAR wakker geworden. Kon mijn oren ook niet geloven dat er nog mensen bij de PAR zaten die bereid waren om over te stappen/uit te stappen voor een goed doel.
  Hoe dan ook meneer Sulvaran heeft de belangen van het volk voorop gezet in plaats van eigen PAR-trots.

  Zorro-tje, gaat het een beetje? Ben je van de schrik bekomen? 🙂

 21. Majesteit kan niet overal zijn, dus hebben we een Gouveneur op Curacao. Die brave man is wegens gezondheid buitenspel, waardoor zijn waarnemer nu een crusiale beslissing moet nemen. Ik hoop dat Majesteit, gezien de problematiek in deze casus, zelf de telefoon opneemt. Bij de installatie van het vorige kabinet, heeft frits met willem gebeld met alle gevolgen vandien, zoals installeer het kabinet maar vast en dan zien we wel wat uit de screening komt.
  Anyways, die race is gelopen. De beide Glenns, maken de volgende zet in het schaakspel wat moeilijker.
  PAR wil niet met MFK en ook niet de voortgang van de vorming van een regering frustreren, dus ze offeren een pion op. Die arme man heeft hier politiek zelfmoord gepleegd, namelijk als mfk zich aansluit, zijn er voldoende zetels en is Sulveran niet meer nodig. Of hij daarna nog een open deur bij de PAR vind? Politiek is vaak harder dan de verloren zoon die terugkomt.
  Glen Camelia is echter een briljant schaker. Die heeft met al het getrek en gedouw nu een oppisitie gevormd in plaats van een coalitie, waarbij PAR met de stand van vandaag een roepende in de woestijn wordt.
  We komen nu via een omweg terug bij de verkiezingsuitslag, en door het slimme spel van Camelia niet alleen met MFK, PS en MAN, maar zelfs met nog meer partijen achter het kabinet.
  Alleen een ding wordt over het hoofd gezien, geen ENKELE partij wil regeren, want het worden alleen maatregelen om de overheids kosten te drukken en de inkomsten te verhogen. NIEMAND wil dat aan het volk vertellen. De OB en misschine zelfs de LB omhoog, de AOV-premie omhoog, ergo netto minder in het loonzakje. Dat zijn geen grappen.

  Uwe Hoogheid de Waarnemend Gouveneur, ik wens u veel wijsheid. Ik ben zo blij dat ik alleen maar op de crediteuren administratie zit, ik zou helemaal in de war raken met al die overwegingen om beslissingen die U in Uw positie moet nemen.

 22. Ik zou er nog enkele nachten flink over slapen.